Uteritt

Idag red jag ut på Misty  med Matilda och Madonna, det var riktigt roligt!
Vi red "Jacksson", det måste göras om. Misty var pigg och glad.

Igår vilade Misty så jag pysslade bara om henne. Kollade även på hoppträningen.

/Amanda


Thats just who we are

Idag cyklade jag och Amanda till stallet direkt efter skolan. Jag började med att ta in Ronja, borsta henne lite och så. Som Alexandra skrev red vi ut en liten sväng mest i skritt. Kul vare! :D (Kanske lite flumm också ;]])
Sedan borstade jag min lilla skitgris till ponny och provade lite nya grejer på henne. Vi har fått köpa billiga saker av grannen som har sålt sin d-ponny och så kom paketet från Hööks för någon dag sedan. Sadelgjorden var lite kort, så den måste vi byta (konstigt, det var samma storlek som den förra...). Sen red jag i ridhuset tillsammans med Matilda. I början gick det inte alls bra, troligen för att jag var spänd själv vilket smittade av sig på Jenna. Sedan försökte jag verkligen tänka på att rida så mjukt jag kunde och inte bli upprörd när hon började passa och då gick det myyycket bättre! Hon blev verkligen jättefin då, även i galoppen. Skönt :)
Imorgon blire en långdag i stallet, ska kolla på hopptävlingen och sedan efteråt ska jag hoppa själv.

Älskade lilla Ronja!

<3
/Alice

Plugga...

Jaha nu blir det att plugga igenom alla läxor som vi haft över praoen såhär mysigt på en fredagskväll... Eller jag ska iaf börja så för vi se var kvällen tar vägen. Men jag tänkte bara skriva vad som hänt idag först!
Kom till stallet aldeles för tidigt och började mocka (boxar som inte ens skulle bli mockade egentligen men det visste inte jag då, hehe) medans jag väntade på Lovisa. Vi tog ut alla hästarna och sen så mockade vi alla boxarna, sopade, fodrade osv... När vi var klara så hade vi typ jättemycket tid över så jag tog in Apollo och duschade honom medans Lovisa red.
På eftermiddagen så red jag Milton, som för övrigt blivit riktigt duktig tycker jag. Jag och Lovisa red ut på Ninja och Tyskan och sen så red jag ut med Alice på A´gissa! Riktigt mysig dag det här har varit altså! :)

Imorgon är det hopptävling med A´gissa som gäller!

//Alexandra

Torsdag

Hände inte så mycket speciellt idag...Gjorde dom vanliga sysslorna och Badade och klippte till pumbas man och svans på förmiddagen vilket tog ett bra tag. Sen så red jag Milton ( eller vad vi nu ska kalla honom?) och det gick bra. Åkte hem till Alice en stund när vi var klara med allt för dagen och åt middag där, sen åkte vi tillbaka till stallet och kollade på hoppträningen!
 
oredigerad...

Känner att det här inlägget var väldigt intressant. Men det här är typ det mest intressanta jag har gjort idag;]
//Alexandra

Finaste

Idag blev det en kort skrittur med Jenna, fick sällskap av Marina och Luna. Trevligt var det :) Sedan stannade vi kvar och tittade på hoppträningen. Imorgon ska jag rida Ronja en kortis, sedan blir det att rida lite dressyr med Jenna tror jag.
/Alice

Denna bild har Malin och Pernillas lillasyster Anette Lundsten fotat på Jenna, tyckte den var jättefin! :D

What am I gonna do when the best part of me was always Jennas päls


Beslutsångest. Jag vet inte om jag ska raka Jenna eller inte. Det behövs, men jag älskar pälsen, så sjukt mjuk och gosig... Det kommer nog att bli att raka henne, längtar redan till våren, hahaha. ;]]
(Random inlägg) /Alice

28/9

Vi slutade 20 över 3 idag så jag for till stallet direkt efter. Jag red i ridhuset, Misty var jättefin idag. Lagomt pigg och lyssnade bra på hjälperna.
Har någon nån idé på ridövningar?



        
Klicka för att göra bilderna större
Foto: Alexandra

/Amanda

Bebiiis:)

Red ut en sväng på Ninja idag i skritt och lite trav. Vi for mot Anumark en bit och sen in i skogen, tror hon tyckte att det var roligt! Sen så badade vi Frej som har typ vinterpäls och har troligtvis inte torkat än hahah... Efter att vi gjort det och typ släppt ut dom så var vi med Milton i ridhuset en stund. Det gick bra! Han är ju en av dom sötatste ponnyerna någonsin iaf... Med sitt relativt lilla huvud och brett emellan frambenen och en rund och kort rygg, så kan man inte låta bli att le när man ser honom!
När vi sen tagit in storhästarna och Amanda kommit med nyckeln till Jennas skåp så red vi i ridhuset en stund. Gick jättebra! Men Jenna var inte så himla pigg som hon brukar vara idag (med tanke på att jag ridit henne 2ggr tidigare så kanske hon var pigg fast jag inte trodde det?) så jag red inte så hårt alls. Galopperade på en volt en liten stund och jag kan ju bara säga att ponnyn är otroligt fin och hon har en jättebehaglig galopp!

Här är den lilla skönheten


//Alexandra


Tisdags

Bloggade ju inte igår så jag tänkte säga lite kort om vad vi gjorde... Det är ju ungefär samma saker varje dag på förmiddagen men jag fick skritta ut på tyskan (Malins storhäst) red över åkern och tillbaka med Lovisa och Ninja. Sen red jag Milton.
Stannade ju kvar tills min ridlektion med bästa Alice och Amanda. Red Kenny på lektionen gick väl helt okej men jag måste träna på att sitta ner i större hästars gångarter har jag just upptäckt...så det blev en lång dag men jag hade väldigt roligt! :)

Fotade när Alice tog några små skutt på utebanan också

//Alexandra

Bilder från gårdagen


Bilder från igår. :)))
Idag var jag inte i stallet, har pysslat på med lite andra saker (Alexandra tog hand om Jenna). Snart ska jag göra matteläxan och engelskan, sedan ska jag nog bara ta det lugnt och läsa den nya MinHäst-tidningen som kom igår, hehe.
Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra med Jenna, beroende på när/om ridhuset är ledigt. :)
/Alice 

Sötaste


Här är då altså Milton! Och jag frågar bara hur söt man får vara? 

Kommer kanske fler bilder ikväll:)
//Alexandra
         

Fin dag i stallet

Idag blev det en mysig uteritt. Jag red en ridväg som jag aldrig ridit förut, det blev mest skritt då marken var hård, men på ett ställe var underlaget jättebra och det gick att trava lite. Misty känndes lugn och fin.

Jag fick rida Pigall på ridlektionen ikväll och jag tycker att det kändes jättebra! Vi hade hoppning på volt. Jag tycker att det vi gjorde en rolig och bra övning. Tror att jag ska prova den med Misty någon gång.

/Amanda


Tröttis nu

Har varit en lång dag i stallet. Vi slutade 20 över 12 idag, direkt efter det cyklade jag och Amanda till stallet. Jag red Jenna på banan, hade tänkt hoppa lite, men det blev inte så mycket av det... Det var väldigt geggigt efter regnet så jag red bara i ca 20 minuter.
På lektionen red jag Ronja, vi hade hoppning på volt. I början gick det ganska kasst, men bättre mot slutet. Hon känns så liten nu när man är van vid Jenna... Och så måste jag V E R K L I G E N träna på min sits. Gud!
Imorgon ska Alexandra rida Jenna, jag ska göra ett ärende och så måste jag plugga.
Bilder kommer imorgon, hinner inte lägga in dom på datorn nu.
/Alice

Yesterday

Tidsinställt.
Lite bilder från igår:

Foto: Matilda

Foto: Alexandra
/Alice

Flätor

Tidsintällt
Flätade ihop A´gissas man igår.. Jag tycker att det blir mycket lättare att "se" hur hästen går ställd osv när man har manen flätad. Det kan ju bero på att hon har så himla mycket och tjock (Och vacker) man. Men även på andra hästar kan detta komma fram mer och tydligare när man inte har manen ivägen. Dock så händer det inte så ofta att jag hinner/ orkar fläta manen...
 

Bilder från igår

Nu frågar jag dig. Brukar du fläta manen på hästen du ska rida (om du har tid och ork) eller delar vi ens åsikter om detta?
//Alexandra

Bildbomb, svart-vitt

Nu kommer en liten bildbomb från idag! :] Tänkte berätta lite kort också om vad vi fick göra idag på praoen!




Där var några bilder

Kom till stallet vid halv 9 idag och direkt vi kom så tog vi ut hästarna och sen började vi mocka. Kan ju säga att det tar ett tag att mocka alla boxarna som ska mockas, men det är oftast kul när man har sällskap! Efter det så gjorde vi lite andra sysslor och sen fick vi rida. Jag skrittade Ninja i ridhuset eftersom hon varit halt och haft vila så skulle vi se hur hon mår. Red även A´gissa på eftermiddagen, då blev det islandshästvägen. Mysigt!
Där någongång kom alice och amanda så jag kollade på när dom red och sen stannade vi kvar tills lill-svarten kom så vi fick se han! Haha det här vart ju en väldigt kort sumering av dagen. Men jag kan ju säga att man är något trött nu!

Och som sagt så skulle jag ju få rida den nya sötnosen imorgon! Något glad tjej här då... Men vi får väl se hur det går! :D

//Alexandra

Glatt humör

Idag red jag Jenna en kortis på ridbanan. Tycker det gick bra, hon lyssnade fint. Tränade inte på något spec. Alexandra och Matilda fotade lite, så bilder kommer om ett tag. :)

Oredigerad bild som Matilda tog med min kamera.
/Alice


Lill-Svarten

Det har kommit ännu en ny ponny till Åbacken! Han är ca 115 cm i mankhöjd (tror han är större) och är korsning shettis/welsh. Det roliga är att Alexandra ska få prova rida honom imorgon, sjukt kul :D

Man smälter när man ser honom... Gud vilken sötnos.
/Alice


Ida är bäst / Ida

Hjälpte till på ridlekis idag. Hände väl inget särskillt där direkt, gick runt med frej i 2timmar. Ida var bortrest så Lovisa fick hålla i lektionen osv osv... 
Har inget intressant att skriva här idag så ni får se några bilder istället! hehehGandur
Pigall

Kil kenny
Kungarna i hagen


Och jag ska ju praoa i stallet i veckan så det blir nog en del bloggning varje dag nu! ;]

//Alexandra

Härlig dag

Idag blev det en uteritt med Jenna. Hon var jättelugn, även i galoppen så jag är jättenöjd! Vi brassade lite på slutet också, hon verkade tycka det var buskul.

Jag skrapade just en trisslott och vann 50 kronor! Det behövdes :D
Nu blir det plugg...
/Alice

Beställt


Bilderna är från Hööks hemsida.

Dessa grejer beställde jag från Hööks igår. :) Blir nog bra det.
Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med Jenna idag, men sen ska jag i allafall hjälpa till på ridlekis.
/Alice

Bildbomb


Misty hittade ett snöre som hon ville visa :)

/Alice och Amanda

Vilodag

Idag hade både Misty och Jenna vilodag. De har bytt hage så att nu står de vid ån.
Igår red jag i ridhuset och det gick ganska bra, gjorde mycket tempoväxlingar och red på små och stora volter.

Hoppas på bra väder imorgon så att man kan rida ut.

Nu ska jag till Alice.

/Amanda

Fredag

Red A´gissa en stund barbacka idag! Det blev att vara i ridhuset då det regnar ganska mycket... (ovanligt?) Men det gick väl ganska bra tror jag med tanke på att vi var väldigt många som red samtidigt och alla red självständigt. Jag och Matilda ut en stund på banan sen och förotom att bli jätteblöt så galopperade vi i båda varven och travade lite. Ställde inte så jättemycket krav på henne idag då hon inte kändes så himla pigg och sprallig som hon brukar vara.
 
Bild från i somras, tog inga bilder idag.

Och utom att det är fredag och altså helg så känns det nästan som att det är lov för mig nu! Jag och Lovisa ska ju praoa på åbacken hela nästa vecka så då blir det en mysig helvecka i stallet istället för skola! :D

//Alexandra

Igår :(, idag :)

Igår gick det verkligen skitdåligt att rida, inte kul. Ingenting funkade som det skulle kändes det som. Jag tror det mesta berodde på mig för jag blev väldigt stressad/sur och var nog lite för hård med henne. Så jag skyller inget på Jenna!
Idag däremot gick det mycket bättre, jag tänkte på att vara lugn och och berömma henne när hon gjorde rätt. Jag skrittade mest och travade några varv på slutet. Även fast det var många andra där var hon inte alls stressad, är så stolt över henne!

Foto: Alexandra

Nu ska jag kolla efter ett vintertäcke till min lille häst! Kom gärna med tips. :)
/Alice

Lycklig




                           
här ser ni ju lite av vad jag har gjort ikväll... Och jag kan säga att det inte är lätt att skriva blogginlägg när min hund står och glor, "buffar" på min arm och tycker att jag borde leka med honom, samtidigt som jag skriver... haha sötnosen min<3

//Alexandra

Sjuk

Skrev inget igår, hade inget att förmedla till er helt enkelt... Men jag hade bara tänkt säga att jag har anmält mig på Åbackens "hopptävlning" den 1oktober på A´gissa. Altså vi hoppar typ 60-70cm grund+omhoppning och sen är det prisutdelning tror jag. Men innan vi hoppar så brukar alltid hjälpredorna få leda något sött litet barn som ska "hoppa". Typ trava mellan hindren och gå över bommar! Men det brukar vara kul!
Bild från hoppträning i somras

Och om ni ville veta så körde vi A´gissa i tisdags, eller jag körde för att ingen ville typ. Det gick bra, men det börjar bli riktigt mörkt på kvällarna nu och dagarna blir allt kortare. Vi närmar oss vintern helt enkelt

//Alexandra


Förlåt att jag inte har bloggat

Nu sitter jag hos Alice och vi har håltimme.
På HK:n så gjorde vi pannkakor, dom vart faktiskt goda.
Eftersom jag inte har bloggat på några dagar tänkte jag berätta vad jag har gjort med Misty de senaste dagarna :)
I Måndags red jag på ridbanan, tränade inte på något speciellt och så provade jag att göra ett galoppombyte och det gick superbra!

I tisdags red jag i ridhuset, red ,mycket på volten skrittade mest.

Och igår som Alice skrev red vi ut.

//Amanda


Uteritten

Det hann bli ganska mörkt innan vi red ut, men vi for iväg ändå. Kan säga att det var galet mycket dimma, himlen satt ihop med marken! Gick helt ok, på hemvägen var dom pigga men det är ju inte så konstigt.
På måndag händer en rolig sak, men det får ni veta då! :D
/Alice


Rådjur

När vi orienterade på idrotten idag såg jag tre rådjur rusa över myren, kanske 10 meter ifrån mig! Har aldrig sett dom på så nära håll, så det var en upplevelse. Några minuter senare mötte jag Amanda som också hade sett dom.
Ikväll ska jag titta på Julias lektion, sen blir det nog en uteritt med Jenna, Amanda & Misty!

Första gången jag red ut med henne. Alexandra som tagit bilden :)
/Alice


Fina ponny

Red ca 40 minuter i ridhuset. Jobbade henne mycket i skritten, provade göra lite sluta och fortsatte träna skänkelvikningar. Hon var väldigt duktig och lugn så jag är nöjd! :)
/Alice

Blue eye

Fick rida Blue eye idag. Kan väl säga att jag inte är van att rida "sega" hästar och att jag inte hade några sporrar. Han är väldigt bestämd av sig och testade mig på ett x-antal sätt och jag vet inte om det var bara idag som han var "seg och svårdriven" eller om han brukar vara så eller om jag typ inte kan rida sega ponnyer? Jag ger honom inte skulden eftersom jag inte känner ponnyn alls! Men jag skulle gärna vilja rida honom igen om jag får för han är ju gaanska liten;]
Men Johanna tyckte att det såg jättebra ut i slutet då jag fick fram honom lite, men jag själv tycker bara att det lät konsigt för då hade jag typ ingen kontakt och bara travade på halvlånga tyglar...
slumpvald bild. När man är van att rida denna dam så kan det bli en stor utmaning att rida en som har nästan det motsatta tempramentet! ;]

Och vi har körning ikväll på åbacken så jag skriver nog inte mer idag.

//Alexandra

Möte i kyrkan

Jag och Amanda ska på konfa i Tavelsjö nästa år och ikväll är det möte i Grisbackakyrkan. Vi ska få lite information och se vilka som ska vara med m.m. Blir nog bra det, lite typiskt att det skulle vara just ikväll samma tid som lektionen är. Åker och rider Jenna efteråt, blir nog dressyr!
/Alice

Saknar



Sitter och saknar sommaren och Gotland något otroligt mycket just nu, när man tittar ut genom fönstret så är det enda man ser regn och mörker. Känns också så tråkigt att det är så långt till sindarve så att man inte kan åka dit och hälsa på!

Men nu gör vi det bästa av hösten och gör det vi gillar mest! Kommer verkligen njuta av alla dagar i stallet i höst och ta vara på tiden med mina vänner! Gör det du också♥ 

//Alexandra

Bad days

Skulle skynda mig till stallet efter skolan idag, så jag skulle hinna rida innan ridlektionerna började. Tror jag skyndade lite för mycket, för sen när jag väl var i stallet mådde jag verkligen inte bra. Pappa hämtade mig och bästa Amanda tog hand om Jenna. Tack ♥
Det kändes lite tråkigt, var extra sugen på att rida idag...  

En av bilderna Alexandra tog i lördags. Min fina ponny♥
/Alice

Part 2


  

Några slumpade bilder från igår.
 
//Alexandra

Bildbomb 18/9



 
Fotade Alice och Jenna idag innan ridlekis.

Vi får se om det kommer en del 2 också^^

//Alexandra

Bilder från igår


/Alice

17/9

Det gick super att rida idag!
Jag red mycket volter och åttvolter för att mjuka upp henne, flyttade henne undan för skänklarna några gånger i båda varven och gjorde lite framdelsvändningar. I skritten hade hon en fin form. Jag galopperade även lite i båda varven och då var hon mycket lugn och fin. Jag red lite utan stigbyglar också.
När jag hade ridit klart skrittade vi runt och tittade på Alice som hoppade några skutt, sen skrittade vi till stallet igen. (ridbanan ligger 5 min bort)


Har inte fått bilderna än men de kommer mest troligt imorgon.

/Amanda


Imorgon

Är ju som dagt hos Alice ikväll och bloggar från hennes dator. Jag hann tyvär inte ladda in bilderna i min dator idag! Så då blir det en fet bildbomb imorgon kväll istället. :)

Jag red A´gissa idag också! Red på stora ridbanan med Alice och Amanda. Red bland annat på olika volter och lite slalom mellan några bommar som låg på marken. Hon lyssnade jättebra och tillslut fick hon en något lägre form i vänster varv och började släppa efter något i höger varv! Jag blir så himla glad när hon lyssnar på mig och tycker att det är kul att göra något annat än att bara vara i ridhuset! Finponnyn♥

//Alexandra

Alexandra & Amanda is in the house

Som rubriken säger, Amanda & Alexandra är hos mig :) Dom ska sova här inatt. Vi har kört godis-poker en stor del av kvällen, haha! Kul var det.
Imorgon ska vi till stallet efter lunch någon gång, Amanda och Alexandra ska hjälpa till på ridlekis. Får se vad jag gör med Jenna. :)
/Alice

Jenna & Misty


/Alice

Trötta ponnys..


/Alice

Det går frammåt

Idag red jag för Malin på stora ridbanan. I början gick det inte så bra, men efter ca 20 minuter blev hon jättefin. Malin red henne en stund också för att lättare kunna ge mig tips och visa lite hur det ska se ut eller vad man ska säga. Hon tyckte det blivit mycket skillnad (posetivt) på henne sedan sist hon red, kändes roligt att höra! :D
På slutet tog jag några skutt också, typ 50 cm. Hon tyckte det var buskul, jag med för den delen!
Både jag & Alexandra hade med oss kamerorna idag, så det kommer komma väääldigt mycket bilder om nån timme.
/Alice

Busig

Nu ska jag vara lite busig och lägga ut några bilder på Amanda och Misty fast hon ville göra det imorgon! Eller altså ni får väl se några då också antar jag. Men här kommer dom då:


Ni märker kanske skillnaden på inställnigar/ redigeringen?
 

Jag ska btw till stallet imorgon också. Ska rida A´gissa och sen se när Ida ska rida Linus, mys!
Och det förra inlägget jag gjorde va nästan helt oseriöst! Jag lovar! ;]

//Alexandra

Islandshästvägen

Idag blev det en mysig uteritt runt Islandshästvägen, Misty var jättefin och lugn men blev ganska pigg på hemvägen.
Fick sällskap av Alexandra och Rölle, Alexandra fotade även lite så det blir nog en bildbomb imorgon.
Nu börjar älgjakten igen så kommer nog inte kunna rida ut på ett par dagar, är det bra väder imorgon rider jag nog på ridbanan.

Igår skrittade jag henne runt byn, det är väldigt mörkt på kvällen vid 8 nu!
Det känns väldigt skönt att det är helg nu! 

Nu ska jag se någon film.

/Amanda


Freeedag♥

Idag red jag Apollo. Det kändes väldigt annorlunda att rida honom, nu när man vant sig vid Jenna. Tycker det gick bra iaf, han gick väldigt fint i skritten & traven. Provade även att göra ett galoppombyte :) Annars tränade jag inte på något speciellt. Är väl ganska så nöjd. Jenna fick vila :)

Apollo i somras
/Alice


Rölle

Åkte till stallet och hade egentligen inte tänkt rida men bästa alice lånade ut Rölle som behövde lite motion! Så jag följde med amanda runt rislandshästvägen. Det gick superbra! Rölle lyssnade fint på hjälperna men han är något stel... Men med nerver av stål så stod han kvar där jag lämnade honom och vaktade min väska lite medan jag fotade Amanda och Misty några gånger! Sedan rejsade vi lite i skogen och Misty hade inte en chans mot den överägsna Rölle som tog ledningen snabbt och tog ett fint försprång till mål. Måste då säga att eftersom att han var så stel så jobbade vi inte så mycket på formen idag utan vi tog några pauser så han fick vila, han har nog inte den bästa kondisen må jag tro?;] Jag är iallafall väldigt nöjd!

oredigerad

här har vi Rölle som snällt står och väntar på att få rejsa lite! ;D

Det kommer nog fler bilder ikväll ska ni se!

//Alexandra

Dagens ridpass 15/9

Red i ridhuset idag och tragglade på skänkelvikningarna i traven. Hon var inte lika fin som igår, men ändå helt okej. I början gick det inge vidare, men mot slutet började hon förstå lite bättre kändes det som så då fick vi till några fina skänkelvikningar. Imorgon ska Jenna få vila :)
/Alice

Bild i repris

Picasa

Leker lite i picasa och har typ gjort några olika collage...


Här är iaf ett.
 Tar gärna emot feedback på allt jag gör på bloggen, så du vet...  
 
//Alexandra
 

Mästerbagarn



Pappa fyller år idag och jag fick stå för tårtan... Inte lite god kan jag lova! ;]

//Alexandra

She is my hero

Jenna var väldigt lugn idag, vilket var lite överraskande faktiskt. Det var 2 hästar i ridhuset som hon aldrig träffat förr, men hon brydde sig inte alls utan var lugnet själv! Är nöjd över min lille ponny.

/Alice


Gimp

Sitter och försöker mig fram i GIMP 2. Men utan framgångar... Jag kan inte ladda hem instruktionerna av någon dålig anledning och det känns som att datorn hatar mig! Vore ju som kul att ha något program som funkar bra ist för typ picnik.com eller liknande, men med mina skills så kommer det här inte funka utan hjälp. Så nu frågar jag dig om du har GIMP och vore snäll och hjälpa mig eller om du vet något bra gratisprogram att använda? Snälla!

För dig som inte vet vad GIMP är eller vad jag pratar om så är det ett "bildredigerings program" :)

//Alexandra

Hur mycket regn kan det komma på en dag?

Hade idrott i ösregn idag och det regnar minst lika mycket nu... Galet var vattnet rasar från himlen!
Jag är glad att jag tog på ponnyn regntäcket igår i allafall. Ska till stallet på kvällen, får se vad jag gör med henne. Om vädret fortsätter såhär blir det nog att vänta till ridhuset är ledigt eller så får hon vila. Ska hursomhelst inte rida spec hårt idag.

Gammal bild.
/Alice

Kenny

Fick ju som sagt rida Kenny ikväll. Jag själv tycker att det gick riktigt bra större delen av lektionen. Vi gjorde lite skänkelvikningar och volter , ökningar och minskningar och jag kan ju säga att ponnyn är GRYM och väldigt välutbildad! Han gick i en stadigare form mot slutet och Malin tyckte att det såg jättebra ut. Så jag ska väl inte vara annat än nöjd! :)
Jag skulle lätt vilja rida honom fler gånger och se hur det skulle gå och hur han kan utvecklas. Han blev något stark i galoppen någon gång men absolut inte så att jag inte hade någon kontroll utan det blev då vi skulle öka galoppen och sedan sakta av till trav direkt. Men jag är glad!

Hittade ingen passande bild nu heller. Har inte hunnit ta någon bra bild på Kenny än... Så kela fick stå för bilden ist ;]

//Alexandra

You are my world

Är sååå nöjd över Jenna idag! Hon var 1000 gånger lugnare än sist och stressade inte i onödan. Vi hade skänkelvikningar, gick jättebra i skritten men i traven tyckte hon att det blev väldigt jobbigt så där har vi något att träna på :) På slutet gjorde vi en övning som var väldigt bra tycker jag, hon fick träna på 3 saker som behövs just nu: skänkelvikningar, galoppen och ha andra hästar runt omkring sig. Vi har mycket kvar att lära, men en liten bit på vägen har vi kommit i allafall!
/Alice

Elevensval

Jag och Amanda har fixat så vi får vara i stallet på elevensval i skolan. Så varannan tisdag "slutar" vi 12:55, för att vara i stallet är ju inte som att gå i skolan! Lite synd bara att det var just på tisdagar, eftersom vi ändå har ridlektion på kvällen. Menmen, nu kan man passa på att mocka och göra bort sånt. Idag hade vi iaf elevensval, det spöregnade nästan hela tiden.. Inte kul!
Ikväll ska jag prova ha med Jenna på dressyren, se om hon är lika pigg då eller om det går bättre när det inte är hinder framme. Tror nog det kommer gå bättre idag än sist i allafall. Skriver mer om det ikväll!

/Alice

Teori

Hade teori på hippo idag. Och fick veta att vi kommer ha det ungefär varannan gång! Men det kommer gå bort några teorier bland annat då vi har prao vecka 39. Jag ska ju praoa på Åbacken så jag får ju vara i stallet endå! :D

Hihi här har ni bildbevis på att jag ridit Jenna. Lite random bild men hittade ingen passande.  

Och nu fick jag veta att jag ska rida Kenny ikväll! Den nya ponnyn på åbacken, lite nervös ja... Men det ska nog gå bra. :]

//Alexandra

Nöjd!

Åh det gick så bra idag! Som Alice skrev stod det en bomövning framme i ridhuset som vi red och det gick kanon!
På uppvärmingen var Misty väldigt pigg men sen när vi kom igång ordentligt med övningen blev hon jättefin och mjuk.
Måsta ta med kameran till stallet någon dag så jag får lite bilder!




Ludde- Kaninen på bilden var min som blev 5 år.

/Amanda


Firar 1 månad

För exakt en månad sedan (12 augusti) kom Jenna till mig! Var galet lycklig den dagen, och det är jag fortfarande. Det ska bli så roligt att utvecklas tillsammans med henne. :)

Red i ridhuset idag. Det låg bommar framme som ridgrupperna skulle använda sedan så vi passade på att använda dem lite. Jenna var duktig, hon gick över dem fint och stressade inget. Tränade även lite på galoppfattningarna, det går bättre och bättre med de nu! Hon passar inte mycket alls före och efter galoppen numera, ibland ingenting! När jag travade på slutet var hon jättefin och mjuk :)
När jag såg transporten komma.. ;)

Några sekunder efter att hon stigit ur transporten. Min fina älskade ponny!
/Alice

Detta var 100:e inlägget förresten! Yey!


Bloggar

Tänkte kolla vilka det är som läser våran blogg eller se om någon av er kanske har något bloggtips?
Altså så skulle det vara jättekul om du kommenterar det här inlägget med ditt eller någon annans bloggnamn så kollar iaf jag in bloggen och kanske följer den ett tag:)
Taking everyones heart whit storm... 
 

Tack! ♥ // Alexandra

Norge

Kom hem från Norge i natt. Har inte så mycket att säga utom att allt har gått jättebra! Vi var på en tävling med Ozzy och vann klassen andra dagen så det kunde väl inte gått bättre?
 

    
    

Några helt slumpade bilder... Därav att vissa är bättre än andra helt enkelt.

//Alexandra

Home

Nu ska jag förhoppningsvis vara hemma från resan och har nog många bilder att visa! Jag lovar att det blir en bildbomb här på bloggen när jag har redigerat alla.

Ozzy

Och jag vet att det har blivit många bilder i inläggen i helgen från mitt håll. Men som jag sa i torsdags så skulle jag göra tidsinställda inlägg och jag hade ingen insperation alls...

//Alexandra


Lovely eyes is easy to find


   
Bilder på Amanda och Misty.

//Alexandra

11/9

Idag hade Misty vilodag, tror hon tyckte det var skönt att ta det lungt i hagen hela dagen.
Jag borstade henne länge hon hade rullat sig och var jättesmutsig, jag gjorde även lite frisyrer på henne. 
Hon fick beta vid hagarna också.




/Amanda


Hagbilder 10/9


/Alice

Amanda & Misty 10/9


/Alice

Fina galna ponny

Idag red jag ut, runt åkrarna igen (det är älgjakt, så det är den enda vägen vi vågar rida). Hon var helt sjukt pigg i början, inte kul. Det låg ca 10 stycken höbalar på en av åkrarna som hon var skiträdd för, stod och hoppade...
Jag försökte köra lite med den "snälla" metoden, krama på tyglarna, prata lugnt m.m. Hon lyssnade inte speciellt bra på det, och tillslut blev jag arg på henne, så då tog jag tag i henne och sa till på skarpen. Då vart hon plötsligt jättelugn? Kändes bra att avsluta så i allafall.
Bilder från igår kommer snart, ska redigera lite och så.
/Alice


Gry


3 bilder på Gry. Om du läst inlägget jag skrev om Sindarve så vet du att jag red Gry på ridlägret jag var på 2011! :)

//Alexandra

Simply the best



Några bilder jag tagit på Alice och Jenna nu i somras.

//Alexandra

10/9

Kom hem från stallet för en stund sen, det gick jättebra att rida idag. Misty var lagomt pigg och lyssnade jättebra, red mycket på en stor volt i alla gångarter tränade även på galoppfattningar. Det går inte att rida ut just nu för det är älg-jakt i skogarna.
Idag var jag och Alice i stallet hela dagen, vi gjorde allt möjligt te.x mockade hagen.
Imorgon ska Misty få vila.
Bilder från idag kommer nog imorgon.

Inatt ska jag, Matilda, Matilda och Alida sova hos Alice, ska bli roligt!

/Amanda

Knoppning

Gick en promenad med Jenna, hon fick äta lite gräs också! Jag fotade ganska mycket idag, så det kommer massa bilder imorgon. Testade knoppa hennes man också, hehe.
Imorgon cyklar vi till stallet på förmiddagen, sen ska jag hjälpa till på ridlekis.


Haha, jag vet inte om det blev speciellt bra menmen :)
/Alice

Favoritbilder på A´gissa




Låt rubriken tala för sig själv.

//Alexandra

Planer för dagen

Idag blir det nog en tur i skritt, jag har ju ridit i ridhuset några dagar nu p.g.a regn...
Inatt ska vännerna från stallet sova här hos mig, och Matilda ska ta med sig sina underbart goda muffins!

2 bilder från provridningen (när jag skrittade av henne). :)
/Alice

Ronja & Jenna

Blev en lång dag i stallet idag! Hjälpte till att mocka, utfodra m.m och så red jag Ronja och Jenna.
Med Ronja tränade jag inte direkt på något speciellt, jobbade henne mycket i skritten. Är nöjd över henne!
Jenna gick det också bra med, hon kändes samlad och passade nästan inget :)
Efter middagen var jag med kompisar, därför har jag inte kunnat skriva förrän nu.

Fina Ronja!
/Alice

Snö, kyla och massa kläder...

Tänkte höra med er om ni tycker som jag, att vintern gärna får vänta ett tag. Eller om ni tycker om vintern och kanske längtar?
Jag tycker att det är ganska jobbigt med vinter. Frysta fingrar, kallt, vintertäcken på hästarna, att måsta rida i mycket kläder osv...

  
några slumpade bilder från i vintras, då jag just hade fått min älskade systemkamera.

//Alexandra

Är med och tävlar!


Är med och tävlar hos http://johannagrant.se/2011/09/06/bloggtavling-3/#comments
Var med du också! :)

Tidsinställda inlägg framöver

Åker bort i helgen så jag kommer att göra några tidsinställda inlägg fre-sön så ni får något att läsa från min sida också! :] Det blir nog många "bildbomber" men har du något tips på vad du vill läsa om så får du gärna kommentera.
  
Bild från i vintras då jag var i fjällen med bästa kusinerna över nyår.

//Alexandra

Lerigt värre...


Några bilder från idag!

Red först på ridbanan en stund, men där var det ganska lerigt p.g.a regnet, så jag gick in i ridhuset istället. Gick inge vidare idag, hon var väldigt pigg. Stundvis gick hon bra, men inte lika som hon gjort senaste dagarna. Aja, någon gång måste det gå lite sämre också.
Imorgon ska jag nog rida ut om det inte regnar (gillar inte regn) sedan ska jag även rida Ronja tillsammans med Matildorna som ska rida Madonna och Gandur! Blir kul :)
//Alice

Uteritt

Idag red jag ut med Misty, det var jättemysigt. Vi red "Jackson".
Det har ju varit så dåligt väder nu ett tag så det var några dagar sedan sist. I alla fall gick det jättebra.

Idag så fick vi sluta en timma och tjugo minuter tidigare från skolan för vi hade ingen slöjdlärare!



// Amanda


Tavelsjö

Frilufts resan till Tavelsjö berget var väldigt rolig förutom att det regnade ganska mycket.
Man fick klättra på en bergsvägg och fira ner sig för ett stup om man ville. Jag gjorde båda och det var jättekul! Dock lite läskigt att backa över bergskanten första gången.
Som Alice skrev var allt jätteblött vilket inte var lika roligt.. Men på kvällen blev det mycket bättre väder och solen tittade fram några minuter.

Tog inte med kameran så jag har inga bilder.

//Amanda


Dagens ridpass

Amandas farfar skjutsade oss till stallet vid 2-tiden. Vi båda red i ridhuset, tycker det gick ganska bra. I början var hon lite pigg, men senare gick det bättre. Tränade lite på skänkelvikningarna i traven, hon vill gärna gå över i pass när man gör det. Fick till några bra på slutet i allafall! Annars var hon fin :)

/Alice

Worthless rain

Tavelsjöresan var väldigt trevlig, bortsett från regnet. Det kändes som om man var blöt hela tiden, alla ens saker var blöta, tältet, maten... Det slutade i allafall en stund på kvällen, och då var det jättetrevligt!
Först gick vi uppför berget i ca 10-15 min, sedan stannade vi på ett ställe där vi klättrade och åt lunch. Sedan gick vi några kilometer till på berget för att komma till platsen där vi skulle sova. Det blev väldigt jobbigt att gå den biten, eftersom packningen var tung och man var dyngblöt redan då.
När vi kom fram fikade vi lite, och sedan gick vi ner från berget igen för att hämta tälten, det var inte så långt, men det kändes som om det tog en evighet... Menmen, när allt var klart var det somsagt trevligt :) Det var ett stup i närheten, så vi firade ned oss där några gånger.
Dagen efter packade vi ihop allt och gick ner från berget för att vänta på bussen. Den körde fel, så den blev lite försenad. Även då regnade det.

Gjorde en liten skiss i paint på hur vi gick :) Bilder kommer senare när jag har laddat in dem. Tog med lilla digitalkameran.
/Alice

7September

Orkade inte skriva något igår efter jag ridit på Åbacken... Men red iaf Jenna på banan bakom ridhuset i skritt och lite trav. Det gick jättebra men hon vart lite rädd för några löv eller något, dom kan ju faktiskt anfalla? haha nej men vi gick förbi där några gånger sen utan problem. :) Bästa Ida kom och höll mig sällskap hela kvällen, tack!♥
Alice och Jenna♥

Sen på den "vanliga" ridlektionen så fick jag rida A´gissa. Vi hade skänkelvikning i olika övningar och det gick typ bra. Hon kan ju bli lite stressad när det blir jobbigt men hon har utvecklats så otroligt mycket sedan första ridlektionerna hon var på Åbacken! Malin tyckte iaf att det såg bra ut och jag är jättenöjd! Finaste ponnyn.

// Alexandra


Bilder

Tidsinställt.

Kela, Milla, Pumba, Kenny, Gandur & Madonna
Lite bilder på några av ridskoleponnysarna. (Alla är uppklickbara)
/Alice

Vicky

Första rispasset för dagen blev på Vicky! Det är ett c-ponny(?) sto som står på hippo, väldigt snäll och söt.
Vi red på volt största delen av lektionen i alla gångarter och kan väl inte skryta med att det gick jättebra men hyfsat. Hon gick faktiskt i en något rundare och lägre form ibland. Blir dock väldigt irriterad över att jag alltid rider mycket bättre när jag vet att ingen kollar, och sen när ridläraren kollar på en så blir jag nervös eller något så allt går typ sämre, tappar rätt form osv, osv? Konstigt dedär..

Hittade ingen bild på Vicky men ni får se en liten på mig och A´gissa ist:] Hoppas btw på att få rida henne ikv..

//Alexandra

Idol

Tidsinställt.
Har tittat lite på Idol-audition, tycker juryn kan vara så grymt taskiga mot vissa som söker. Kommentarer som "du är tondöv, helt värdelöst, där är dörren - UUUUT" är väl väldigt onödiga? Tycker så synd om dom som får sådana kommentarer, framför hela Sverige också... Det räcker ju om de säger Nej tyvärr, det räcker inte till. Menmen, dom som går vidare får ju världens chans inom musiken, så det är ju bra :)
Vad tycker ni om Idol?
/Alice


A´gissa

Har absoulut ingenting att säga om mina dagar när jag inte rider... Så jag försöker komma på lite saker att skriva här endå så ni har något att läsa från min sida också. Det är inte så lätt och jag skulle uppskatta om ni kan komma med något litet förslag eller tips?

Men nog om det, idag så tänkte jag presentera A´gissa. Och jag kan säga att det finns mycket att säga om den ponnyn men ska göra mig kortfattad med lite bilder ist!


A´gissa står på ridskolan där jag rider sedan några år tillbaka. Hon är ett gotlandsruss på 130cm (i manke ofc) Och har stam : F1999 E.Skotte - Ina. A´gissa är ganska pigg att rida och har mycket motor, kontition men är mycket trevlig att hålla på med och att rida! A´gissa är en "gammal" travponny som tydligen sprungit några lopp i sitt liv men står nu på ridskolan och trivs jättebra! Hon tycker om att hoppa och gör alltid sitt bästa inom alla grenar hon ska utföra

//Alexandra

Tavelsjö imorgon då!

Åker på friluftsliv med klassen imorgon. Vi ska samlas på stan 07:25 för att sedan ta bussen ut till Tavelsjö där vi ska vandra och klättra i berg. Sedan sover vi där i tält en natt. Dagen efter ska vi packa ihop alla saker och fira ned oss från berget och åka hem. Tror det kan bli riktigt kul faktiskt!

I allafall, idag red jag i ridhuset i ca 30 minuter. Tränade lite på galoppfattningar och skänkelvikningar. Det går jättebra att göra skänkelvikningarna i skritten, men i traven blir det lite krångligare... Men det ska vi träna på! Annars är jag nöjd med henne.
Imorgon kommer ju Alexandra rida Jenna, blir nog bra det. :)

/Alice

Säger som Alexandra

..helt underbar film.
/Alice


Ready to turn the tide?

Varit och sett "jag saknar dig" som sagt ikväll. Kan bara säga att det är en fantastisk film och att vi alla 3 satt och grät. Jag själv har verkligen fått en tankeställare om mina finaste vänner och hur mycket jag faktiskt älskar dom.

Att ta vara på tiden du har med dina vänner betyder mycket i framtiden

//Alexandra

Hoppning

Igår så hoppade jag och Misty lite, vi red över bommar och hoppade småhinder. Hon gick jättelungt i början och blev jätte taggad sen då vi började hopppa, hon tycker att det är skitkul!

 


Mamma följde med till stallet idag. Hon ska sköta Misty på tisdag då vi ska till Tavelsjö på friluftsliv med skolan.
Red på ridbanan och det gick kanon! Red där ett tag sen skrittade jag av henne runt byn.

Ska fara på bio sen och se "jag saknar dig" med Alice och kanske Alexandra.

/Amanda

Hundutställning

Var på hundutställning idag med Ozzy. Det gick väl ganska bra antar jag. Blev ganska mycket bilder men de gillar vi!
Sen så får vi se vad som händer ikväll, kanske bio med bästa brudarna? :]
  
3 slumpade bilder från idag.

//Alexandra

Galoppträning

For ut och galopperade i skogen, körde lite intervaller och så. I början var hon gaalet pigg, men på slutet blev hon jättefin. När vi var på väg hem åkte det förbi en kille på rullskidor, Jenna tyckte han var skitläskig! Hon stod och hoppade upp och ner när han körde förbi. Men jag förstår henne, det lät väldigt mycket och han slängde hit å dit med stavarna, haha... Men hon lugnade ner sig sen iaf. Innan jag åkte hem fick hon beta lite, man får ju passa på nu innan allt gräs täcks av snö!

/Alice

Love story


Ronja har hittat sin drömprins - Kenny. Hon följer honom var han än går och försöker flörta in sig lite hos honom, ser jättegulligt ut!
/Alice

Hard work give response.

Red A´gissa idag. Det gick faktiskt väldigt bra och hon var samarbetsvillig när jag red så hon gick riktigt fint stundvis! Red mycket volter men även på rakt spår och lite skänkelvikning. Jag blir så himla glad när det går bra och jag känner att jag blir ännu mer taggad på att rida efteråt.
Sen fick jag ju som sagt rida Jenna en liten stund också. Tycker att det gick bra helt enkelt och jag kan säga att hästen är riktigt fin att rida och jag tror att Alice och Jenna kan nå så långt dom vill tillsammans!♥
       
Några blandade bilder från dagen.

//Alexandra

3:e september

Red på ridbanan tsm med Alexandra och Ida. Alexandra provade Jenna en stund på slutet, tycker det gick jättebra för dom. Medans fick jag rida Gandur och A'gissa lite! Sedan fotade vi när Amanda hoppade. Bilderna kommer imorgon, ska ha middagsgäster ikv :)
/Alice

I can't find the words to explain


You are beautiful to me

Var ju på middag hos Amanda igår, vi såg Mysteriet på Greveholm i 3 timmar och försökte lära oss Cluedo, haha. Men kul var det!
Ska till stallet om en timme, skriver mer sen.
/Alice

Imorn<3

Ska rida A`gissa imorgon med Ida som ska rida Gandur! Kommer bli asbra. Jag kommer att rida A`gissa lite mera nu i höst också på några lördagar och kanske någon söndag? Vi får se:]
Sen så skulle jag nog prova rida Jenna en liten stund imorgon också eftersom jag skulle hjälpa Alice med henne på tisdag då hon ska bort<3 Tar med kameran också. Så det blir en Mycket bra dag imorgon också! :D

                    
Blandade bilder på finaste A´gissa från i somras.

//Alexandra

Walking whit a broken shoe

Red Apollo idag med amanda och matilda sen kom Ida en stund också:]
Vi red en stund på utebanan och jag tycker väl att han var ganska trött och seg men tror att han kan ha en tendens att vara sådan ibland... Men trots att jag fick driva lite mer så gick det väl helt okej endå. Sen skrittade jag och Amanda ut en stund, de va mysigt.
-Bild från i vintras-

Och btw så va jag på sjukan idag och kollade ögonen, fick några dryga, svidande droppar i ögonen. Så nu ser jag knappt vad jag skriver och har en asstor pupill(?) vilket gör att jag tar in typ allt ljus i rummet^^ Ville bara säga detta så ni har lite överseende med min stavning... hehe

Och förlåt för förra inlägget jag gjorde.. Tror jag va lite trött just då men lovar att jag drömde det och tyvär lite fler saker som va alldeles för weird för bloggläsarna här, pinsamt pinsamt.

//Alexandra

It feels good

Red ut tillsammans med Matilda idag. Vi red 2 varv runt åkrarna, första varvet var båda ganska pigga. Andra varvet gick sjukt bra och de kunde tagga ner lite och så. Är jättenöjd!
Ska snart till Amanda med hela familjen, ska nämligen på kräftfest. Ska bli kul :)

/Alice

Bästa Misty!

Idag gick det hur bra som helst! Hon var lugn och fin men ändå pigg och framåt. I galoppen var hon jättefin och lysnade jättebra! Vi gjorde skänkelvikningar och red över bommar som hon tyckte va superkul♥


Igår var Misty väldigt pigg efter vilodagen men idag var hon som sagt otroligt fin!

Skolan idag gick fort! Hade HK tio över 8, sen ett långt hål, matte, svenska slöjd.



/Amanda


Underbara ponny

Gick så otroligt bra idag kändes det som! Hon var väldigt lugn och fin hela tiden. Kunde t.o.m sitta ner i hennes trav rättså länge (jag var verkligen helt värdelös på det i början, men nu börjar jag lära mig!). Hon blev lite stirrig när jag skulle fatta högergalopp, men tillslut gick det finfint och då galopperade jag några varv så hon får träna sig lite där. Sitter och småler hela tiden nu, med tanke på hur det gick sist så kändes det bra att få lite revanch idag eller vad man ska säga. Jag och Amanda skrittade av ponnyerna ute. När vi kom in fick hon några hästgodisar i belöning! :)

Alexandra som har fotat! :) Sitter och skrattar lite om drömmen hon hade inatt, hahaha...

/Alice

Mysko..

Här sitter jag asförkyld och fick just en liten flashback från en dröm jag drömde inatt... Och eftersom jag inte har något spännande att skriva om idag så kan ni ju få ta del av mina fantastiska ideér...

Det började med att jag, Alice, Amanda och Jenna (Alices häst) var inne i Alices sovrum och bloggade vid hennes dator och jag höll i jenna i ett grimskaft. Sen kom alices mamma in och frågade om vi hade packat klart och jag utbrister "-JUSTJA VI SKA JU TILL MÅNEN OCH ÄTA GLASS!!" och vi får en jä*la fart och packar allt.. Sen så kommer det altså en rymdvarelse och teleporterar oss till månen, väl där så fanns det ett blått och lila samhälle som vi skulle bo i (Fortfarande med Jenna)... Sen när vi köpt glassen så ringer det från en lyktstolpe och Alice svarar, det va hennes mamma igen som hade tänkt köpa en shettis att ha under studsmattan och var bara tvungen att ringa oss på månen och säga detta.

Sen vaknade jag typ en halvtimme innan klockan ringde och tänker på hur sjuk jag måste vara, detta är inte normalt!

Lite random bild jag vet men aja..

//Alexandra






Potatissoppa och äppelpaj

Sitter hemma i soffan och ser på TV men Amanda, Julia och Sara. Har haft HK, lagade soppa och äppelpaj! Vart väl ganska gott tycker jag :) Börjar igen vid 12.

Jag & Ronja
/Alice


RSS 2.0