Påbörjat redigeringen...

...på bilderna från globen, hade ju som ni er väldigt bra platser!

  
Fler bilder kommer inom en snar framtid, mycket att göra nu för tiden...
//Alexandra

Vilodag

Hoppningen igår gick inte alls så bra som jag hoppats. Det var bara mitt fel, jag hade en riktigt dålig dag igår.. I alla fall vi fick värma upp självständigt i alla gångarter innan vi började hoppa. Misty var väldigt pigg och glad igår, och hade mycket energi. Efter uppvärmningen fick vi (som Alexandra och Alice skrivit) vi hoppa en omhoppningsbana. Andra gången vi fick hoppa den gick mycket bättre än första. :)

Idag fick Misty vila. När vi kom till stallet hade jag en lerig häst att ta hand om.♥ Hon hade rullat sig i hagen som har blivit lerig efter regnet. Borstade henne läääänge, efteråt såg hon ut som en häst igen! :D

//Amanda


Från marken

Idag tränade jag från marken med Jenna! Vi började med att gå runt fyrkantspåret och tränade lite halter. Sedan longerade jag henne ett tag i alla gångarter. När det var dags för högergalopp hade hon korsgalopp nästan hela tiden, hon tycker det är väldigt svårt... Efter att vi försökt några gånger klarade hon ändå två varv, då fick hon massor av beröm! Sedan knäppte jag loss linan (ingen annan var i ridhuset), så det gick bra att ha henne lös. Vi tränade lite på att backa - gå fram - backa - gå fram, även lite annat liknande. Hon var så duktig så! På slutet busade vi lite, vilket uppskattades rejält! Det sista jag gjorde innan avskrittning var att prova en inkallning. Och vet ni? Hon kom, travandes mot mig! LYCKA!

//Alice

Ronja

Ja, idag tränade vi på omhoppningssvängar! I början kändes Ronja väldigt seg, men när vi hoppat lite taggade hon till. Hon hoppade kanon, och svängde bra även fast det inte är hennes starka sida. Galoppen höll hon oväntat bra också, så jag är nöjd med lillponnyn! Kan ju visa mina paintskills på banan här då:

Den första svängen tog jag ut mer, så jag hamnade utanför 4:an... Jag visste inte riktigt om vi skulle klara det, var rädd att tjonga in i 4:an. Så bra som Ronja hoppade skulle vi nog klarat det, men valde att ta det säkra före det osäkra... ;)
//Alice

A´gissa

Det gick ganska bra idag, hon var trött... Vilket är ovanligt men så har det varit lite av och till dom senaste veckorna, tror det kan vara "vintertröttheten" som slagit sig på henne? I vilket fall så ska jag prova ett annat bett på henne nästa gång vi hoppar, till ett mindre skarpt, tredelat. Hoppas det går bättre då. Det är ju egentligen ingen ursäkt att hon var trött, kunde ju drivit och varit lite mera på såklart, men det är jag inte så van vid och så tycker jag personligen att man ska ta trötta hästar på allvar och inte gå på aldeles för hårt. 
Men idag så kunde jag gjort det bättre.

Bild från i somras.
Och jag lovar, bilderna från globen är på väg men jag har inte hunnit redigera dom!
//Alexandra


Hoppning ikväll!

Ikväll ska vi alla tre hoppa, jag med Ronja, Amanda med Misty och Alexandra med A'gissa! Jag ska ta hand om Jenna innan också, hon vilar idag :)

Världens finaste mule!
/Alice

Som ny?

Nu står en högsts ren krabat i sin box på SURF. Eller ja... Ren och Ren, hoppas då att han är en ponny fortfarande... Han fick sig iaf en redig dusch idag, vilket var välbehövligt. Dammig ponny. Myste på lite efteråt och så såg jag även på en ridlektion som pågick i ridhuset en liten stund. 

Han gnäggade på mig när jag kom och skulle hämta honom i hagen btw, troligtvis för att han var hungrig (inte helt ovanligt^^) och så hade alla andra hästar gått in före honom så han var ensam ute... 
//Alexandra

28 november

Idag red jag i ridhuset. Det gick ganska bra. Hon var ganska pigg i början men det blev lite bättre efter att hon fått springa av sig lite. Idag jobbade vi mycket på stora volter i alla gångarter.
På slutet jobbade vi lite från marken, hon var riktigt duktig!
Jag hade tänkt att skritta av ute men det började blåsa jättemycket.

Idag snöade det i 3 minuter!


/Amanda


Måndag

Idag red jag en stund i ridhuset med Jenna. Hon var väldigt tjollrig i munnen i början, så jag skrittjobbade henne mycket. Det släppte ganska fort, så sedan jobbade jag lite på volt i trav och galopp. Hon höll en stadig galopp, utan att rusa! Vi galopperade över en bom några gånger i båda varven, sedan hoppade vi ett litet kryss några gånger och avslutade med ett hinder på 45 cm. Vi kom bra på hinderna, och hon höll samma takt in på dom! Matilda var med och fotade lite också :D

Duktiga ponnyn!
/Alice

Hemma!

Nu är jag hemma igen. Har haft det jättebra och Horse show var kanoners! Kommer att göra ett längre inlägg med bilder antingen imorgon efter att jag varit hos Z eller så ser vi när jag hinner, mycket i skolan nu... :/

Bilden är tagen i stockholm, sist jag var där.

//Alexandra

1:a advent

Åh vad det gick bra att rida idag! Vi började med att rida i ridhuset i ca 20 min sen skrittade vi ut i 30.
Misty var superduktig! Hon gjorde så fina skänkelvikningar och var bara jätteduktig! Innan vi gick ut tog vi lite galopp. Hon höll samma lunga galopp i båda varven. :D 

Efter det hjälpte jag till på ridlekis. Barnen är så duktiga!

/Amanda


Story

Tilie skickade ett mejl under dagen och berättade lite om hennes och Jennas historia! Tilie köpte Jenna när hon var 4 år och riden i en månad. I början hade hon haft problem med traven, men efter mycket träning hade det blivit bra. Dom hade tillsammans startat några hopptävlingar och hoppat 120 cm på enstaka hinder. Dom trivdes väldigt bra tillsammans, men när Tilie skulle gå över till storhäst sålde hon Jenna.
Det känns sjukt roligt att ha fått kontakt med henne! Dock förstod jag inte allt hon skrev eftersom det var på danska... ;)

Tilie & Jenna
/Alice


Söndag

Idag red jag och Jenna ut, med mamma som sällskap! Ponnyn var pigg och glad, kanske liiite tittig ;) Vi var ute i över en timme, skrittade mest, men en liten trav blev det. Det var väldigt mysigt!
Efter det hjälpte jag till på ridlekis. "Mina barn" var väldigt duktiga! ;)

/Alice

Hm..

Det har kanske inte varit superrolig uppdatering de senaste dagarna. Alexandra kommer hem ikväll, så hon har säkert en hel del skoj att berätta! Sen så har jag fått kontakt med tjejen som hade Jenna i danmark, än vet jag inte så mycket om det, men hon skulle kanske skicka ett mejl och berätta lite, så skulle jag göra detsamma :) Så, ikväll blir det kanske lite roligare inlägg!

Snart ska vi iväg till stallet, och som jag skrev igår blir det en tur i skogen :)

//Alice


Uteritt

Idag passade jag och Misty på att rida ut i det fina vädret! Det var soligt ute, dock blåste det en hel del men det gick bra ändå. :)
Vi skrittade bara då marken var för hård att trava och galoppera på.

Jag, Alice och Matilda for också på granngården och jag köpte en ny man& svansborste.


//Amanda

Hon är världens bästa ändå

Nej, idag gick det inte alls bra att rida. Jenna var väldigt pigg och hade ingen lust att lyssna. Det började helt okej, men sedan gick det bara sämre. Jag kämpade vidare, men jag skulle läst av henne bättre och ridit ut och gjort något roligt istället. Det hela slutade med att hon tog sig ut ur boxen utan grimma. För ett tag sedan kände jag mig väldigt ledsen och besviken, men nu känns det lite bättre. Vi hade en dålig dag idag helt enkelt.

//Alice

24 och 25 november

Igår red jag i ridhuset, vi tog det ganska lungt. Jag red med ganska långa tyglar hela passet. Misty lyssnade verkligen kanonbra! Jag behövde bara röra lite i tyglarna för att hon skulle sakta av eller göra halt! Hon var helt fantastisk! Jag är verkligen nöjd med gårdagen. :)

Idag red jag i ridhuset igen. Det gick lika bra som igår. :)
Vi gjorde inte någon speciell övning utan gjorde lite allt möjligt.
Hon var riktigt fin i idag, speciellt i galoppen!





/Amanda


Piggelin

Idag "hoppade" vi över lite bommar. I början var Jenna väldigt lugn, men efter första galoppen var det som om hon kom på att hon var pigg. Efter det kändes hon lite stark, men jag är ganska nöjd ändå. :)

Svar till Anonym...(igen): Pigge är till salu, men det är inte säkert att dom säljer honom. Inget är säkert.
//Alice

Mysridning

Ikväll red jag barbacka i ridhuset i ca 20 minuter. Jenna kändes frammåt och hade ganska mycket energi, men jag vill inte rida så hårt efter vaccinationen. :) Vi travade över bommar och jag tränade på att hålla mig kvar... Hon tyckte det var buskul, så hon ville ta stooora steg över bommarna!
Efteråt fick hon komma in i boxen och äta kvällshöet medan jag borstade och sådant. :)

Svar till anonym: Ja, åbacken har köpt en ny ponny. Fiona heter hon och är 3 år (men 4 om en månad), så Malin och Pernilla håller på att utbilda henne. :)


//Alice

Helgen:

Jag kommer att åka ned till Stockholm tidigt i morgonbitti och befinna mig i globen resten av fredagen! Det är ju nämligen stockholm international horse show hela helgen om någon kanske missat det. Men jag kommer bara att va där på fredag och vara på stan lördag och söndag. Kommer bli jättekul!
Däremot så kommer jag nog inte kunna blogga så Alice och Amanda får sköta bloggen själva i från och med nu till på söndag, om jag inte lyckas klippa ihop något tidsinställt?
A´gissa
//Alexandra

Inte lätt

Var på två stycken gymnasieskolor idag, någon informationsgrej om valet som vi ska göra i vinter. Man fick besöka två olika program på skolorna, och jag kan ju säga att detta inte gjorde valet lättare någon stans... Det är ju ändå ett stort val, så det gäller att välja rätt nu!

Och till er som kommenterar anonymt så ber vi dig att gärna skriva ditt namn och bloggadress/dayview, det gör det mycket lättare för oss att svara på frågorna!
Vi svarar oftast på frågor via din blogg eller dv, blir ju långtråkigt att svara i inlägg.. :)

//Alexandra


Lyxigt

Vi skulle egentligen gått på en promenad idag, men det började blåsa fruktansvärt... Så vi gick in i ridhuset och tränade lite från marken istället. Vi tränade lite longering, start, stopp och backa. På slutet släppte jag henne lös en kort stund, hon gick efter mig som en liten hund^^

Idag på idrotten hade vi pardans, kan säga att jag och Amanda ägde på att dansa salsa! Jag fick jobba som kille en stund, haha...
Btw ska vi få egna skoldatorer inom kort! Det ska bli grymt najs! :D

//Alice


Såhär är det..

Fick en oväntad fråga igår... "Ska du vara med på hopptävlingen med Zonny?"
Och såklart så ska jag inte det! Han är min skötponny som jag inte rider, rider honom gör bara Jennifer och dessutom så är han en dressyrponny. Jag är även alldeles för gammal för att tävla b-ponny.
Trodde liksom att det var ganska uppenbart men tydligen inte, hoppas att detta står klart för alla nu. :)
  
//Alexandra


Bästa Misty!

Hoppningen igår var jätterolig och det gick superbra! :D
Misty var helt underbar! Hon älskar att hoppa och hon var superduktig!:D Trots att hon blir jättetaggad på hoppning är hon ändå väldigt lung och försöker aldrig rusa! Riktigt duktig på att hoppa är hon också!
Vi hoppade först många olika linjer sen på slutet hoppade vi en bana. Banan var ganska klurig med många svängar, men det fixade hon galant! 





/Amanda

Buskul

Hoppningen med Ronja gick super! Malin hade sagt att hon varit lite trött de senaste dagarna (förmodligen p.g.a all hennes päls...), så jag fick i uppgift att raka henne innan lektionen. Det var första gången jag rakade en häst, och ja... det gick som det gick. Apparaten gick sönder, men det löste sig sen.

I början var hon fortfarande lite trött, men efter första galoppen blev det lite mer fart! Hon älskar ju att hoppa, så sedan flöt allt på jättebra. Avstånden kändes bra och hon var lagomt pigg. Vi hoppade relaterade linjer, och på slutet en bana. Det var skitkul, och det kändes som att vi hann med mycket idag.
Det var extra roligt att få rida Ronja igen, hade saknat henne lite, även fast jag ser henne varje dag... :)

Sommaren 2010 :)
/Alice

Trötta

Red A´gissa idag på hoppningen, vilket gick helt okej. Hon var inte tillräckligt framme för att vara bra hela tiden men glimtade till då och då... Och att hon var trött berodde väl delvis på min insats också,
-inget driv! Var trött jag också helt enkelt men vi tog oss då runt.  :)
 Bild från i somras
Vi hoppade inte så högt ikväll heller, men det är väldigt roligt att hoppa lågt också, räckte aldeles utmärkt för alla tror jag.

//Alexandra

Färdigt

Nu är Jenna vaccinerad, allt hade gått bra! Veterinären tyckte hon var en väldigt snäll ponny :))
Om någon timme bär det av till stallet. Jag ska pyssla om Jenna och kl. 7 är det hoppning, tror att jag ska ha Ronja då! Det ska bli väldigt kul, då det var ett tag sedan jag red henne. :)

//Alice

Hoppning

Om en stund ska jag till stallet, det är hopplektion ikväll! :)



/Amanda


Smidigt!


Se och lär ;)
//Alice

Ridhuset

Idag red jag och Misty ett dressyrpass i ridhuset. Jag tycker att det gick ganska bra. :) Hon var riktigt lugn idag.
Vi gjorde skänkelvikningar i skritt och trav. I första galoppen var hon ganska stark men i andra gick det bättre. På slutet kunde vi galoppera jätte långsamt! :D I traven var hon också jättefin!
Vi slutade när det gick som bäst. :)


/Amanda

Dressyr

Idag blev det ett ganska långt dressyrpass med Jenna. Vi tränade på skänkelvikningar i trav och att ha stadig galopp. Skänkelvikningarna gick oväntat bra faktiskt, hon förstod direkt vad hon skulle göra och flyttade undan helt okej. Hon tycker det är ganska svårt, men det är bara att träna vidare. I galoppen var hon först lite ostabil, men efter att vi galopperat över bommar några gånger blev det bättre. Mot slutet gick hon väldigt fint, även en liten stund i galoppen! Så jag är nöjd med henne! :D

Imorgon kommer vet. Göransson och vaccinerar Jenna, spännande! Jag kommer vara i skolan då, men mamma min är ledig imorgon, så hon kommer vara med :) Det var dock inte säkert att han hade tid, men då blir det en annan dag.

Sötnos<3
//Alice

Mysig

Varit ute på SURF nu ikväll och bara myst på lite, borstade länge, mockade och så :)

Fin<3
Imorgon så är det ridning på både Hippo och Åbacken, ska bland annat hoppa med A´gissa! :D

//Alexandra

Bilder från igår

Idag red jag och Alice ut. Det är så himla hårt i marken överallt men "jacksson" var fortfarande mjuk så den red vi. Misty var som vanligt pigg och glad! :D


       



//Amanda


Talanger

Åkte ut till innertavle idag iaf. Ida ville ha lite hjälp med ridlekis, som hade löshoppning. Duktiga ponnyer hoppade fint (trots att pumba lyckades tränga sig mellan ett hinderstöd och väggen, vilket vi inte trodde var möjligt egentligen men ja...). Lilla frej hoppade närmare 70cm vilket var roligt att se!

Kela hoppade också idag, dock utan denna "manöver" ovan... Jättekul att hon är den ponny som tycker att detta är det absolut roligaste!
//Alexandra

Medan snön föll

Idag red jag ut tillsammans med Amanda och Misty. Jenna såg något riktigt läskigt inne i skogen, hon började fnysa som en drake, man bara väntade på att det skulle komma eld ur näsborrarna xD När vi kom ut därifrån lugnade hon ner sig i allafall.
Imorgon ska jag rida igenom henne lite mer ordentligt :)

Foto: Alida
/Alice

Fail genom tiderna


  
     

Några failbilder ur Alexandras arkiv... Dom flesta är tagna idag.
(Och ida, slå mig inte nästa gång vi ses Aight? (A) /Alexandra )

//Alice och Alexandra

Några bilder

     
//Alexandra och Alice

En fin lördag

Det har varit en trevlig dag i stallet med fina vänner, hästar, hundar och kaniner! Alida, Matilda och Alexandra följde med och fotade när jag, Amanda och Ida red. Många fina bilder blev det! :)

/Alice

18/11

Idag red jag i ridhuset. Vi tränade inte på något speciellt, men Misty var så himla duktig och lyssnade så bra idag att jag inte kan vara annat än nöjd!! :D

Sen fick jag rida Pigall. Riktigt duktig var han också! Vi gjorde bland annat tempoväxlingar, voter och halter. Några skänkelvikningar blev det också. På slutet tog vi lite galopp i båda varven. :)





/Amanda

Fotodags!

Imorgon ska jag rida ut och Alexandra ska följa med och fota! Blir kul med lite nya bilder :D

/Alice

Äntligen fredag

Efter skolan åkte jag direkt till stallet. Jag började med att rida Jenna, hon var sjukligt pigg! Men hon har ju inte blivit riden på två dagar, så det var ju förståerligt. Det var mest i skritten och traven hon var sådär, i galoppen gick det faktiskt ganska bra! Hon släppte lite mot slutet och började jobba lite istället för att dansa omkring ;)

Sedan fick jag rida stallets lilla charmis, Milton! Han har utvecklats enormt på bara några veckor! Han kan bli riden i alla gångarter, dock är inte högergaloppen speciellt poppis. Gå på spåret var inte heller så kul tyckte han, men med lite övertalning gick det. Vi tränade lite på halter, att han inte skulle svänga in mot mitten och högergalopp på slutet. Vi fick till några steg på slutet, han var så duktig så! :D

Milton -->
/Alice


A´gissa

Red A´gissa en stund idag, inte länge alls då hon var jättetrött (hon brukar ha speed..). Jag och Matilda gick ner på lilla ridbanan bakom ridhuset, och tänka sig, det var inte alls så mörkt och hårt som jag trodde! Man måste ju passa på att vara ute så länge som det går. ;)
Tränade inte på något speciellt egentligen utan lite skänkelvikningar och typ voter i skritt och trav räckte precis lagomt. Galopperade även en gång i båda varven.

//Alexandra

Ibland har man tur!

Det blev en kort, mysig promenad med Jenna ikväll. Hon var pigg och glad som vanligt :) Invigde lite nya benreflexer som jag köpte billigt av en i stallet, dom funkade bara bra! Märkte även för någon dag sedan att rid-reflextäcket vi köpte billigt av våra grannar var värsta märkestäcket... där ser man :D

/Alice

Misty♥

Misty fick vila idag, jag for till stallet efter middan och mockade och pysslade om henne.
Jag började med att knoppa manen men jag gav upp ganska fort..




/Amanda

Vila

Ikväll är ridhuset upptaget hela kvällen (om inte någon grupp har teori då), så troligen blir det en liten promenad med Jenna.

Bilden är från augusti, nån gång under första veckan hon var hos mig :)
/Alice


Inte mycket att säga...

Väldigt tråkigt att jag aldrig har något att blogga om dom dagar som jag inte är i stallet. Vill inte skriva en massa tråkiga inlägg om vad man gjort i skolan och sådant utan detta är en hästblogg och jag antar att det våra läsare vill läsa är just om ridningen/hästar. "Skriv det du själv vill läsa"
Men jag skulle absolut vilja vara i stallet varje dag, precis som Alice och Amanda. Men det funkar inte. Har inte möjligheten att få skjuts till stallet varje dag eftersom jag bor så långt ifrån och till SURF går det inga bussar heller. Skulle ju egentligen inte ha något att göra på Åbacken dom dagar jag inte rider/hjälper till på ridlekis. Men hos Zonny får jag nog vara så många dagar jag vill, och självklart så vill jag men kan inte...

Att ha en egen ponny är ju absolut min dröm, som inte blir sann. Därför så är jag jätteglad att jag har Z att ta hand om nu!
//Alexandra


16 november

Idag for jag och Misty på en skrittur över åkern, det är så tråkigt att det blir mörkt så fort. Om man inte hinner rida i ridhuset innan ridlektionerna börjar så blir det oftast att rida över åkern, jag tycker inte om att fara efter vägen då det är mörkt. (eller så får hon vila)
När jag borstade henne idag innan vi for ut så stod hon mest och sov, men när jag satte upp så piggnade hon till och gick med öronen frammåt hela tiden♥




/Amanda


Nice!

Måste ju säga att det var jättekul att vi hade några som ville ha bilder från ponnyhopptävlingen som vi var och fotade! Jag och Alice har redan planerat att åka på fler och om du har anmält dig till en tävling inom ume-trakten så får du hemskt gärna tipsa oss.
Och det finns fortfarande bilder på ekipage som vi inte skickat till bilderna till så det är bara att du hör av dig om du vill se om det finns bilder på dig och din ponny. :) (kontakt sker via kommentar på bloggen, fb eller dayviews)
/Alexandra


Duktigt Alice ;)

Jenna hade busat runt sjukt mycket i hagen just innan jag skulle ta in henne. Hon var lite svettig och grymt lerig om benen. Det blev en liten rengöring, sedan gick jag ner till ridhuset i grimma och grimskaft bara för att se så hon inte haltade eller så. Det gjorde hon inte, utan det var mer jag som fick ont... När jag sprang såg jag mig inte för och snubblade på en s.k sockerbit som låg på marken. Det blev värsta faceplant i sanden alltså... Sedan snubblade jag över den en gång till, och denna gång var det svanskotan som tog emot, tur att det bara var Jenna som såg ;)

För er som inte vet är det dom där vita klossarna på bilden det vi kallar sockerbitar :)
/Alice

16.01

Tänkte samanfatta gårdagens ridpass lite kort nu..
Red Apollo, vilket var kul för att fortsätta på det som vi startade förra veckan. Men jag är väl inte helt nöjd med min egen insats då jag kom på mig själv typ i slutet av lektionen att jag bara satt där och typ släppte formen och allt in i galoppen... Jag kunde iaf gjort det bättre men ponnyn är fantastiskt duktig!
Och vi hade ingen ridning på hippo utan vi håller på att göra en film på teorigångerna... Kommer väl sluta i att 99% av alla scener vi gör är i asgarv?

Bild från i somras. (slemmigt.. xD ) 
/Alexandra


Inget flyt...

Ikväll hade jag med Jenna på lektionen. Vi hade öppnor som förra gången, men det var en lite knepigare övning idag.
Det kändes som om vi inte hade något flyt riktigt, men det gick ändå inte dåligt... Hon gjorde fina öppnor i skritt och så, men känslan var sådär. När vi la in galopp i övningen blev allt mycket svårare för oss. Det var en väldigt kort bit vi skulle galoppera, och jag var lite feg med att fatta en ordentlig galopp. Jag ville hinna sakta av, men det resulterade till slängtrav/passgång. I slutet "tuffade jag till mig" och gjorde några ordentliga fattningar och sket i att vi saktade av lite för sent.
Jag är ändå nöjd med Jenna, hon gjorde ju inget fel direkt :)

/Alice

Kvällen

Ikväll blir det dressyr på Åbacken. Känner mig jättetaggad faktiskt! Tror vi skulle fortsätta på samma saker som förra veckan men i andra övningar, med samma ponnyer.

Apollo
Och mina nya ridbyxor har kommit btw, blir nog bra! Däremot så kommer man ju börja ha täckbyxor i stallet snart... (ridhuset är inte uppvärmt därför så blir det riktigt kallt när det är minusgrader ute)

//Alexandra

TACK!

Nytt besöksrekord idag :D!
Tack Lamia (www.lamiamichelle.se) för att du länkade våran lilla blogg!
Det är alltid roligt med nya läsare! Välkomna ska ni vara :D!

/Alice, Alexandra & Amanda


Nöjd:)

Nyss hemkommen från SURF nu. Var ute på halva ridbanan och tränade lite lydnad, vilket gick bra. Tror att han tyckte att det var kul och i slutet så lyssnade han riktigt bra. Start-stopp och att han följde efter mig på långt grimskaft i svängar var lite av va vi tränade på. Söt ponny slängde på huvudet så som han gör när han känner sig busig några gånger...
 
Busiga ponny<3
//Alexandra

14 november

Igår red jag barbacka på Misty över åkern, det var riktigt mysigt!

Idag så red jag i ridhuset, Misty var duktig! Hon var lagomt pigg och lyssnade oftast bra.
Det stod en bana framme i ridhuset som ridgrupperna skulle använda sedan, som vi red.
Vi gjorde banan i skritt och trav och så avslutade vi det hela med lite galopp i båda varven innan vi skrittade av.

/Amanda


Barbacka

Idag red jag barbacka! Först skrittade jag ut en stund i mörkret, sedan var jag i ridhuset ett tag också. Vi premiär-galopperade barbacka idag! Kan säga att det var nära att bli tårta många gånger... Men när jag skumpade som värst saktade snällaste ponnyn ner lite grann. Jag försökte tänka mycket på sitsen, tror den var helt okej faktiskt! Det blev inte så "seriös" ridning idag, mer lite bus... ;)

Imorgon ska jag ha med Jenna på lektionen, ska bli roligt! :D
//Alice

Bra och mindre bra..

Tänkte slänga ihop en sådan här "brister och bättre saker" inom min ridning nu, tänk på att det här är mina åsikter och vad jag själv tycker.
+Jag ger inte upp om det går mindre bra, utan vill försöka tills det går bra.
+Jag är bättre på att rida hästar som har en bättre framåtbjudning än hästar som inte har det.
+Peppar ofta andra om dom inte är nöjda eller om dom behöver det.
+Rider bara för att det är kul!
-Jag droppar ofta ned tårna när jag rider(men det kan bero på att jag har en knäskada sedan födsel också, har kännt att det gör ngt ondare i knäet när jag anstränger mig för att trampa ned hälen ordenkligt. MEN det är ingen ursäkt!)
-Blir oftast osäker om det inte gått som jag velat, spec inom hoppningen.
-Tänker för negativt innan ridlektionerna"det här kommer ändå inte gå så bra, satsar på det här och det här ist"
-Har en ganska ostadig hand och skänkel, men jobbar på det.

Jag och A´gissa för ett bra tag sedan..
//Alexandra

Söndag

Var på ridlekis och hjälpte till i Innertavle idag. Gick bra, däermot så blir det typ kolsvart vid klockan 3/halv 4 numera vilket är riktigt drygt.

Svarten

Imorgon så åker jag ut till Z som vanligt, får se vad vi hittar på... Om det är ledigt på ridbanan så kanske vi gör något från marken där ist för att dra oss ut i mörkret, men vi får se helt enkelt det beror ju också på vliket humör han/jag är på såklart. :)
//Alexandra

Världens finaste


/Alice

Glad häst!

Idag hoppade jag och Jenna! Hon var grymt taggad, så vi började lågt och tränade på att komma bra på hinder och att hon skulle ta det lite easy xD
Mot slutet hoppade vi 70 några gånger, hon satsade verkligen på det. Hoppade en halvmeter över, minst! Jag tycker det var riktigt roligt att hoppa idag, och ponnyn höll med!

Jag fotade Jenna och Misty i hagen idag, så senare kommer ett inlägg med bilder :)
/Alice

Dagens ridpass

Efter att vi varit på tävlingen åkte vi till Åbacken. Jag red Jenna i ridhuset i ungefär 40 minuter. Vi tränade på att ha stadig galopp och lite övergångar. Det var en bom framme i mitten, så vi galopperade över den några gånger. Jenna lyssnade väldigt bra idag, och var även fin i högervarvstraven stundvis, även i galoppen! Jag börjar kanske få kläm på det där, haha! Vi provade även förvänd galopp för första gången idag, konstigt tyckte Jenna! Men duktig var hon :)

Älskar min snygga, matchande outfit, haha...
/Alice

12 november

Det gick superbra att rida idag! :D
Misty var superduktig! Hon var lung och lyssnade på mig hela tiden och mycket sammarbetsvillig!
Vi gjorde samma övning som vi gjorde på ridlektionen för några veckor sen. Den innehöll bland annat volter och framdelsvändningar.
Vi slutade när det gick som bäst, då fick hon trava på långa tyglar innan jag skrittade av henne.
Är super nöjd!! :D

/Amanda


Ponnyhoppning

Sitter och redigerar bilderna från ponnyhoppningen nu, det blev ganska många...:)
Vill du ha bilder så kan du bara höra av dig till oss så kollar vi om det funkar, fotade många ekipage som vi inte känner, så det är möjligt att det skulle finnas bilder på någon som inte bad om det också.

Vet inte om vi kan lägga upp så många bilder här från tävlingen då man alltid ska fråga innan man lägger upp en bild på någon, och det har vi inte gjort, än.  

//Alexandra

Lördag

Nu sitter vi och äter frukost! Om ungeär 45 minuter åker vi iväg till surf. :)

Alexandra & Zonny!
/Alice

11/11 -11

Idag var Misty väldigt pigg! Men det hade jag räknat med, eftersom hon vilade i onsdags och igår så red vi ut en stund. Idag så höll vi till i ridhuset, det blev mycket galopparbete. Galoppfattningar, öka och minska galoppen halter mm. Men jobbade såklart med skritten och traven också!
När jag kännde mig nöjd fick hon trava på i sin egen takt och då var hon mycket lugnare än under mitten av passet. :)

Inatt så ska jag, Alexandra och Matilda sova hos Alice, trevligt!
Imorgon så ska vi fara och kolla på hopptävlingarna på surf. Efter det så blir det att fara dirket till stallet, då ska jag rida Misty och även Pigall! :)
/Amanda

It's alright

Jenna var inte varm i hoven idag, *puuh*. Jag red 30 minuter i ridhuset. Vi tränade på att ha stadig galopp i höger och jag försökte tänka på min sits. Till en början var hon lite tjurig, men det släppte ganska snabbt. Hon gick även ganska fint i traven, inte som i tisdags men ändå! Jag är nöjd med henne idag. :)

/Alice

Snart

..... åker jag till Carlslid och ska sova hos Alice med Amanda och matilda! :)
Vi kommer att åka till SURF i morgon och fota/titta på hopptävlingarna som är där hela dagen. Och då ska jag passa på att gå en sväng med lillponnyn♥ Så om det är någon som ska hoppa och vill ha bilder så kan du ju höra av dig till oss? :]

//Alexandra


Orolig...

Jenna var lite varm i vänsterfram idag, troligen var det för att hon hade busat runt en massa i hagen. Hon haltade inget, och ömmade ingenting heller. Så troligen är det ju ingen fara, men jag kan inte låta bli att oroa mig lite... I allafall pysslade jag på med henne länge idag. Min fina, fina ponny!
Sedan fotade jag Ida och Apollo som var med på hoppträningen, duktiga var dom :D

/Alice


Uteritt

Idag blev det en uteritt. Jag ville verkligen inte rida i skogen och träffa på något djur i mörkret, så jag red över åkern och runt byn. Det blev en väldigt lung och mysig ritt. På åkern travade vi en bit, men det var för hårt för att galoppera.
Sen kollade vi på hoppträningen och jösses vad duktiga dom är!

Jag har sytt en grimma åt Misty på slöjden, jag tog lite bilder på henne i den idag.

 

Vi hade tema återbruk, så jag har gjort grimman av ett par jeans!



/Amanda


Bloggtävling..


http://jumpblog.blogg.se/2011/november/nu-kickar-vi-igang-en-bloggtavling.html#comment
Nu var det länge sedan någon av oss var med i en bloggtävling!
Är med i jumpblog.blogg.se ´s bloggtävling om ett par ridbyxor!

//Alexandra

Dagen såhär långt

Började med HK, sedan 2 timmars hål, då bakade vi kladdkaka hos mig! Vi slutade 20 över 3, och ska nu snart iväg till stallet. Ridhuset är upptaget hela kvällen, så Jenna ska få vila. Blir ev. att gå en liten promenad med henne.
Ida. B (http://dreamteaam.blogg.se) ska vara med på Apollo på hoppträningen ikväll, så det blir att fota henne senare också :D

/Alice

Hold the line

    
^några bilder jag tog på höstlovet..

//Alexandra

Dressyren i tisdags

Dressyren i tisdags gick ganska bra.
På uppvärmingen så var Misty ganska pigg, men när vi görjade med övergångarna lyssnade hon mycket bättre!
Sen red vi på en stor åttvolt med öppna på högra volten, det gick helt okej. När vi skulle göra öppna i trav red jag inga öppna, då jobbade vi med ställningen och formen.
Vi tog det i vänster varv i skritt först, hon har var lättare för vänster. När vi skulle göra det i trav igen red jag som i höger varv, inga öppna.
Hon var fin i formen stundvis i båda varven!

Igår vilade Misty. Vi gick bara på en kort promenad.
Idag får vi se vad vi hittar på. Troligtvis kommer det bli en uteritt över åkern eller runt byn. :)


/Amanda

NU


Grey´s <3
/Alice

Lugnt

Idag red jag ett kort pass i skritt och trav på 20 minuter. I traven höll hon en lång, låg form. Jag provade att göra några öppnor i skritt, det gick ganska bra :). Jag försökte tänka mycket på min sits idag också, att inte falla frammåt utan sitta rakt. Det går bra när jag tänker på det, men det är verkligen något jag måste träna mycket på.

/Alice

Dressyren igår

Var väldigt glad efter ridningen igår, gick så oväntat bra! Red Apollo, vilket är väldigt ovanligt då jag inte riktigt trivs med honom från marken (ponnyn är stor och snäll men jag vet inte riktigt varför jag inte gillar honom..) och jag hade typ inga förväntningar på honom i början, vilket är dåligt av mig, jag tycker att man SKA tänka mer positivt än vad jag gör innan man sitter upp och börjar rida... Men så var det iaf. Och början av lektionen var allt okej, han lyssnade på mig och gjorde det som skulle göras. (dock med huvudet uppe bland stjärnorna..)
Men i slutet så gick det bättre! Han gick i en stadig lägre form i öppnorna då jag kom på hur jag skulle göra. Väldigt känslig ponny och med stadigare hand och skänkel så kom han ner och blev fin.
Måste blir bättre på att vara stadig i handen från början till slut, på alla hästar/ponnyer jag rider!
Bild på Apollo från i somras

/Alexandra


Glädje

Det gick helt sjukt bra på lektionen ikväll! Vi hade en jättebra uppvärmning, med övergångar, från trav - halt och från galopp - halt. Jenna lyssnade bra, och var inte stressad alls. Sedan började vi med öppnor. I skritten gick det ganska bra, men i traven blev det lite svårare. Jag hade aldrig provat göra det i trav på henne förut. På slutet fick vi ändå till det någorlunda bra. Dessutom gick hon i stadig form i traven i båda varven! Shit, vad fin hon var då alltså. Vi behövde inte tjaffsa något alls då, allt bara flöt på den stunden...
/Alice


Dressyr ikväll!

Dressyrlektion ikväll med Misty, hoppas det går bra! :)



/Amanda

Barbacka

Red barbacka på hippo idag, på lilla Sudden! Jättekul! Det kanske inte gick så jättebra men det var kul ändå. Vi red inte hårt alls utan skritt och trav i en liten övning(hehe "liten", vi är så många så vi har hela stora ridhuset men ah..) med lite framelsv och skänkelvikningar och avslutade med galopp i båda varven på volter.
Lillponnyn var jättepigg och när jag skulle sakta av från galoppen så ville han typ fortsätta galoppera, så jag fick kämpa lite för att avsaktningen skulle gå lungt och harmoniskt till... Men tillslut så:)

A´gissa

Nu bär det snart av till innertavle och ridning där. Tror det blir lite öppnor och lösgörande arbete idag, får se på vilken ponny...
//Alexandra

Lyxigt

Jag och Amanda slutade 11 idag, så just nu sitter vi och ser en av de nya Irene Huss-filmerna. Lite läskigt är det allt...

Jag ska ha med Jenna på lektionen ikväll, så det blir att åka till stallet lite senare idag :)

/Alice


Bilderna från igår





      


Foto: Alice


/Amanda


Mörkt :(

Gick en kortare promenad idag i ca 20min, blev så himla mörkt och så hade vi med oss mamma och Ozzy också. Finns inte så många upplysta vägar där ute utan man får gå en bit och sedan vända hemåt igen. Lite tråkigt kanske, men så är läget och jag tänker inte ta ut honom i skogen när det är kolsvart ute.
Kom dessutom en stor lastbil när vi var på väg hem, tur att man har en duktig ponny så vi gick bara in på en avstickande liten väg och gjorde halt. Klart att han spände sig och kollade på den, men det gör ju jag också... Hehe jag avskyr stora fordon, det kanske inte är så bra kombination med en ponny vid sin sida? Men det gick då bara bra<3

skulle vilja vara hos honom på dagarna ist, mycket mysigt att vara där på lovet må jag säga.
//Alexandra


Läskigt mh..

Idag fick jag låna Amandas repgrimma, så vi tränade lite från marken idag! Jag började med att ha Jenna i grimskaft, tränade då på att hon skulle stanna när jag gjorde det, svänga och backa. Hon lyssnade riktigt bra, bättre än vad jag trodde hon skulle göra. Så, jag knäppte loss grimskaftet och busade med henne! Hon tyckte det var skitkul, sprang med svansen bland stjärnorna och öronen spetsade. Försökte mig på lite inkallningar också, det gick helt okej för att vara första gången :) Hon kom ibland, och ibland inte.
Sedan tänkte jag att vi skulle ta avskrittningen ute, så vi började gå mot Anumark med Matilda i sällskap. Så ser vi det som troligen var två älgar, och Jenna blir ju helt galen! Jätterädd var hon, verkligen. Usch, det var inte en mysig stund om man säger så. Vi vände då i allafall, och Jenna bokstavligen sprang hem! Lillponny<3

/Alice

Inte björnar i alla fall

Jag red ut idag, det var fortfarande ljust när vi begav oss ut i naturen, men jag visste att det skulle bli mörkt snart så jag satte på oss ordentilgt med reflexer.
Jag red mot Anumark, den vägen är upplyst. Vilket är kanon! Misty var lagomt pigg och duktig!
I  alla fall så när jag var på väg hem så ringde Matilda och sa att det står 2 stora djur på en åker. Jag stod en bit ifrån den åkern och såg de 2 djuren! Min första tanke var att det var björnar, så  då vände jag och red därifrån. En stund senare vågar jag närma mig åkern igen och då var de 2 okända djuren borta, och jag kunde rida tillbaka till stallet.
Det är tur att Misty är så snäll!

Väl hemma kollar har jag nu kollat upp vad det kan ha varit för djur. Björn är uteslutet då dom inte går två och två utan ensamma. Så det var troligen två älgar. SKÖNT!

/Amanda


6 november

Idag började jag med att longera Misty en stund innan jag började att rida. Vi höll till i ridhuset.
När jag red var hon ganska pigg. Red på en stor volt med 2 bommar, det gick ganska bra. :)
När vi var klara skrittade jag av henne en bit över åkern.
Alice fotade så förmodligen kommer det upp bilder senare.



/Amanda

Söt?!!


       
Varit ute och fotade min kusins lilla valp "Konjack" 10veckor ikväll. Otroligt söt!!!

//Alexandra

R.I.P

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/ridsport/article13893972.ab

Så himla hemskt och sorgligt :(
/Alice

Dagens bilder


/Alice

Duktiga ponny!

Det blev hoppning på volt idag! I början blev det lite konstiga hopp, vi kom för nära hindret hela tiden. Amanda gav mig tipset att inte hålla henne så mycket, utan släppa efter lite mer på tyglarna (jag höll in henne eftersom jag var rädd att hon skulle rusa). Så jag släppte efter, och litade på henne. Då gick det så himla mycket bättre, hon kunde fixa till avstånden själv, och inte rusade hon inte! Pigg var hon så klart, men hon tycker det är så himla kul ju! Vi avslutade med att hoppa 65 cm tre gånger, gick suveränt!

Amanda fotade, bilderna kommer i ett annat inlägg! :)
/Alice


Röbäck

Kom aldeles just hem från Röbäck. Allt har gått jättebra och varit kul! Det blev barbacka-balanövning för barnen idag, sannerligen spännande uppgift med så små barn... Men allt gick bra och barnen var då nöjda. Väldigt snälla ponnyer också. Ska nog släpa med mig kameran dit när jag åker tillbaka någon gång, så får ni se lite hur det ser ut. :)

Finaste dressyponnyn!
//Alexandra

Söndagar

Söndagar har blivit min och Jennas hoppdag, imorgon är det dags igen :)

/Alice

Känslan

Nu är jag hemma från Piteå! Kom hem vid halv 3, fick skjuts till stallet då.
Jag red ca 40 minuter i ridhuset och tränade vidare på det vi gjorde på lektionen för Malin. Jag började med att skritta och trava fram henne, övergångar och sådant. Just då gick det inte så bra, hon hade inte så mycket frammåtbjudning, så jag galopperade några varv. Efter det blev mer frammåt. Vi fick kämpa en stund med traven i höger varv, men sedan hände något! Vet inte vad, men plötsligt fungerade allt bara, så härlig känsla! Massa beröm fick hon, jag satt där på ryggen och log när jag skrittade av. Vilken underbar ponny det är jag har :')

Svar till Anonym: Ja, det är jag (och mamma) som äger Jenna (Jean Dark) :)
/Alice


Variation... :)

Imorgon så ska jag åka och hjälpa till med ridlekis på annat håll. Nämligen på 4H gården där Zonny stod innan han flyttade till Surf, i Röbäck. 
Ska bli jättekul och spännande att se vad dom har för rutiner där. Även fast jag har hjälpt till där en kort stund för ett tag sedan så kan jag ju inte alls stallet än och så, men den som lär sig, får veta!

Bland dom första bilderna jag tog på Z, tagen på 4H dårå..

//Alexandra

Rulla sig..

Kom just hem från surf. Gick en långpromenad på ca en timme idag, mamma och Ozzy följde med också. Det gick jättebra trots att ponnyn fick något bus för sig och helt plötsligt lade sig ned och rullade i sanden på stigen... Och jag med mina fina kommentarer utbrister: Vad GÖR du NU?!!! Men när han väl kommit upp igen så traskade han på mer nöjd än någonsin.

finaste buspojken..
//Alexandra

Trött..

Nyss hem kommen efter en mycket lång dag i stallet, jag och Amanda klev ju som sagt upp 06.30 och hade sadlat hästarna klockan 8! Hurtiga som vi var så hade vi skrittat ut en sväng, mockat, sopat och pysslat på med hästarna innan ridlekislägret startade. Väl när det startat så skulle jag leda Milton(den lilla otroligt söta ponnyn som jag red på praoveckan) och det gick helt över förväntan, duktig ponny som aldrig gått med på rislekis tidigare skötte sig examplariskt! Dock så tyckte han att det var dåligt jobbigt att trava, men tillslut så. :] 
Milton
Efter lunch var det nästa grupps tur att rida, men innan det så gjorde vi en tjänst till oss, barnen och deras föräldrar.. Tog med barna ner i rishuset och lekte en massa lekar och sprang runt och speedade upp barnen lite.. Undra vilka som hade roligast, vi eller barnen?! haha, så nu somnar vi nog allihop ovaggade ikväll, troligtvis till föräldrarnas förtjusning..
 A´gissa

När alla barn åkt hem så red jag, Matilda och Amanda ut en sväng. Modiga som vi är så blev vi otroligt rädda för björnar i skogen... Var ned gnagade träd och oroväckande ljud i skogen vid stigen vi red på och oroligt nog så hade det varit två björnar precis där vi red för någon månad sedan! Men det gick bra och vi kom oss hem helskinade.
Mysig dag med finaste Åbacken-folket (utom Alice då..)! ♥

//Alexandra

Häärligt


Tidsinställt
/Alice

Piteå

Idag åker jag iväg till Piteå med familjen och två andra familjer. Jag kommer hem imorgon vid 4, så tills dess får Amanda och Alexandra sköta uppdateringen! Jag har gjort ett tidsinställt med bilder som kommer dyka upp under dagen. :)

Hejdå!
/Alice

Morgonpigga människor

Jag och Alexandra startade 06:30, kvart i 8 ska vi till stallet och skritta ut på Misty och Jenna. Eftersom Misty blev så trött och svettig igår så passar det här perfekt!
Klockan 10 är det ett läger som vi ska hjälpa till på! Det ska bli jättekul!
Efteråt ska vi få rida varsin ridkoleponny. :)

/Amanda

Dressyrpass för Malin

Idag red jag och Alice för Malin som sagt. Vi red på en stor åttvolt över hela ridhuset.
Det gick inte så bra till en början, Misty ville inte riktigt ställa sig innåt i höger varv.
Men på slutet släppte det och hon gick jättefint!
Vi jobbade nästan hela passet i skritten, travade lite men inte så mycket.
Jag hade en svettig och trött ponny efteråt att ta hand om.♥

När hon fick komma ut i hagen igen så rullade hon sig fyra gånger, men det var hon värd.
Hon var varit duktig idag! Jag kan inte vara annat än nöjd!

Igår fick Misty vila. :)


bilden är inte från idag.

/Amanda


Carlslid snart..


Bild från idag
Varit på surf hela dagen, myst på lite som vanligt. En promenad på ca 30-40min och så fotade jag honom medan.. Gick bara bra och han är verkligen inte rädd för någonting på den stigen/vägen längre, gick nästan och sov... haha<3
Nu ska jag fara till Amanda, ska sova där inatt, imorgon så är det ett litet ridlekisläger och så ska jag hinna rida Jenna åt Alice innan det. Blir en tidig morgon för mig och Amanda! :)

//Alexandra

Lektionen

Till en början gick det inte så bra idag. I traven har jag problem att hålla kvar henne i formen i höger varv, det vill bara inte fungera. Vi tappade takten ofta, och det blev pass-trav. Malin förklarade hur jag skulle göra, och gav bra tips. Många övergångar från skritt till trav blev det, och efter ett tag blev det jättemycket bättre. När jag sedan gjorde rätt, gjorde Jenna också rätt! I vänster varv gick allt bra, där kunde jag ha henne i form även i traven, utan större problem. I stort sett är jag nöjd med lektionen! Nu är jag jättetaggad på att fortsätta träna på dessa saker :D

/Alice

Bilderna


    
Lite blandat och fint med bilder nu då..
Nu till den lilla presentationen: Skötponnyn som jag tar han om och som du ser bilder på typ i stortsett varje dag på bloggen numera är en maxad b-ponny(tror att han egentligen är liten c men det har inte med saken att göra egentligen) och han är hur mysig som hellst. Namnet är Zonny och han står på Surf (Södra Umeå Ryttarförening) sedan några veckor tillbaka, då det är så kallt och hårt på ridbanan ute i röbäck där han står egentligen.. Men han flyttar nog tillbaka till våren. Jag tar hand om honom på måndagar men även fler obestämda dagar i veckan. När jag är där så går vi oftast på promenader men jag har suttit på honom några gånger, då hans ägare Jennifer varit med, såklart. Trivs jättebra med honom!:) 

//Alexandra

Mer kommer imorgon!


Drar till Amanda nu :D
/Alice

17:20

Som sagt red ju Matilda Jenna en stund idag! De båda var superduktiga :)
Sedan hoppade jag upp och red igenom henne lite. På slutet blev hon jättefin i traven, och lugn! Matilda & Amanda fotade lite med min kamera när jag red, så bilder kommer om en stund.

Är jättetaggad på privatlektion imorn :D
/Alice


Smakprov..

Tänkte visa en bild från idag, fler att se kommer ikväll!
Sedan så var det någon som undrade om jag inte kunde göra en presentation om min skötponny, och visst kan jag det! Den kommer nog upp i samband med bilderna senare.

Sötaste<3
//Alexandra

Hoppningen igår

Hoppningen igår gick superbra! Misty var väldigt pigg och jätteglad! Hon var otroligt duktig, speciellt i galoppen.
Som Alexandra skrev hoppande vi olika kombinationer. Riktigt kul var det!



Mamma följde med och skulle filma MEN jag hade glömt att ladda kameran..

/Amanda

Starfighter

Ikväll fick jag rida Kenny, för första gången! Jösses, vad han är välutbildad alltså. Lyder minsta vink, perfekt ponny för Åbacken. Första hinderna var han inte riktigt igång, men efter 3 skutt blev han mer på hugget, men inte alls het. Hoppade bra gjorde han också, så jag kan väl inte vara annat än nöjd med lektionen!

/Alice

1 November

Hoppade lite olika kombinationer ikväll, på Gandur 4år. Det gick helt över förväntat och det var väldigt roligt! Trots att han blev väldigt trött i slutet av lektionen då vi skulle hoppa en tre-kombination så gjorde han det bra och korrekt tillslut, kändes bra.
Inte så särskillt avancerade övningar egentligen men det var hinder på långsidorna i olika avstånd/ höjder. Så det blev ganska svårt ändå. Riktigt kul!
Och han ser verkligen ut som en jättestor nallebjörn nu, i sin vinterpäls, jättesöt!<3


arkivbild
//Alexandra

Piggelin

Som Amanda skrev, red vi ut idag. Jenna hade öronen spetsade hela turen, och hade mycket energi! När vi kom tillbaka från turen, gick jag och Jenna ner till banan, så fick hon springa av sig lite.
Matilda ska få prova Jenna en stund imorgon. Jag ska hålla minilektion i 20-25 minuter, visa lite hur hon fungerar osv :) Blir nog bra det!

Bilden är från i somras, första gången vi red ut :)
/Alice


Hoppning ikväll!

Jag kom precis hem från stallet, vi har varit där sen lunch.
Malin frågade om jag ville rida ut på hennes häst Tyskan, jag blev jätteglad!
Vi red "jacksson" men Alice och Jenna i skritt och trav. Det gick superbra! :D
Ikväll så ska jag ha med Misty på hopplektionen, så jag borstade henne och mockade bara.

Om ett tag blir det att fara tilbaka till stallet och göra iordning Misty för kvällens hoppning!



/Amanda


Duktig! :)

Hemma igen, en stund iaf.. Sen bär det av till nästa stall för att hoppa lite ikväll.  
Fick rida honom idag eller ja sitta på honom och skritta fram på lång tygel, duktig ponny var avslappnad och lugn idag också. Han är inte van vid att gå under annan ryttare för dig som undrar!
 Framgångarnas tid...?

Allra bästa ponnyn.

//Alexandra

Hoppsan

Förra filmen fungerade inte, men nu... tror jag!
http://www.youtube.com/user/alicearnberg#p/a/u/0/UMqtahLUpb0
Den är väl inte "jätterolig", men ni får iaf se lite hur det ser ut :)
/Alice

That's life


Åker ut till surf idag, så får vi se vart dagen tar vägen sen. Ridning på Åbacken ikväll sen också! :)

//Alexandra

RSS 2.0