Sista december

Misty fick vila idag. Jag mockade och borstade bara, mysigt! :)

 

Gott nytt år på er alla!

/Amanda


Uppdatering

Nu är jag i Söderköping hos farmor! Vi har inte kunnat få in internet i min dator (lånar pappas nu), så det kommer inte vara speciellt bra uppdatering från min sida förrän på tisdag då jag kommer hem.

Jag har smsat lite med Matilda (som tar hand om Jenna), hon hade ridit ut i 15 minuter igår. Det hade gått så bra så, Jenna hade varit snäll! Skönt att höra... :)

/Alice


Misty♥

Idag skrittade jag och Misty fram över åkern. Lite trav blev det också. :) Underlaget är verkligen jättebra nu när det har kommit snö! Sedan gick vi in i ridhuset. Hon var ganska pigg och jag skulle behövt rida lite längre än vad jag gjorde, med mina tår blev till isbitar! Vi jobbade ganska mycket på volten idag, hon var verkligen duktig! :)

     
Bilderna är från igår. :)

/Amanda

Ridskoleponnyer


                                        
     
Fotade några sociala ridskoleponnyer igår

//Alexandra

Amanda och Misty


 

//Alexandra

Alice och Jeandark


 
Bilder på Amanda och Misty får komma i ett annat inlägg. :)
//Alexandra

Äntligen snö!

Idag skrittade jag fram Jenna ute, det hade snöat inatt så underlaget var helt okej! Efter ca 15 minuter gick jag in i ridhuset och red. I början var vi ganska många därinne, så då jobbade jag mest i skritt, lite öppnor, slutor osv. Efter ett tag fick vi lite mera space så då började jag jobba henne i trav och galopp. Hon var duktig idag, lite spänd då och då bara. Galoppen kändes ovanligt bra idag faktiskt!

Ikväll ska jag och familjen åka till farmor i Söderköping för att fira nyår. Det ska bli roligt, men jag kommer sakna min lilla ponny! Har bara varit utan henne 2 dagar på fem månader ;) Menmen, det ska nog gå bra. Matilda kommer ta hand om henne de fyra dagar jag är borta.

/Alice

Uteritt

Som Alice skrev red vi ut idag. Riktigt mysigt och Misty verkade tycka att det var kul!
Om underlaget är lika som idag planerar jag att ev rida ut imorgon igen. :)

 

/Amanda

Kanske...


Man kanske har utvecklats lite genom åren ändå...
 
2007 (?) vs 2011...
//Alexandra

Lärorikt

Idag var jag och Zonny på en lektion i NH. Vilket var mycket roligt och lärorikt. Vi fick bland annat göra olika ledövningar, rygga osv. Tillslut så lyssnade han bättre på mig och blev mer uppmärksam, duktig ponny!

//Alexandra

Runt byn

Idag red jag och Jenna ut tillsammans med Amanda och Misty. Underlaget är fortfarande väldigt hårt, så det blev bara skritt, men det går ju bra det också :) Jenna var pigg och glad, men tyckte det stod lite läskiga saker här och var som hon var tvungen att kolla lite på innan hon gick förbi... 

//Alice

:)


Vet inte ens om detta räknas till spansk skritt, men w/e :)
/Alice

Imorgon

Imorgon ska jag till surf igen, då ska jag och Zonny gå en kurs i NH för Jennifers tränare! Det ska bli jättespännade att se vad vi kommer att göra.

Kommer nog att vara där en bra stund innan vi börjar, så kameran åker med. :)

/Alexandra


Bambis på hal is...


Här är en liten fin (oseriös) film på oss från idag! Sedan var jag duktig och klampade ner i ett vattenhål också, jättebra jobbat Alice!

27 december

Följde med Alice och Amanda till Åbacken idag, mest för sällskap men när vi kom dit så fick jag rida Apollo en stund om jag ville! Blev lite lugnt i ridhuset i skritt och trav, mycket volter. Han gick faktiskt jättefint till och från! :)

//Alexandra


Från marken

Idag blåste det väldigt mycket (igen), så vi gick ner till ridhuset i repgrimma! Det blev lite träning och bus från marken, provade lite spansk skritt, backa m.m :) Jenna var glad och positiv, så det gick väl ganska bra! På slutet hoppade jag upp och skrittade/travade runt lite, det var jättekul fast lite svårt att svänga och så... :] Tur att man har en snäll häst iaf!

Alexandra och Amanda har lärt sig gå på vatten, dom och Jesus... ;)
/Alice

Film från idag


Är inte så nöjd över min egen ridning när vi hoppade banan, men Jennis var duktig... :)
/Alice

Annandagen

Idag höll jag och Misty till i ridhuset. Det gick superbra! Vi tränade lite övergångar och red lite över bommar. Jag var jättesugen på att rida ut men vägarna ser ut som skridskoplaner... Jag hoppas verkligen att isen förvinner snart, så att det i alla fall går att skritta ut. :)


Svar till anomym: Jag har Misty på foder. :)

/Amanda


Grabbarna

Båda ponnyerna var då glada och sociala idag. Var dock inte där så länge, men han testa den nya repgrimman på de båda, och vad jag kunde se så passade den bra! :)

//Alexandra


Skoj :D

Idag hoppade jag och Jenna, ungefär samma saker som i tisdags. Det gick bra, hon var väldigt pigg, men det är ju normalt... ;) Vi hoppade en bana två gånger, just det gick väl sådär. När jag sitter på känns det som att det går så snabbt, men på videosarna ser det inte alls ut att gå lika fort som det känns. Jaja, jag är iallafall nöjd med Jenna, vi båda tyckte det var skitkul!
Amanda fotade och Matilda filmade (film kanske kommer senare).

/Alice

Nya grejerna

Idag blev det ridhuset igen, det var så halt ute och hade hunnit bli väldigt mörkt... Jag jobbade Jenna mycket i skritt, gjorde lite öppnor och slutor. Vi provade öppnor i trav också, och hon fixade det hyfsat bra! Hon kändes väldigt sammarbetsvillig idag, så jag är väldigt nöjd :D Efteråt provade vi lite nya grejer också, allting passade bara bra!

Padden från kusinerna och schabraket från Amanda och Alexandra :D ^

Repgrimman :D ^
/Alice


Testat

Fick bland annat ett till objektiv och ett stativ i julklapp! Testade dem idag och jag har insett hur invan man blir på dom grejer man har. Blev väldigt ovant att fota med något annat, trots det blev väl bilderna helt okej... 
  
//Alexandra
 

Julklapparna



-Ett nytt panband till Misty
-Vinterridskor
-Vinterridvantar
-Ridstrumpor
-2 böcker
-pengar
-biobiljetter
-Kalender
-Grey´s anatomy
-Tröja
-Hörlurar
-Eltandborste
-Skoterglasögon
-Något som man värmer händerna med

Tack så mycket för alla julklapparna! :D

/Amanda

God jul!

God jul på er alla!
Jag var hos Misty en stund innan lunch. Vi borstade och så. Riktigt mysigt! :)

/Amanda


Christmas ♥



God jul på er!
//Alexandra

Julafton

Idag är jag sjuk igen, på självaste julafton... Det känns inte så roligt, men jag får göra det bästa av det hela.
Nu på morgonen var jag ute hos Jenna och myste lite, och snart kommer släkten snart hit. Ha en bra jul allihopa!
/Alice

Liten

Var med Alice i stallet idag, och så fick jag rida Milton! (Red ju honom på min praovecka, ridskolans ponny) Fick i alla fall order om att han är mycket tjurig och att jag skulle vara bestämd och tjurigare än honom. Milton vill gärna gå efter en annan häst/ponny vilket man håller på att lära av honom. Kan ju börja med att han var ordenkligt trött, därav att han tyckte att allt blev besvärligt och onödigt... Men i slutet, då jag fick igång honom så kunde vi trava på i ett helt varv, på en volt till och med! Eftersom han inte är så gammal blir det lätt vingligt och svårt att styra ibland. Min taktik låg på att om han inte gör som jag vill och stretar/jobbar emot, så stannar vi helt enkelt och börjar om. Om det sedan är rätt eller fel har jag ingen aning om, men så blev det och det fungerade, eftersom han tillslut gick ställd inåt i hörnen i skritt och trav och gick dit jag ville. Inte helt lätt dedär, men jobbar på det!

Shettis och welsh, väldigt söt!
Kände mig väldigt lång på honom dock... Men ibland är det bra att vara liten, så man kan rida ponny längre!
//Alexandra


23 december

Jag var i stallet redan klockan 9 imorse. Var där så tidigt eftersom jag och mamma skulle fara på stan, köpa dom sista julklapparna och så. I alla fall var vi redo att börja rida halv 10. Jag tror inte att Misty riktigt hade hunnit vakna till ordentligt, hon var inte riktigt lika pigg som hon brukar vara. Då red jag inte så länge. :) Men det gick hur som helst jättebra att rida! 
Om väder och underlag tillåter ska vi rida ut imorgon, annars ska hon få vila.♥



/Amanda


Regn

Idag regnade det sjukt mycket, såhär dagen före julafton... Sedan var det väldigt halt överallt, så det blev dressyr för mig och Jenna i ridhuset. Hon var jättefjantig och var rädd för allt hon såg och hörde! Vi gjorde några slutor och tränade mycket på galoppen idag. Vänstergaloppen sitter väldigt bra nu, men i höger får hon ofta korsgalopp eller passgalopp. Vi tränade mycket på den idag, ibland gick det bra, ibland inte. Lite upp och ner :)

/Alice

Vi firar 1år!

Under ett år har vi varit på Gotland tillsammans i 10dagar.
Varit på hopptävling.
Flygt flygplan 3 gånger (tur och retur).
Tagit över 20tusen bilder tillsammans.
Tagit några riktigt bra bilder, som jag fått beröm över.
    
Altså för exakt ett år sedan så fick jag min systemkamera, och den har jag med mig typ överallt numera! :D Här är några få bilder från iår.

//Alexandra

Amanda & Misty


/Alice

22 december

Dagen har varit jätterolig, men kall! Usch vad jag har frysit, trots varma kläder!
Jag red ut en liten stund idag och Alice fotade. Misty var pigg efter vilodagen igår så vi gick in i ridhuset en stund också och busade lite. :)
Bilderna från idag kommer inom kort!


Nu väntar julgodisbak!

/Amanda



/Alice

Första lovdagen

Idag var det väldigt fint väder, fast otroligt kallt! Jag och Jenna tog en barbackatur, riktigt mys. Vi provade ta en galopp också, första gången barbacka utanför ridhusets väggar! Det gick bara bra, Jenna var så lugn så. På hemvägen blev hon lite tittig, låtsades vara rädd för sakerna hon gick förbi 10 minuter tidigare ;) Vi gick ner till ridhuset en kort stund sen och tränade lite från marken. Jenna var väldigt glad och posetiv, så det gick bra!

Fler bilder kommer :)
/Alice

Favoriter



Fotade pojkarna i hagen idag, här är några favoritbilder.
//Alexandra

Små sår

Jenna hade trampat sig med brodden på två ställen idag... Båda såren var väldigt små och hade slutat blöda. Bara för att vara säker tog jag ner henne till ridhuset för att se så hon inte haltade i traven, och det gjorde hon inte (vill vara helt säker att hon inte har ont i sånna här lägen, blir så onödigt rädd annars:]). Jenna var på världens bushumör, så vi passade på att busa lite när vi väl var i ridhuset. Sedan gick vi en liten promenad upp för åkern också.

På avslutningen idag sjöng våra lärare en egen version av mössens julafton, och i refrängen hoppade de upp och ner och rockade med bjällror... Kan säga att det var en upplevelse ;)
/Alice

Sista

Var ju sista ridningen på Hippo igår. Vi red i två grupper, halva tiden var, vilket var väldigt tråkigt med så blev det helt enkelt. Fick rida Sudden igen. Vi red typ självständigt fast i samma varv och det gick väl helt okej och så fick man välja att rida barbacka om man ville. Synd att det inte finns något sådant här tillval på vårterminen utan då får man sitta i skolan istället... Och det lär ju inte bli ridning på skoltid på gymnasiet heller. Men ska inte klaga nu, har ju fått jullov och varit med två fina vänner hela dagen! :D


Imorgon eftermiddag så åker jag ut till SURF för att ta in och pyssla om ponnyerna igen. Tänkte ta med kameran också om det inte hinner bli mörkt. :) 
//Alexandra

20dec

Är lika nöjd som Alice över kvällens hoppträning! A´gissa lyssnade jättebra och var alert på mina hjälper vilket gjorde att vi tog oss runt banan på ett bra sätt, och även de högre hindren jättefint. Däremot så har hon en tendens att hoppa högt över ibland, då är det något svårt att vara följsam osv, men det gick då ganska bra idag faktiskt. Sista gången vi hoppade banan så hade vi riktigt kul och hon "sög tag" i hindren och ville nästan rejsa lite på sträckorna, kul med förändring då hon varit trött de senaste veckorna. Bytte även bett på henne ikväll, mot ett mycket snällare och mindre skarpt. Och som jag trodde så gick det mycket bättre!

Längtar till sommaren!
Idag fick jag även min julklapp av Alice och Matilda. En repgrimma! Den är superfin och jag ska nog testa arbeta med den tillsammans Zonny någon gång, men tiden får utgöra när det passar.
//Alexandra


Hoppning

Hoppningen ikväll gick superbra! Misty kändes super, lugn och fin, men ändå pigg och frammåt! Riktigt roligt. :) Vi hoppade lite olika uppvärmnings övningar och avslutade med en bana. Andra gången vi kom på den gick det jättebra. :D
Imorgon ska Misty få vila. :)

/Amanda

Superponnyn<3

Hoppningen gick helt över förväntan! I början var jag jättenervös, verkligen jätte... Vi värmde upp på ett hinder i trav, och travhoppa är väl inte vår starkaste sida direkt. Hon blir väldigt taggad, så innan hindrerna gick hon antingen över till pass eller galopp. Fick tipset att hålla henne sysselsatt innan hindrerna, ställa innåt, utåt osv. Då höll hon en ganska lugn trav över hindret! Efter det fick vi hoppa lite högre på en oxer. Det kändes som om det gick hur fort som helst för oss, men de andra tyckte hon såg jättelugn ut, haha... Vi avslutade med att hoppa en bana två gånger. Första var jag väldigt osäker, vi har ju aldrig provat på det förr. Andra gången gick det bättre, då jag litade mer på Jenna. Hon tyckte det var dunderkul, och på slutet kunde även jag slappna av och ha roligt! Sista rundan körde vi även på tid, den som hade långsammast tid vann. Jag och Jenna hade den näst långsammaste tiden, t.o.m långsammare än A'gissa som lixom är b-ponny :O Inte lite förvånad jag blev!

/Alice


Kvällen

Ikväll är det sista lektionen för terminen med gruppen. Tror det skulle bli banhoppning! Jag ska ju ha med Jenna, lite pirrig är jag allt! Men vi ska satsa på att ha kul, inte så höga krav :)

Nästa termin kommer inte jag gå kvar, eftersom det känns mer värt att ta privatlektioner, dels för att det är billigare och att det blir lite mer space i ridhuset. Det känns faktiskt riktigt tråkigt att sluta, då jag verkligen gillar gruppen :/ Menmen, kommer vara där och titta på väldigt mycket, så då kommer jag kunna fota och filma Alexandra och Amanda också :)

/Alice

19 december

Ikväll for jag och Misty ut på en härlig uteritt. Misty gick med spetsade öron hela tiden tyckte att det var jättekul, jag också för den delen. :)
Vi var inte ute så länge då vi ska hoppa på lektionen imorgon.


/Amanda

Kul!

Var en tjej som frågade om jag hade fler bilder från julshowen, för att lägga upp på fb. Det hade jag ju såklart och hon lade upp dom där ikväll. Roligt att folk gillar bilderna! :)

//Alexandra


Premiär

Åkte till SURF direkt efter skolan för att ta in lillavita och pyssla om dem båda. Gick även på en ganska kort promenad med lillavit och jag kan ju säga att det blev något prövande första gången... Fick klart för mig innan vi for ut att han är ganska feg ibland och att jag skulle passa mig för traktorer och stora fordon. (Inga problem tänkte jag...) Men själklart var det första som hände när jag kommer ut genom porten att mötas av en gigantisk, hemst traktor! Vände då in igen för att sätta på reflexerna som jag glömde men gav oss ut igen sen. Därefter så kom vi en bit, utan traktorer. Men när vi sedan vände så kom det en kvinna som släpade på två julgranar(?!), mycket skrämmande. Men det gick bra. Trots allt hästfolk, som har lite vett att låta ponnyn titta på saken närmare när den blivit skrämd, och ta sig en tugga gran...-.- Visade honom en utav utebanorna en snabbis också, vilket gick bra men han var lite spänd då det var is under oss som knastrade ljudligt när vi gick. Duktig ponny!
 
Ganska charmig!
Så ni vet så slängde han sig (eller något sådant) absolut inte och var lätt att hantera även när han blev skrämd, jättesnäll!
//Alexandra

Sjuk

Igårkväll fick jag feber, vilket jag har även idag. Jag hoppas verkligen jag är frisk imorgon, sista lektionen med gruppen vill man helst inte missa...

/Alice

Söndag

Igår red jag i ridhuset. Misty har varit väldigt pigg de senaste dagarna och även igår. För att få henne att lyssna bättre på mig gjorde jag mycket halter och övergångar. Det blev mycket halt, trav, halt trav och halt, galopp osv. Då blev hon mycket lugnare och lyssnade på minsta vink! Så jag är jättenöjd med gårdagen!
Igår hjälpte jag även till på ridlekis och var på SURFs julshow. :)



/Amanda

SURF julshow



Efter ridlekis idag så for jag direkt till SURF för att ta hand om små ponnyerna. Dock så var de redan intagna när jag kom, men borstade upp dom lite iaf. Sedan så gick ja upp för att träffa typ hälften allt åbacken-folket på läktaren för att se julshowen. Den var väl helt okej men vissa nummer var typ bättre än andra helt enkelt.. :)

//Alexandra

Söndag

Idag red jag barbacka, först en sväng ut, sedan till ridhuset så Jenna skulle få springa av sig lite (pigg ponny). Sedan hjälpte jag till på ridlekis, dom hade önskat att få åka häst och vagn. Vi knöt fast två bobbar i vagnen också, så dom fick åka lite sånt med. Jag, Alexandra och Matilda som var med hade det väldigt roligt, vi fick åka lite bob med de små tjejerna :]
Snart ska vi åka iväg till SURF och titta på julshowen, kameran följer såklart med :D

/Alice


17/12

Idag skrittade jag och Misty ut mot anumark. På ditvägen var hon lugn och kunde skritta på ganska långa tyglar, men blev lite piggare på hemvägen. :)


/Amanda


Så söt


Jennifer har flyttat sin andra ponny "Milton" till SURF och så frågade hon mig om jag skulle vilja ta hand om honom de dagar jag är hos Zonny. Och självklart vill jag det, det ska bli jättekul! Ni kan ju se hur söt han är dessutom så är han jättesnäll och mysig.
//Alexandra

Skrittur

Idag hade det hunnit bli ganska mörkt innan jag kom till stallet, men vi tog på reflexerna och tog en tur mot Anumark. Jenna var snäll, jag kunde ha halvlånga tyglar hela tiden. Hehe, fast hon blev väldigt rädd för en sten på hemvägen, och tidigare hade det kört förbi en jättestor traktor som hon inte reagerat på ett dugg... Knasig ponny :$

/Alice

Ny kompis



När jag skulle släppa ut Z idag (till sin relativt nya hage) så höll han på och kråma sig, taktade och var överdrivet glad. I ishalka! Tycke väl att det var mycket konstigt gämfört med hur han brukar vara att leda men... När han väl släpptes tog han sig ett varv i hagen och sedan så hälsade han på sin hagkompis, jättesöta!
//Alexandra

Kreativa!

 
Såhär såg då årets julklappar ut. Vi tycker då att det var väldigt kreativa skapelser!
Svampbob till alice, Mumin till Amanda och Garry(snigeln) till Matilda. Mitt paket hade inte kommit än, däremot så fick jag ett mycket vackert rim!
//Alexandra

Tror ni vi klarar oss ikväll?


 
 
//Umetrio

Fredagsmys

Idag gick det mycket bättre i galoppen, hon passade inte mycket alls, utan kändes väldigt lugn och sammarbetsvillig. I de andra gångarterna var hon också fin. Vi tog det väldigt lugnt idag, red bara i 25 minuter. Sedan började det snöa också, liiite lycklig man blev då. Heheheh, vännerna mina fick höra på mina fina julsånger!
Snart kommer tjejerna hit, vi ska ha "lilla jul", och så ska dom sova här :)

Imorgon och på söndag ska vi rida uuuut :D
/Alice

Latis<3

Idag blev det lite galopparbete med Jenna i ridhuset. Hon tycker det är ganska jobbigt ibland, så hon lixom galopperar i passgång för att hon tycker det är lättare. Sedan är inte jag så bra på att hjälpa att stärka henne, så vi jobbade lite med det idag. Mot slutet rätade jag upp mig mer (jag har ju en tendens att luta mig alldeles för mycket frammåt) och ledde mer med innertyglen, då samlade hon ihop sig bättre också. :)

/Alice

Vilodag

Jag kom precis hem från Alexandra, som hon skrev har vi fixat lite saker... :)
Misty fick en välförtjänt vilodag idag. Pysslade om henne och mockade och så.


/Amanda


14 december

Amanda for just hem från mig. Vi har varit så duktiga så! Fixat lite hemligheter och så fikat, pratat och typ skrattat... Go-fika gillas alltid såklart! :D

Kommer tyvär inte hinna rida på fredag. Lillajul hos Alice hela kvällen/natten!
//Alexandra 

Grönt kort


Jenna vilade idag, jag var där en snabbis och tog hand om henne efter skolan. :)
Vi alla tre har skrivit upp oss på en lista där man fick göra en intresseanmälan för att ta Grönt kort. Det är ganska länge innan det blir av isåfall, men det känns ändå bra att kunna göra det på Åbacken. Jag och Jenna har ju ingen brådska med att tävla, men det skulle vara kul att bara prova på någon gång till våren. :)
/Alice


Tisdag

Gick jättebra att rida idag! Slutorna i vänster varv gick då bra redan från början men ännu bättre efter ett tag. Däremot så har hon svårare med högerbogen så det blev svårare i höger varv men trots det så fick vi till några bra, och tro det eller ej men det gick ännu bättre i traven! Inte är det perfekt någon stans men med tanke på hennes förflutna och hur många slutor hon gjort i sitt tidigare liv så har hon utvecklats otroligt mycket. Superkul! Sedan att vi hittade en stadigare form tom i slutorna gjorde ju inte mig mindre glad, duktiga flickor...

//Alexandra

Dressyrträning

Det gick så himla bra på ridlektionen ikväll! Misty var helt fantastisk! Hon var lung och sammarbestvillig. På uppvärmningen fick vi först värma upp självständigt i skitt och trav. Efter det red vi en liten styrbana innan vi började med sluta-övningen. Vi gjorde först en volt och sen gjorde vi sluta på ena långsidan. Vi gjorde övningen först i skritt sedan trav. :) Hon tyckte att det blev lite jobbigt på slutet men kämpade på ändå och gjorde sitt allra bästa! Hon gick jättefint, speciellt i skritten! Det gick verkligen superbra ikväll och jag är så himla nöjd!!! :D


/Amanda


Slutor

Jenna var otroligt lugn på lektionen ikväll! Vi tränade på slutor, i skritten var hon väldigt duktig, men i traven tyckte hon det var jobbiiiigt! Vi fick ändå till några i båda varven på slutet, vi har ju inte övat så mycket på just slutor, så jag är jättenöjd över henne. Hon hade stadig form i traven också, även i övergångarna :D På slutet tog vi några högergalopper, då taggade hon till ganska mycket. Jag satsade då mest på att ha en stadig galopp, och det gick väl helt okej. :) Det föll snö från taket några gånger också, Jenna flög upp i luften när det hände, haha! Hon lugnar ändå ner sig ganska fort efter att hon blivit rädd för något, det känns väldigt skönt!

Nästa tisdag har vi hoppning...
Tror jag kommer ha med Jenna då, hon har ju blivit mycket lugnare på senaste tiden, och fått stadigare galopp så jag tror vi är redo för det. :)
/Alice


Lucia

Idag hade vi luciatåg på skolan, det gick väl sådär, haha... Sedan var det luciavolley, och olika stationer där man fick pyssla på med olika saker. Jag bakade pepparkakshus tillsammans med några andra, det blev väldigt... fint. Halv 2 fick vi sluta, så skoldagen har varit väldigt chill! Inga vanliga lektioner alls :)
Ikväll har vi ju dressyr med gruppen, ska bli väldigt roligt!

Några bilder från idag!
/Alice

Inget vidare

Det gick väl sådär att rida idag. Jenna var väldigt tittig och spänd. Hon var rädd för grejer som stod i hörnen, och var ganska springig. Sedan kände jag mig inte så koncentrerad idag heller. Vi red inte så jättelänge eftersom jag ska ha med henne på lektionen imorgon :) Ska bli roligt att rida för Malin igen med Jenna, få lite nya tips och sådant :)
Matilda åkte just hem, vi har fixat Amanda och Alexandras paket, men vi har en liten grej kvar! :D Sedan har vi bakat årets första pepparkakor... dom blev väldigt *host* fina!

/Alice

12/12

Kom hem från Surf för ett tag sedan. Blev inte så länge ikväll men borstade upp honom och mockade, han var så mysig ikväll och var då glad över morötterna! :)

Kommer att åka ut till honom på lördag förmiddag och då även fota lite vinterbilder.
//Alexandra

4 månader tillsammans


Idag firar jag & Jenna 4 månader tillsammans. Det känns som om vi hunnit med mycket på denna tid, och ändå har vi så mycket kvar också! :)
/Alice

11 december

Idag skulle jag rida ut. Jag följde vägen runt byn, men när jag kom till en nedförsbacke såg den så halkig ut att jag vände och började rida tillbaka, för att gå in i ridhuset istället. (marken var ändå ganska hal) Haha när jag red förbi ett stall ville Misty visa upp sig för hästarna i hagen så hon gick med långa steg och hade svansen högt upp i vädret! Väl i ridhuset började vi att trava efter en stund tog vi lite galopp i våda varven. Hon var hur lugn och fin som helst! :D Sen skrittade jag av. Jag är super nöjd med dagen!
När jag kom hem från stallet for jag och mamma på strömpilen, nu har jag bara några få julklappar kvar att inhandla!


/Amanda


Charmigt!


    
Idag fick barnen göra ponnyerna julfina! Det var väldigt uppskattat och ponnyerna blev så fina så.

//Alexandra

Snyggingen äter lunch


/Alice

Äntligen

Även idag red vi ut, Jenna och jag :) Idag var det bättre underlag, så det blev även lite galopp! Hon blev aningen stark vid ett tillfälle, men annars var hon väldigt lugn. Hon var inte lika tittig som hon ibland kan vara heller, så det kändes bara bra idag!
Jag fotade även lite i hagen efteråt, tänkte lägga ut dom senare.

Idag fick hon ha nya vintertäcket också. Det följde med en avtagbar halsgrej också, men vi skippade den idag :)
/Alice


Handlat

På förmiddagen var jag ute hos Jenna, det blev en skrittur i slasket. Det hade regnat på morgonen, så underlaget var väl inte så jättebra... Sedan har jag varit inne i stan och handlat julklappar och varit på middag, därför har jag inte bloggat förrän nu :) Fast jag har väl inte så mycket intressant att skriva,men... :)

/Alice


Black and White


     
Finaste ponnyn
//Alexandra

Blöt ponny...

Ridningen idag gick faktiskt över förväntan, fortfarande inte samma "hyper, jag vill springa, nu!" grej i henne längre. Tror att hon kan ha ändrat sig i temperamentet och blibit lugnare eller så är hon lite vintertrött. Men jag värmde upp henne länge eftersom hon stått ute i snöstormen utan täcke och var då blöt. Men hon gick jättefint efter ett tag och gjorde bra öppnor (vilket vi fortfarande lär oss, hon och jag) Vi gjorde även skänkelvikningar åt båda hållen, duktig flicka!

//Alexandra

Vilket väder!

Jösses vad det blåser! Jag fick knappt igen stalldörrn idag, det blev värsta dragkamp, Alice v.s Stalldörr...
Ja, iallafall. Jag och Jenna var i ridhuset en stund (hade ju tänkt rida ut, men... nä). Hon kändes lite stark i början, men sedan släppte det. På slutet fick vi till några skänkelvikningar i trav också, även en bra högergalopp! Så i stort sett är jag väl nöjd med ridpasset! :)

/Alice

Ändrade planer

Eftersom det var typ snöstorm idag så red vi inte ut. Istället red vi i ridhuset och det gick superbra! Misty var riktigt lung och mjuk. Vi gjorde någon övning med skänkelvikningar, galoppfattningar och tempoväxlingar i skritt. Imorgon hoppas jag på bättre väder så att det går att rida ut! :D


/Amanda


Senare

I eftermiddag när vi slutat så ska vi fara direkt till stallet. Jag och Alice ska rida ut. :D Det är så skönt att det har kommit snö för då är det mjukt ute!



/Amanda

Mysigt

Idag blev det somsagt barbacka! Jag & Amanda värmde upp dom ute, upp för åkern och tillbaka. Sedan när ridgrupperna var klara i ridhuset gick vi in dit och red en kvart. Jenna kändes fin, dock lite pigg, var nära att falla till backen ett antal gånger i galoppen... Men jag höll mig kvar! :D
Underlaget är sjukt bra ute nu (iaf där vi red idag), så imorn ska vi ut och galoppera lite!

//Alice


Svar på fråga

Fråga: Jag undrar hur höga Misty och Jenna är i mankhöjd?:)
Svar: Misty är omring 137 cm, och Jenna är 146 cm i mankhöjd :)
/Alice


Vanlig torsdag :)

Skoldagen har varit lång och ganska jobbig. Mycket att göra känns det som... Iaf, ikväll ska jag rida barbacka en liten stund, bara ta det lite lugnt :)

Svar på kommentar: Det är ganska många som sagt att det inte riktigt funkar när man ska kommentera. Vi ska troligtvis fixa en ny design om någon vecka (fixa om i kodmallen och sådant), så då hoppas vi att det ska lösa sig :) (Och TACK, blir väldigt glad när ni som känner Jenna (JD) sedan tidigare kommenterar:D)
//Alice


Tyvärr

... så har jag inte mycket att säga idag, Alice fick stå för bloggningen ikväll! Dessutom så laggar blogg.se väldigt mycket så det var då på håret att jag fick ihop de här inlägget. :/

Milton
//Alexandra

7 december

Superrolig dag i stallet idag! När jag red idag gjorde jag samma övning som vi gjorde på hoppningen förra tisdagen fast jag hade bara bommar på marken. Jag tränade på vägarna mellan "hindren". När vi värmde upp känndes hon inte alls som hon brukar, ganska trippig. Men sen när vi  hade galopperat lite blev hon sig själv och lung igen. Jag tror att hon bara behövde galoppera av sig lite. Sen gick det i alla fall jättebra! Hon lyssnade kanonbra och tyckte att det var roligt! Jag är jättenöjd med ridpasset! :D




Bilder från idag! :)


/Amanda

Hoppfilm


Från idag :)
/Alice

Första vinterbilderna


/Alice

FILM!


AHA, kolla vad jag har lyckats med!
/Alice

Härliga tider

Denna dag har varit helt fantastisk. Vi slutade skolan halv 11, så då åkte vi direkt till stallet. Det var väldigt fint väder, så vi passade på att fota lite i hagen (håller på att redigera dom bilderna nu, dom kommer i ett annat inlägg).
Sedan hoppade jag och Jenna i ridhuset! Hon kändes väldigt lugn, så på slutet hoppade vi lite högre också. Vi slog vårt höjdrekord, 90 cm! Matilda och Amanda fotade lite, även filmade (kommer sedan)

//Alice

Vink :D


Duktiga Jennis :D
/Alice

Rolig kväll!

Tömkörningen ikväll var otroligt rolig, trots att mitt lag förlorade!
Vi byggde upp en bana som bestod av slalom, en labyrint och ett litet hinder som vi sedan körde på tid. Riktigt roligt! När vi kom tillbaka till stallet fick vi julpynta till ponnysarna. I helgen ska jag julpynta till Misty också. :)
Innan ridlektionen började skrittade jag och Misty ut. Det var väldigt mysigt. Misty hade spetsade öron hela tiden och verkade tycka att det var roligt! 

/Amanda

Team Frej!

På tömkörningen hade vi en liten bana, som vi sedan körde på tid! Team Frej (jag, Alexandra, Lisa & Frej) V.S Team Kela (Amanda, Matilda, Ida, Giulia & Kela). Kan ju säga att vi utklassade dom stort :D! Det var väldigt roligt, inte så seriöst xD Jag fick film på våran vinnarrunda, och lite andra saker ikväll (bl.a när jag och Amanda dansar salsa i stallet...ja), ska pyssla ihop filmen imorgon. Den vill ni inte missa alltså :D

VINNARLAGET DÄR,JAO! (Dom där rosa grejerna hade vi INTE när vi tömkörde!!)
//Alice


Tömkörning

Fick rida lilla Sudden idag på hippo, vilket gick bra och över all förväntan. Eftersom vi inte kunde rida så länge blev det en enkel övning i typ 10min, gruppen är då inte snabb någonstans... Tyvärr... xD
Just nu väntar plugg tills vi åker till åbacken och ska tömköra (teori idag) och jag hoppas att vi ska testa lilla Frej! Sist vi tömkörde tillsammans så gick det faktiskt bra mellan oss!

Så galet söt!
//Alexandra


Nasse<3

Idag skrittade jag och Amanda fram hästarna ute, vi var ju tvungna att testa rida i snö :] Jenna och Misty verkade gilla det, dom skrittade bredvid varandra med örona rakt fram!
Sedan gick vi in i ridhuset. Jenna och jag tränade påbörjade galoppombyten, eller jag försöker lära henne! Vet inte om hon kunnat det, isåfall har hon nog glömt... Sen är inte jag proffs på det heller. I alla fall, vi galopperade på en åtta, och i mitten saktade vi av och fattade ny galopp. Jag tänker att det är bra att börja så. Hon var duktig, dock ville hon ofta fatta samma galopp igen, men mot slutet förstod hon :) Då blev hon väldigt ivrig och glad, haha!

Inne i stallet igen tränade vi lite på "vink"! :D Hon förstod väldigt fort, ska försöka få bild eller film på det. Sedan gick vi till Matildas kaniner (varav en kanske är gravid). Dom är väldigt söta! Lite snöbollskrig blev det också (inte med kaninerna dock...som ni kanske förstod).

Tussen & Nasse (den gråa)!
/Alice

Glad!

Kom just hem från stallet, tog det lugnt och borstade, mockade och myste på en stund. Men det var trevligt! Och han gnäggade på mig när jag kom!
(mest troligt för att han var hungrig+ att de va snö och kallt, men jag tar det då som att han var glad att se mig! och inte heller för att han har upptäckt att jag har morötter i fickan varje gång jag kommer...)

//Alexandra

SNÖÖÖ!!

ÄNTLIGEN är det alldeles vitt ute!

Igår fick Misty en vilodag. Borstade henne bara och så.
Om snön ligger kvar ska vi rida ut ikv!



Bästa Ninja på bilden :)

 

/Amanda


Duktiga!

Varit på Ridlekis idag, barnen har blivit så duktiga nu! Kul att se framgångarna.
Kollade även på när Ida red Apollo en stund efter sista gruppen, hon fick då stor-publik då alla småbarnen ville kolla på... kul! 

 
Finaste klippan Russin, gamtanten<3 -1985
//Alexandra

Söndag

Idag var det inte lika blåsigt och kallt, dock regnade det lite just innan vi for iväg. Det var fler barn som red idag, sedan fick jag, Matilda och Amanda gratis mat från resturangen :D Osså kom en magiker, duktig var han!
Jenna fick sig en barbackatur upp för åkern innan också. Hon var snäll, dock lite pigg!

//Alice


Hagbilder


Världens bästa<3
/Alice

Piteå



Benny
Denna söta fick jag skritta ut på idag, eftersom de va så hårt underlag så gick de inte att göra så mycket annat.
Var mysigt, och vilken duktig ponny! Provade lite skänkelvikning, öppnor och jobbade med lite annat, superduktig.

//Alexandra

Ponnyridning

Idag åkte vi till stallet ca 09:30. Vi började med att rida, först red min faster en liten stund på Jenna, sedan hoppade jag upp. Hon kändes väldigt mjuk och stadig. Vi tränade på galoppfattningar från skritt och lite skänkelvikningar :)
Halv tolv åkte vi iväg till Strömpilen med hästbussen. Det var väldigt många inne på nya resturangen, kön var flera meter under hela tiden vi var där! Det var iaf trevligt, men på slutet blev det väldigt kallt... Imorgon ska jag ta med täckbyxorna!

/Alice

Lördag

Igår red jag i ridhuset. Jag började att rida men Misty var väldigt pigg så jag longerade henne en stund först, då gick det bättre att rida sen.

Idag är det ponnyridning på ströpilen! Det ska bli riktigt roligt! Men innan ska jag rida och ta hand om Misty. :D Jag planerar att göra någon övning med bakdelsvändningar. 


/Amanda


UMEBOR

Alla umebor, imorgon och på söndag mellan 12 och 3 kommer det vara ponnyridning på Strömpilen! Det har öppnat en ny hamburgekedja där, och i helgen ska den invigas. Jag, Amanda och Matilda kommer vara där och leda ponnysar, så kom dit vettja! Tror det blir Kela och Svarten som hänger med i transporten :D

Jag och Ronja på Campus 1:a maj :D
//Alice

Klant :(

Jenna hade trampat sig på hoven med brodden idag, eller just ovanför hoven. Det hade blivit ett sår, så jag tog med henne till ridhuset för att se att hon inte haltade, och det gjorde hon inte. Sedan gick vi upp till stallet igen och spolade vatten på det i 10 minuter (det var mycket smuts omkring) och smörjde sedan på Helosan. Det hade slutat blöda, så jag ställde in henne i boxen med fleecetäcket på :)

Igår.
//Alice

Världsrekordet!

(Tidsinställt)
Robert whitaker, globen 25 november 2011, 2,12m
Hade ju turen att få vara där och se världsrekordet i barbackahoppning!
//Alexandra

Mysigt

Blev ett ganska lungt barbacka pass i ridhuset idag. Ponnyn är trött så jag tänkte inte ta ut henne ännu mera, men det gick bra! Red lite öppnor i båda varven och i och med det så blev hon tillslut mjukare och gick på fint i slutet. Inte mycket mer att säga...

(Alice fotade lite, får se om bilderna kommer ikväll eller imorgon)
//Alexandra

Oväder!

Igår blev det ett pass i ridhuset för mig och Misty också. Fy vilket dåligt väder det var! Jag trodde nästan att vi skulle blåsa bort när vi gick till och från ridhuset! I ridhuset lät det väldigt mycket, men Misty reagerade inte alls så mycket på ljuden som jag trodde hon skulle!
Red mest på en stor volt i skritt och trav. Vi galopperade inget igår. Vi slutade när det gick som bäst, efter ca 30 minuter.
Jag är jättenöjd med gårdagen!


/Amanda


Brummande vägg?

Efter att vi kikat på träningsgruppen idag, red jag i ridhuset. Det blåste helt sjukt mycket! Inne i ridhuset är det en öppning i bortre änden, och den surrar (låter ungefär som en motorsåg). Jag trodde Jenna skulle reagera starkt på det, men icke! Hon var så snäll så, lite pigg i början men sedan blev hon ovanligt avslappnad. Jag kunde hålla kvar henne i formen lite längre stund idag också, i alla gångarter utom högergalopp, men vi var ganska nära när hon kunde ta stöd från väggen!

Snigging<3 (Älskar hennes näsborrar btw xD)
//Alice


Five pic´s


Nöjd ponny^^


Några bilder från kvällen.. Ni får helt enkelt säga till om ni vill att jag ska ta bort någon bild!
//Alexandra


Senare

Ikväll åker jag till Innertavle och kollar/fotar träningsgruppen, alice och amanda! :) Blir nog kul att komma sig ut från skolböckerna en stund. Bjuder på lite biler sen! :]

//Alexandra

RSS 2.0