Banhoppning

Gårdagens hoppning blev riktigt lyckad!
Vi började med att värma upp ute på ridbanan, sedan gick vi in och hoppade i ridhuset. Vi hoppade en ganska lång och svår bana med kluriga svängar. Det gick jättebra! Vi hoppade banan 2 gånger. Första gången hoppade vi den ganska låg, andra gången höjdes den till ca 65. (?)
Jag är otroligt nöjd med hoppningen, Misty var så duktig! :D
 

/Amanda 


De senaste dagarna...

I helgen har det blivit 2 härliga uteritter. Jenna har varit pigg, men lyssnat bra på mig också. Vi provade skutta över ett litet träd också, egentligen var det vääldigt lågt, men Jenna hoppade högt över! Riktigt kul :).
Idag red jag en stund i ridhuset. Vi tränade mest på den låga formen i skritt och trav. Jenna jobbade på riktigt bra, kändes samarbetsvillig, så jag är nöjd! På slutet testade vi några galoppombyten över bommar, vilket gick väldigt bra. Duktiga ponny :)!
/Alice

Islandshästvägen

Det har varit otroligt varmt idag! Det blev en uteritt runt islandshästvägen idag. Det var skugga runt nästan hela, vilket var väldigt skönt. Fick sällskap av en tjej i stallet, kul! :) Misty var pigg och glad som vanligt! :)


/Amanda


Söndag

Igår red jag och Misty ut med Alice och Matilda. Vi for på en jättetrevlig tur till yttertavle och tillbaka! :)
Idag vet jag inte riktigt vad jag och Misty ska hitta på. Kanske far vi ut en sväng i skogen, eller så blir det ett lättare dressyrpass på ridbanan! :)


/Amanda


Bilder från igår!



Några bilder som Alice fotade från gårdagens ridpass! :)

Idag fick även Misty en dusch, hon verkade tycka att det var jätteskönt!

/Amanda

Diskning

Några bilder som Amanda tog igår :D!
Idag blev det stordiskning av ponnyerna. Dom var riktigt smutsiga innan, men blev så fina så :)!
/Alice

Idag & igår

Ridlektionen igår gick jättebra! Vi tränade på slutor. Vi red på en stor åttvolt över hela ridhuset, en bit på varje volt skulle vi göra sluta. Först i skritt sedan i trav. Sen skulle vi göra en skänkelvikning från långsidan in mot mitten, sedan skulle vi göra en sluta ut till spåret igen. Direkt ur slutan skulle vi fatta galopp och galoppera på den andra långsidan.
Misty var väldigt fin och avslappnad igår!

Idag red jag och Misty ut med Matilda och Puccini! Det var väldigt roligt! Vi for runt åkrarna.
Misty var pigg och glad! :)

/Amanda

Min fina

Två bilder från igår. Mer kommer när Matilda har skickat (dessa två skickade hon via fb, då hotmail laggade) ^^

Bilder från igår!

/Alice

Duktigt!

Hade egentligen tänkt skritta Milton på banan i ca 20 min idag, men så var Sofia där och hjälpte oss en stund. Hon förklarade hur jag skulle rida honom i rätt form och gav mig tips osv. Tillslut så gick han på superbra, var mycket följsam och positiv. Travade även runt lite i samma låga form några varv, han tyckte väl att det var väldigt jobbigt men gjorde det han kunde och det jag bad honom om. Underbart!

Det här blir mitt sista inlägg på ett tag, tar en paus helt enkelt.

/Alexandra


Svenskauppgift ;)

Vad tror ni, framtida filmstjärnor?

Annorlunda ridpass!

Det blev ett mycket annorlunda ridpass idag! Vi har nämligen som svenskauppgift att göra en film, och den gjorde vi idag! :) Haha, den var faktliskt väldigt kul att göra! Dock var det väldigt svårt att vara serriös!!
Misty var helt fantastiskt duktig! :D
Imorgon blir det en vilodag!


/Amanda


Detaljer



Träffat Zonny på första gången på länge i förrgår!

/Alexandra


Bästa Jenna


Bilder från dagens hoppning :)!
/Alice

Hoppat!!

Idag har jag och Misty hoppat på stora ridbanan! Det var hur kul som helst, och det gick superbra!! Det finns väldigt mycket roligt hindermaterial!


/Amanda

Hääärlig dag!!

Så himla härlig dag idag!
Jag och Alice var i stallet hela dagen! :D Vi har hunnit göra massor!
När vi kom dit fotade vi, sen red vi ut på en jättetrevlig ridtur runt åkrarna. När vi kom tillbaka gav vi hästarna lunch och fyllde på vatten i hagen, mockat boxarna och hagen, putsat utrustning, och storstädat skåpen! Jag har också ridit A´gissa på ridbanan idag!

Misty tyckte att det var hemskt onödigt att Jennas grimma skulle ligga på marken och bli smutsig, när hon och Alice fotades!

Vackra ponny!

/Amanda


Sandtag

Bara för att Jennifer typ tvingade mig att blogga igen, så tänkte jag lägga ut bilder från idag då jag och Mille var och red i sandtaget. Han var sjukt taggad och tyckte att livet var roligare än på länge, busponny! :)



Finaste Milton ♥

/Alexandra


Jenna

/Alice

Stora ridbanan

Var uppe och red på stora ridbanan idag! Det var riktig sommarvärme!
Misty var inte riktigt lika pigg som hon brukar, men jag tror att det beror på att det var så varmt!
Annars var hon jättefin!!


Jag och Alice fotade varandra en stund, dock blev det inte så många då myggen höll på att äta upp oss!

/Amanda

Lugna dagar!

Det har blivit några lugna dagar för mig och Misty. Igår hade jag körlektion i 2 timmar och kom hem strax efter 5. Jag kom till stallet vid kvart över 6, och han bara mocka och borsta för vi hade teori på ridlektionen.
Men idag ska vi rida upp på stora ridbanan! :D


/Amanda

Inhandlat

Direkt efter skolan åkte jag och mamma till Pegasus för att kolla på ett nytt regntäcke till Jenna då hon gjorde sönder det hon hade. Fick även med mig ett GG-schabrak hem, första märkesgrejen jag någonsin köpt (både hästrelaterat och icke hästrelaterat!). Nu är jag pank, men det var det värt :)!

Sedan for jag och Jenna ut på en jättemysig tur runt åkrarna. Underlaget var superbra, Jenna var pigg och glad, sedan såg vi tre rådjur också, så det blev en lyckad uteritt :)!

/Alice

Regn igen

Jag och Milton red inget idag. Kunde för det första inte hitta hans träns någon stans, och sedan så skulle jag hjälpa till med barngrupperna idag. Men jag borstade upp honom en stund innan han fick gå in i boxen lite tidigare ikväll.

Som svar på en kommentar: Jag äger inte Milton utan jag rider och tar om honom ganska ofta bara. :)
/Alexandra


På tork i regnet

Idag när jag kom till stallet hängde schabraken mina på "tork" ute i regnet (tvättade dom igår), så det blev barbacka i ridhuset en liten stund idag. Jag tränade mest på sitsen och att inte studsa runt alldeles för mycket ;). Jenna var superduktig, lugn osv! 

Imorgon ska jag åka på Pegasus och köpa ett nytt regntäckte till Jenna. På något vis hade hon lyckats göra sönder sitt... Ska se om jag hittar något annat där också :).
/Alice

Regn

Det stod en mycket blöt ponny i boxen, trots täcket när jag kom till stallet idag. Usch, det är inte alls kul när det har spöregnat hela dagen! Eftersom det regnade blev det varken en uteritt eller ett pass på ridbanan, som jag egentligen hade tänkt. Istället var vi i ridhuset.
Det blev ett mycket lungt pass, det blev nästan som en enda lång uppvärmning. :)
Efteråt pysslade jag om henne ordentligt och hon fick på sig ett varmt och gosigt täcke.

/Amanda


Smidig



Konsten att byta spöhand, är väl inte helt simpelt...

/Alexandra

Tempo

Blev ett pass på banan även idag. Var ingen jag kunde följa med ut så vi jobbade lite på tempot idag. Han var typ sjukt peppad och ville rejsa,var svårt att tro att han är 19år idag... SötMille!


/Alexandra

13 maj

Idag var jag och Alice på konfaträff i 4 timmar. Efter det for vi bara hem och bytte kläder innan vi cyklade vidare till stallet! Misty har varit så himla duktig de senaste dagarna! Idag vilar hon. ♥
Imorgon hoppas vi på bra väder, tänkte att vi skulle vara på ridbanan då, eller om vi far ut i skogen en sväng! :)


/Amanda

Några bilder från idag

/Alice

Gårdagen

Igår red jag ett ordentligt dressyrpass med Misty. Hon var ganska spänd och ville inte riktigt komma ner i formen. Men allt eftersom släppte det och hon började slappna av. På slutet blev hon jättefin och då gav vi oss. :)

Jag red även en av ridskolans ponnyer, Apollo. :) Vi höll till nere på ridbanan med Alice, Matilda och Matilda.
Det gick väldigt bra! Red lite i alla gångarter och han var väldigt fin!


/Amanda


Bilder

Fotade en del idag,kan väl inte säga att det var toppväder direkt...






På bilderna: Beauty, Phecta, Hera, Dino och Wilma.

/Alexandra

Duktig liten ponny

Idag red jag Ronja! Hon håller på att sättas igång, så jag skrittade henne på banan i en halvtimme. Gick med henne 10 minuter först, skrittade på långa tyglar i 5 minuter, jobbade med henne en liten stund och gick bredvid en stund på slutet också :). Lite stel kändes hon, men duktig ändå
/Alice

Barbacka + hoppning

Kvaliteten sög, men jaja..
/Alice

Imorgon..

Imorgon kommer det en film från när jag hoppade igår, men nu är det tack och godnatt...
Kan meddela att det gick riktigt bra och att hon var väldigt duktig :)!
/Alice

Ny hjälm

Idag var jag på pegasus och köpte en ny hjälm! I tisdags var jag otroligt klantig och glömde hjälmen i boxen i ett par minuter, (vad gjorde den där??) och då tog Misty väl hand om den!


/Amanda


Galopp!

Idag har jag och Milton galopperat på banan! Drygt ett varv åt båda hållen och tänka sig, vi tog oss över någon bom också. Han var sjukt duktig och det var riktigt kul. Det var väl kanske inte så super lockande att sitta upp barbacka på en dyngsur ponny innan, men det vägde upp sig i och med att han var så duktig. Heja oss! :)


/Alexandra


Laserdome!

Misty har vilodag idag. Har borstat och gosat med henne ordentligt. ♥

Ikväll ska jag fara och spela laserdome med några från klassen! Det ska bli jättekul!


/Amanda


Nya bilder!



Foto: Alice

/Amanda

Älskade

Foto: Amanda

/Alice

Film!

Red Kenny idag på ridningen! Vi hade hoppning och jag är riktigt nöjd. Han var typ supertaggad och jag själv tycker att han är gigantisk och var helt övertygad på att jag skulle fara av idag... (Positiv tjej) Men i själva verket så gick han på bra och var supertaggad. Vi hade fel galopp ganska ofta, men det får vi jobba på till nästa gång! Nästa gång jag hoppar honom så skulle vi få hoppa lite högre också, det blev inte idag. :)


/Alexandra

Barbacka

Idag red jag en stund barbacka på ridbanan. Jenna var jättefin, lite rädd för sakerna som stod på åkern bakom bara ;).
Tycker hon börjar bli väldigt fin nu, min prinsessa! Fler bilder kommer under morgondagen.
/Alice

Lyckad hoppning!

Är otroligt nöjd med hoppningen ikväll! Vi hoppade olika kombinationer och linjer som vi på slutet satte ihop till en bana. Det var hur kul som helst!


/Amanda

Ingen fantasi


Har inget speciellt att skriva om, så lite bilder från förra helgen fick det bli.
/Alice

Here we go again...

Skulle följa med en djurskötselgrupp (barn 4-7år) idag trots att dem inte behövde min hjälp, och lära mig lite om kaninerna och dess skötsel var min tanke. Men det slutade med att jag stod med en ond kanin i famnen och förväntades ännu en gång att få djuret att hoppa, dessutom med ett barn som skulle känna sig delaktig i sysslan! Det slutade med att kaninen tvärstannade innan sista hindret och jag försökte febrilt få över den, samtidigt som jag ropar efter hjälp på sofia med lite lätt panik i rösten står hon och skrattar åt mig med ett gäng barn på andra sidan ladan. Kan ju säga att det här med kaniner inte är min grej riktigt, men det gick ju faktiskt bra, när barnen fick göra sakerna och jag såg på...

Milton har tappat skor och har därför inte kunnat ridas, men jag har pysslat om honom en hel del ändå. Men nu har han nya fina fötter så vi tänkte eventuellt prova rida lite imorgon. Ska ta massor av nya bilder också, så det finns något att visa. :)

/Alexandra

Härligt!

Idag red jag och Alice ut tillsammans runt "islandshäst vägen". Det var trevligt! Den har tinat fram ordentligt nu och underlaget är kanon! Båda hästarna skötte sig jättebra. :)


/Amanda


Dåligt väder

Idag var det väldigt dåligt väder, så det blev att rida en stund i ridhuset. Jenna var jättefin, höll en fin form genom nästan hela passet :)! 

På slutet bytte jag och Amanda hästar en stund också!
Misty och Jenna är väldigt olika att rida, men riktigt duktig och trevlig var hon. Misty är en ruskigt fin ponny, och hon & Amanda har verkligen utvecklats massor sedan i höstas :)!

Några bilder från förra lördagen :).

/Alice

Bättre sent än aldrig!

Jag har varit lite lat och inte orkat ladda över bilderna från i lördags, men här är några av dom!


/Amanda


Dressyr i ridhuset!

Idag höll jag och Misty till i ridhuset. Det var några dagar sedan vi red ett ordentligt dressyrpass, så det var verkligen välbehövligt!
Vi båda var lite stela till en början, men efter en ordentlig uppvärmning gick allt som på räls! :D
På slutet när vi travade av längde jag tyglarna lite i taget, till slut hade hon helt långa tyglar och ändå höll samma fina form! Jag är supernöjd med ridpasset! :D

/Amanda

Vilodag med promenad!


Jag skulle till morfar på middag idag och hann därför inte vara i stallet så länge. Alltså fick Misty vila idag, men vi gick på en kort promenad! :)

/Amanda

Maj

Både igår och idag red jag ut, igår en lite längre sväng och idag en lite kortare. Båda dagarna har Jenna varit väldigt lugn, inte varit något stark alls. Under gårdagens uteritt såg vi även en räv och ett rådjur, fast Jenna tyckte dom var väldigt skrämmande... :)

Imorgon ska hon skos, blir nog även vila för henne då!
/Alice

Hoppat!

Idag skrittade jag fram utomhus med Matilda och Alice. Efter det gick jag och Misty in i ridhuset. Jag ställde fram 2 sockerbits hinder som vi hoppade! Misty var hur lycklig som helst! Hon blev så himla pigg och glad då jag styrde henne mot hindren! Hon var en riktig räserponny. ♥


/Amanda


Blåsigt

I måndags var det ju valborg. Då hade Misty vilodag. Borstade och myste med henne länge. Det var även tänkt att hon skulle få en dusch, men det blåste så kallt ute! 
På kvällen hjälpte jag även till på ponnyridningen på campus!

Även igår blåste det en hel del, men det var för fint väder för att rida i ridhuset. Då red vi på ridbanan en liten stund, där det inte blåste så mycket!

/Amanda
 


Travat

Red Milton på banan en stund idag. Han var typ helt slut efteråt då vi travade en del! Haha ponnyn tyckte att det var så äckligt (läskigt?) med vattnet på ridbanan när vi travade så han tog extra höga kliv i pölarna, måste sett ganska kul ut då det blev väldigt svårt att sitta ned... Men i övrigt arbetade han på väldigt bra idag, mycket avslappnad när det inte var så mycket folk eller hästar i närheten och då kom han ned i formen och arbetade mer under sig. Han arbetar ju riktigt bra ett tag, tills han inser att han borde vara rädd för något igen. Då blir han spänd och man får nästan börja om från början. Men det går bättre! :)

/Alexandra

RSS 2.0