Släppa loss

Jenna var jätteduktig på hoppningen ikväll, men min ridning var väl sådär. Måste släppa loss mer, och lita på henne för hon kan. Sedan måste jag nog vara lite mer noggrann också. Hinderna gick bra, men det är före och efter. Är väl ändå ganska nöjd, det kunde gått bättre och det kunde gått sämre.. :)

Har iaf världens sötaste och bästa ponny :D!
/Alice

Hoppningen

Vi hoppade stuts och en liten bana idag. :) Det stod fem stutsar på ena kortsidan, som i en liten båge och 2 andra hinder i ridhuset. Under de andra hindren låg det en vattenmatta och en plastgrej som var svart och vit-rutig.
Stutsarna gick inte jättebra till en början, men efter att ha kommit ett par gånger gick det mycket bättre!
Vi hoppade sedan en kort bana med alla hinder, vilket jag tycker gick jättebra! Misty skötte sig fint och bryddde sig inte ett dugg om att det låg konstiga saker under hinderna! :D


/Amanda


Something bad, and something great

Kommer inte att åka ut till Åbacken ikväll, kan ju dels inte rida än och så måste jag på öppethus på en gymnasieskola i stan... :/

Pumba
Men en rolig sak är ju att jag och tre vänner från klassen ska åka till Innertavle och rida på våran friluftsdag den 16februari. Förhoppningsvis är jag ju bra i knäet då, så jag också kan rida en stund! :) Tänker mig att vi tar Apollo, Pumba och Kenny till dom (ganska långa tjejer...) och så får vi väl se om jag tar A´gissa eller Milton det beror ju lite på. :] 

/Alexandra

Cognac :]

Denna ponnyn har följt med mig sedan jag började rida på ridskola tills han åkte tillbaka till sig egentliga ägare, då åbacken hade honom på foder. Han var bland annat den första jag travade (gick väl sådär, innan jag fick veta innebörden med vad "rida lätt" var, då alla påpekade att jag såg ut som en pingisboll, så jag började gapskratta..), hoppade för första gången och lärde mig att styra på! En riktig klippa som vi är otroligt många som saknar!

Här är den enda bilden jag hittade, som jag själv tagit på honom och Alice 2009... Mycket söta!

Har inte mycket att säga om Cognac då det var ett tag sedan han flyttade, men vi vet då att han har det jättebra.
/Alexandra

Bilder från dagen


Några bilder Matilda tog idag :)
/Alice

måndag

Idag red jag lite dressyr i ridhuset. Det gick bara bra! Vi värmde upp extra länge idag eftersom det var så kallt. Misty känndes riktigt fin! Vi fortsatte med "mjuka upp" övningar, vilket gick kanon!
Imorgon är det ridlektion. Det ska bli riktigt kul!

/Amanda

Trettionde

Idag blev det att rida i ridhuset en stund. Jenna kändes fin, och lyssnade bra på mig! Tränade vidare på skänkelvikninagar, och efter några försök slutade hon jobba emot och flyttade undan bra! :) Så jag är nöjd över Jenna.

Imorgon ska vi få vara med på lektionen, tror vi ska hoppa studs! Kommer bli roligt som vanligt antar jag :D!

/Alice

Jag och Jenna


Foto: Matilda
/Alice

Söndag

Som Alice skrev red vi ut tillsammans idag! Det gick superbra!:D
Efter det hjälpte även jag till på ridlekis. :)


/Amanda

Uteritt

Idag red jag ut tillsammans med Amanda och Misty! Jenna skötte sig väldigt bra faktiskt, var väldigt lugn och snäll. Matilda följde med och fotade, och fick jättefina bilder, så dom kommer upp sedan :D!
På eftermiddagen hjälpte jag till på ridlekis som skulle få lära sig reglerna i ett stall och hur man borstar osv :)!

/Alice

This time:


Atoll Milton som denna söta ponny heter är en utav dom sötaste ponnyerna jag någonsin träffat! Milton är en liten b-ponny, korsning shettis/welsh och kom till Åbacken i höstas. Han kom faktiskt på min praovecka och jag var den första som satt på honom när han kom. Kan ju inte påstå att det ridpasset gick särskillt bra, men numera är han jätteduktig och utvecklas jättemycket. Att rida en ung och ganska outbildad ponny är ju inte helt lätt till en början ,utan det kan lätt bli lite vingligt, några missförstånd och så har han ju lite bus i kroppen också såklart. Att han har svårare för högergaloppen och sådant är ju bara att träna på, han utvecklas ju som sagt mycket snabbt. Milton är verkligen en ponny som har humör "för dagen" vissa dagar är han piggare, och andra mindre framåt. Men gör alltid sitt bästa!

Jag kommer förhoppningsvis att rida Milton lite mera den här terminen också då han är en härlig utmaning och rolig att rida!

/Alexandra 


Again

Fått några olika önskemål på ponnyer jag ska skriva om, dock många som är sålda redan. Idag blir det Millas tur.
Milla är då ett gotlandsruss som flyttade från åbacken i oktober 2011 pga att hon började bli lite trött på att gå på ridskola helt enkelt, men är man född -90 så har man rätt till att gå i pension tycker jag. :) 

Jag hade Milla som en favorit under säkert två fina år, den här ponnyn har lärt mig mycket och vi har haft mycket roligt tillsammans! Milla var även den som jag "lärde mig galoppera på" en riktig läromästare för olika barn. Jag vet faktiskt inte varför jag inte gillade henne lika mycket längre i slutet men tror hon blev lite för svårriden när man började med att jobba hästarna i rätt form osv, mycket svårt på henne. Däremot så var hon riktigt, riktigt fin när man väl fick till det. Milla hoppade mycket posetivt och fint på lägre höjder. Vid uteritter så taggade hon alltid till ordenkligt och var mycket glad! Jag har mycket fina minnen med denna ponnyn också.


Fina fina Milla, som vi saknar!

/Alexandra

Duktiga! :D



  
/Alexandra

Ridhuset

Idag red jag och Misty lite dressyr. Det gick verkligen kanonbra! När jag kortade tyglarna efter framskrittningen började hon genast söka sig ner mot bettet, och det tog ingen lång stund innan hon blev fin i formen. :)
Vi jobbade ganska mycket i skritt idag och gjorde mycket "mjuka upp övningar". Stundvis var hon fin i traven och galoppen också!


Matilda och Alexandra fotade så bilder kommer från idag!

/Amanda


Lördag

Red lite dressyr idag också. Hon var ganska spänd, ändå fick vi till en ganska bra högergalopp! På slutet red vi över några bommar också, fast då blev hon väldigt taggad så det gick ju som det gick, hehe... Imorn hoppas vi på finväder, för då blir det en uteritt :)!

/Alice

Sista stalldagen på ett tag...

Följde med Alice och Amanda till åbacken en stund idag, skönt att få andas in lite hästlukt igen! Nu blir det ett bra tag tills nästa gång man far till stallet, blir ingenting den kommande veckan skulle jag tro...
Finaste Jeandark och Alice i höstas^^
 Blev bara att fota när dom red och sen åkte jag hem igen, blir så jobbigt att stå och gå med kryckorna länge.
Ni får se lite bilder från idag senare. :)

/Alexandra


Saknade Pigge

Var någon som ville att jag skulle skiva om Pigall som han heter. Pigge flyttade från åbacken mycket nyligt och vi är många som saknar honom, han är en fantastisk ponny med ett mycket... egenvilligt temperament. Det var därför han såldes också. Men han är mycket utbildad och en fröjd att rida när man "hittar knapparna".

Liten c-ponny på ca 132cm men jag och många andra upplevde honom som mindre, då han har en spetsigare manke och inte är så kraftigt byggd. En mycket söt ponny som hoppade bra när han ville och passade in i alla olika grupper på ridskolan.
 Och så måste jag berätta om ett speciellt minne med denna ponnyn: När jag och Ida hjälpte till på ett ridläger i somras för lite äldre barn som skulle få prova att galoppera för allra första gången så skulle vi springa med och hålla i ponnyerna. Flickan som då satt på Pigall var mycket nervös men ville prova "om du stannar honom om jag ber dig." Så vi sprang, och filckans leénde den gången var helt obetalbart. Han har nämligen en mycket mjuk och rund galopp som är behaglig att sitta i. Fantastisk ponny!



/Alexandra

Dressyr

Tränade på skänkelvikningar i ridhuset med Jenna idag. I början sköt hon mest upp huvudet och gick mot skänkeln, men bytte taktik sedan och försökte vara jättemjuk i handen och ta 2-3 steg i taget. Det gick bättre, men vi måste träna mycket på det! Annars kändes hon mjuk och fin, och galoppen kändes jättebra. Så i stort sett är jag väl nöjd med Jenna :)!

/Alice

Let us start

Börjar med A´gissa som jag ridit mest på ridkolan. Hon ska då altså vara ett renrasigt gotlandsruss på ca 130cm, men vi tror då att hon har lite islandshäst i sig också pga hennes kroppsbyggnad, man och svans. A´gissa är oftast pigg och framåt att rida och mycket possetiv, däremot så kan det bli litet tungt i höger varv då det är hennes svagare sida. Ponnyn har ett förflutet inom ponnytrav och jag kan ju säga att det är helt underbart att sitta på henne vid långa travsträckor och bara låta henne sträcka ut!

Men hon är faktiskt en fantastisk hoppponny också, och gör även där sitt bästa. Jag och A´gissa har hoppat 90cm tillsammans, vilket jag tror är våra "höjdrekord". Jag har haft en underbar tid med denna ponnyn och hoppas på att få någon/några fina veckor i sommar med henne också under uthyrningsperioden.

Hittade ingen bild från vårat höjdrekord, men denna är från i somras då jag hyrde henne i två veckor.

//Alexandra

Tjugosjätte

Även Jenna vilade idag, men myste lite med henne och tränade på "puss". :)
Imorgon är vi lediga, ska bli grymt skönt att få sova ut! Blir nog dressyr i ridhuset med Jenna.

Bild från igår!
/Alice

Klantigt!

Misty fick en mycket välförtjänt vilodag idag. :)
Vi kollade också på hoppträningen. Jag hade tänkt fota men kameran hade slut på batteri! Det tog slut igår och jag hade glömt att ladda det! Haha, det är inte första gången det händer.. 
 

/Amanda


Vi gör såhär...

Jag tänker berätta lite om några olika ponnyer jag ridit i olika inlägg framöver, mest för att ha något att skriva om, men om ni vill läsa om någon speciell så kan du ju kommentera eller något. :)

Ridskoleponnyer

/Alexandra

Hoppbilder


Några bilder från idag som Amanda fotade :)
/Alice

On the way home from umedalen...

Helt ärligt så vet jag inte vad jag ska skriva här idag, någon frågade om bilder från min fritid(utanför stallet) och jag kan ju säga att den fritiden inte är så stor och att detta är en hästblogg, tror inte att det är så många som vill se våra helt störda, fina bilder, helt ärligt hehe...
Alice och Amanda är på väg hem från mig nu iaf, vi har bara tagit det lite lungt och flummat på.. :]


Gandur och Kenny.

/Alexandra

Glad matte!

Idag hoppade jag och Jenna! Vi gjorde lite allt möjligt, hoppade bana, plank, sockerbitar... Grymt roligt var det, även ponnyn gillade det! Det är kul att hon är så positiv, hon tvekar inte en enda sekund på hinder. Är väldigt nöjd över passet, och imorn får hon en välförtjänt vila :D!

Hoppbilder kommer om ett tag!
/Alice

kort skoldag!

Vi slutade kvart över 11 idag, så vi for till stallet vid 12-tiden! Vi fotade lite i hagen innan vi tog in hästarna, dock var Misty inte så lättfotad idag. Hon tyckte att kameran var jätte spännande och ville nosa på den istället för att stå still.♥
Efter att ha sadlat for jag och Misty ut på en jättehärlig ridtur mot anumark! :D När vi skrittat fram började vi trava. Vi travade ganska länge. Sen skrittade vi en bit och galopperade. På tillbaka vägen var Misty precis lika lugn som på dit-vägen, så jag lät henne trava på lite en bit! Hon lyssnade direkt när jag bad henne trava långsammare. :) Sen fick hon traska på långa tyglar resten av vägen hem.

Sen fotade jag Alice som hoppade, jag höjde och sänkte hindren också. :)

/Amanda

Jockeys?!

Satt som en peppande hejarklack på lektaren ikväll och fotade, fick oss då ett gott skratt när gruppen skulle korta stiglädren några hål...
 
Inte helt lätt kan jag tänka mig...
/Alexandra

Hmm, ponnygalopp kanske? xD

Red ut med Jenna ikväll, upp för vägen på åkern två gånger. I början var hon jättepigg, så efter att ha skrittat och travat fram så galopperade vi en ganska lång sträcka. Jenna försökte öka hela tiden, lät henne göra det en gång också, då gick det undan kan jag säga (ponnygalopp, here we come)! Efter det blev hon iallafall trött och fick lunka på långa tyglar hela vägen hem.

Sedan fotade jag ridgruppen, fast det blev väääldigt kallt om fingrar och tår... Tror jag fick några iallafall!

/Alice


Skänkelvikning på volt

Nu har jag precis kommit hem från stallet!
Ridlektionen ikväll gick mycket bättre än förra veckan. Efter att vi hade värmt upp i alla gångarter skulle vi korta våra stigläder 3-4 hål, så dom blev jättekorta! Sen skulle vi stå upp i stigbyglarna och galoppera runt fyrkanten! Sjukt kul var det!

Efter det skulle vi göra en övning. Vi skulle rida på en stor volt och göra skänkelvikning på den öppna delen av volten, sedan rida efter långsidan och göra sluta där. När vi kom ner till den andra kortsidan skulle vi göra en till volt med skänkelnikning och sedan sluta på långsidan igen. Först gjorde vi det i skritt på volterna och trav på långsidorna och sedan trav på volterna och galopp på långsiorna. :)

/Amanda

Ikväll

Ikväll är det ridlektion! Skänkelvikning på volt står på schemat! :)

 

/Amanda

23 januari

Jösses, vad mycket bättre det gick att rida idag! Vi red lite dressyr i ridhuset. Det stod lite saker framme i ridhuset som jag gjorde en liten bana av. Först var det en ganska snäv sväng, som vi gjorde i trav. När vi kom ur svängen gjorde vi halt mellan två bommar och fattade galopp direkt från skritten. Galopperade ett varv på en stor volt innan vi saktade av till trav och travade en slalombana. :) Innan avskrittningen jobbade vi en stund i båda varven på stora mittvolten.

Ikväll har jag varit i bräntis med Alice, Matilda och Alida. Riktigt roligt var det!

/Amanda

Ponnyätande pinnar?

Var så mysigt att få fara ut till pojkarna ikväll. Zonny var väldigt social och mysig medan Mille var högst skeptisk till dom gråa ponnyätande pinnarna jag stödjer mig på, och svimmade minst 57grr... Skämtosido, han skötte sig då fint, fina lilla vit.♥


/Alexandra

Bräntis

Idag höll jag och Jenna till i ridhuset. Vi började att göra lite skänkelvikningar i båda varven. Det var lite svårt till en början, men gick lite bättre sedan. Hon var väldigt mjuk idag kändes det som, så jag är väldigt nöjd. Galoppen kändes stadig och bra!

Matilda fotade, lägger upp dom sen, för nu ska jag till Bräntis och åka slalom för första gången i år :D!

/Alice

Härligt!

Är ledig från skolan idag, pga att det är en vattenläcka! Ganska härligt! :D
Jag ska dessutom åka till Surf ikväll iaf, mamma erbjöd sig att mocka så ska jag försöka borsta och muta pojkarna med morötter, det blir mysigt. Ska hoppa runt på Åbacken med kryckor imorgon också, ska fota ridgruppen.  

Mille
/Alexandra 


Ridlekis

Jag hjälpte till på ridlekis idag. Det var ett tag sedan sist, jätteroligt var det! :) Barnen var så duktiga!
Jag for till stallet ganska tidigt imorse för att hinna ta hand om Misty innan ridlekiset började. Det gick inte så bra att rida idag, men vi tar revansch imorgon!




/Amanda


Hemma

Jag kom hem vid 20 i 1 idag, då bar det direkt av till stallet. Jag hjälpte till på ridlekis, och Jenna fick vila. Jag lärde henne "puss" idag också, fast jag vet inte om hon kommer ihåg det nu... Ska prova imorgon igen :)! Då blir det också dressyr i ridhuset.

/Alice


I don´t go...

Hade egentligen tänkt åka ut till stallet en stund idag, bara för att hälsa på men det blir nog inte så... Visar några bilder på Milton från samma vecka som han kom istället.


/Alexandra

Favoriter i svart-vitt


    

/Alexandra

Lördag

Vid 10 imorse for jag och pappa på skotervisning i Bullmark, vi var där ett par timmar. När vi kom hem bytte jag bara kläder innan jag och mamma for till stallet. :D Misty fick en vilodag. När vi borstade henne stod hon och blundade och tyckte att det var jätteskönt! Hon var så himla mysig.
 


/Amanda


Ponnyhyra vecka 31&32 2011

        

Några utav våra fina sommar minnen, även några helt ovisade bilder. :)
/Alexandra

Some memories



Tänkte visa bilder från några speciella minnen, här från Sindarve 2011.

/Alexandra

Illa!

Gjorde illa knäet idag och kommer altså att gå på kryckor ett tag... -.-  Kommer ju inte kunna vara i stallet nå mycket alls men det får väl bli inlägg med bilder från mitt arkiv i istället.

Frågan lyder: Vad vill du se för bilder, speciella önskemål på motiv, minnen eller ja du fattar?

//Alexandra


Norrut!

Som Amanda skrev var ridturen väldigt härlig! Jenna var pigg och glad, som vanligt ;)

Snart ska jag till busstationen och hoppa på bussen mot skellefteå, ska vara där i helgen. :) Jag kommer inte kunna uppdatera något, tur att vi är tre som har bloggen :)!

/Alice

Uteritt!

Idag for jag och Misty ut på en ridtur med Alice och Jenna, Matilda och A´gissa. Det hade hunnit bli ganska mörk när vi for ut så då tog vi på massa reflexer.
Vi red mot anumark, sedan svängde vi in på en skogsväg. Den var full i djupsnö så där passade vi på att plumsa en liten stund. Vi skrittade först, sedan tog vi en liten galopp innan vi vände hemmåt. När Misty förstod att vi skulle hem blev hon lite piggare än hon var på ditvägen, men efter en stund när hon gick som vanligt igen fick hon gå på halvlång tygel. :)




/Amanda

Torsdag

Idag blev det ett ganska blandat ridpass. :) Efter framskrittningen på lång tygel började vi jobba med formen och skänkelvikningar i skritt. Efter ett tag började vi trava omkring ganska kravlöst på halvlång tygel så hon fick sträcka på lite halsen innan vi gjorde samma sak som vi gjorde i skritten. Sedan började vi lite med galopparbetet. Vi har räknat galoppsprång mellan 2 bommar och ökat och minskat galoppen. Skrittpauser la vi såklart in, så att vi fick pusta en stund. Hon var verkligen duktig idag!
 



/Amanda

Film från idag!


Kort film från idag :)!
/Alice & Amanda

Snöstorm

Idag hade jag först tänkt rida ut, men när vi kom till stallet var det snöstorm, så det fick bli ridhuset. Både Jenna och Misty var väldigt blöta om halsarna när vi tog in dom, så vi borstade länge och så fick dom en lång framskrittning. Sedan började jag göra lite skänkelvikningar (fortfarande i skritt). Hon tog inte riktigt skänklarna i början och tyckte det var jobbigt, men efter ett tag började hon lossa lite. I traven hade vi lite svårt att hitta takten i skänkelvikningarna, men några fick vi till.
Sedan gjorde vi ungefär samma som i tisdags, red över bommar. Det gick bra, speciellt när vi galopperade över bommar på volt i slutet! :)

Bild från i tisdags.

/Alice

Nya skor

Även Misty har fått vila idag. :) Hon fick nya skor också, det gick jättebra!  



/Amanda


Dom har ice at the skägg on the vinter!





Sötpojkarna.

Erkänn att ni älskar min svengeska! ;]

/Alexandra

Vilodag

Idag fick Jenna vila. Vi tricktränade lite, men hon tyckte det hände så mycket roligare saker utanför boxen så hon var inte direkt koncentrerad... ;)

/Alice

Ridlektion

Ridlektionen igår gick inte så bra.. På uppvärmingen var Misty hur fin och och lugn som helst! Men när vi började med övingarna blev hon lite stressad. Vi skulle komma i galopp på långsidan, där det låg 2 bommar med stora mellanrum, där skulle vi öka och minska galoppen. Det var en jättebra övning som jag ska prova göra själv, då vi är ensamma i ridhuset. Sedan blev det 2 galoppbommar och 2 små hinder på långsidan, och på den andra långsidan var det galoppbommar på en volt. Eftersom hon var ganska uppstressad tog vi det i trav och då gick det mycket bättre. :) 


/Amanda

Gandur

Som alice skrev så var det roliga övningar idag (okej alla andra lektioner också men ja...) och det gick faktiskt helt okej för oss. Laddad ponny som var glad och posetiv! En grej som vi var tvugna att tänka på var ju att jag måste hjälpa hans yttersida i volterna dels eftersom han är en ganska ung ponny och är inte så stadig än och så tror jag inte att han tycker att det är särskilt lätt heller, men gör sitt bästa med öronen spetsade och ett glatt humör! :)

Gandur

/Alexandra

Bra övningar!

Ridlektionen gick både bra och dåligt för mig och Jenna. I början lyssnade hon inte riktigt, och var lite stressad, men det blev mycket bättre sedan. Vid ett tillfälle var jag faktiskt tvungen att driva, och det är vi inte vana vid! Bland annat fick vi galoppera över bommar på volt, det var en övning som passade oss bra. Det hjälper Jenna att stärka galoppen, samtidigt som det är väldigt kul. Så det är något vi ska göra oftare!

/Alice

16 januari

Idag höll jag och Misty till i ridhuset. Hon var piggare än hon brukar vara, men det är nog för vi mest har skrittat ut de senaste dagarna. :) Vi har jobbat på en stor volt idag, med mycket övergångar. Det stod även en slalombana och en labyrint framme i ridhuset som vi red.

/Amanda


Högergaloppen

Idag red vi i ridhuset en stund. Högergaloppen kändes inte så bra till en början, så vi jobbade lite med den en stund. Efter ett tag kändes den stadig igen, så då avslutade vi där :) Jag red inte så länge idag eftersom vi ska få vara med på lektionen imorgon! Det ska verkligen bli superkul att rida med gruppen igen, även fast det inte var så länge sedan sist. Egentligen har jag slutat att rida i ridgrupp, men imorgon skulle Ida vara borta och hon var så snäll och "gav" mig lektionen :D!

/Alice

Okey...

Åkte ut till Surf direkt efter skolan idag. Eftersom jag var tidigt ute så var de ju ingen ridskola i ridhuset, så passade på att träna lite i repgrimman, vilket gick helt okej. Missförstånd är ju inte att komma undan men han gjorde då det jag bad honom om. Vi gjorde inte lika svåra övningar idag utan tränade mest på att han skulle följa efter, stanna och gå undan.
 
Bilden är inte tagen idag.

Han är så otroligt söt när vi går in från hagen numera också... Travar på sakta men säkert i grimskaftet på ens sida med öronen spetsade, livsglädje! :)

/Alexandra

Konfa

Jag och Amanda har varit på konfirmationsträff hela dagen, så vi var ute i stallet nu på kvällen. Ponnyerna fick sig en barbackatur upp för åkern :)

/Alice


Första

Första ridlekiset idag. Och det gick då bara bra,med många nya barn. :)

Gammal bild

/Alexandra

Mot anumark

Idag for jag och Misty ut på en jättehärlig uteritt i det fina vädret! Inte så farligt kallt med klar sol! Vi red först en bit mot anumark, sedan vände vi och red tillbaka mot stallet och gick en bit på åkern. Ganska mycket trav blev det idag. När vi red mot anumark fick Misty skritta och trava på i sitt eget tempo, vilket hon verkade uppskatta rejält!
Vi var ute i ca 40 min.
 

Imorgon har jag och Alice någon konfiramations grej hela dagen, så Misty kommer nog att få vila då, eller om vi rider ut imorgon också. :)

/Amanda


Räserponny

Idag blev det en mysig tur på över en timme! Jenna var lite tittig i början, men när vi kom in i skogen blev det bättre, fast pigg var hon hela tiden! På hemvägen räsade vi också, vilket uppskattades enormt mycket av ponnyn... Hon hade ingen lust alls att bryta av sedan, tror hon gärna skulle sprungit en lång bit till ;). Precis när jag skulle vända hem såg jag en skylt och en stig som ledde till en sjö! Den ska utforskas i sommar, för just nu var det skoterspår där. Blir spännande!

/Alice

Älska nosluddet!


(Tidsinställt)
  
 
Måste ju säga att han såg mycket nöjd ut när vi kom ut från ridhuset, då han även blev jobbad lite vid hand.
Finaste Zonny.
/Alexandra


Mille

(tidsinställt)
 

  
Totalt skräckslagen, med dock så otroligt söt!
/Alexandra


Made my day

Fick rida Zonny idag! Och inte bara det, utan det gick jättebra! Jennifer gick med och höll i honom i början då han var spänd eftersom han inte går under annan ryttare så ofta, men efter ett tag så gick det bättre och vi började rida själva, fast med Jennifers hjälp. Volter i skritt osv. Fin form till och från, och jag kan inte vara annat än glad över att få det förtroendet. 
Efter det så gick vi ut och fotade båda pojkarna i kylan. Fler bilder om ett tag.


/Alexandra


Fråga



Vet inte säkert om jag presenterat Milton än, men som svar på din fråga...: Mille är en liten skimmel som jag tar hand om ungefär en gång i veckan samtidigt som Zonny och har gjort det i några månader. Det är altså inte jag som äger honom. Han är otroligt snäll men ganska feg ibland, mycket söt också. Jag rider honom inte.
 

Rider ju en ponny vid namn "Atoll Milton" på åbackens ridskola ibland, en svart liten Shettis/welsh ponny som ännu är ganska outbildad men han har utvecklats mycket den senaste terminen.
/Alexandra

Bomövning


 
Idag red vi en bomserie på medelinjen med först "vanliga" bommar och sedan upphöjda. Det gick hur bra som helst! Det var löjligt roligt! Misty verkade också tycka att det var väldigt kul! Hon gick med spetsade öron nästan hela tiden och var väldigt glad och positiv! Efter bommarna vände vi varannan gång till höger och varannan gång till vänster. Jag blev lite inspirerad på hoppträningen igår som gjorde samma sak fast med stuts.

/Amanda

Duktigt!

Hade inget speciellt för mig i eftermiddags så jag tog kraft och ork till mig och började rensa,redigera och sortera bilder. Hittade några ovisade bilder på Z och eftersom jag kommer att åka till stallet tidigt i morgon förmiddag så får ni se nya, fina bilder då. Så visar jag dom äldre nu. :)

  
Okej, inte så länge sen... Men jaja! :]

//Alexandra

Fredag den trettonde

Idag red vi över lite bommar i ridhuset. Jenna kändes jättefin och tyckte det var väldigt kul! På slutet tog vi några skutt på ett litet hinder, fast Jenna hoppade väldigt högt över. ;) Jag börjar känna mig mycket säkrare i hoppningen med Jenna nu, i början var jag nervös att hon skulle dra iväg hela tiden... Nu när jag börjat lita mer på henne känns det bara kul att hoppa! :D

Matilda var med och fotade också!

/Alice

Kyligt...

Barbackaturen med Amanda & Misty var väldigt mysig! Jenna kändes väldigt lugn och fin. Sedan stannade vi kvar och tittade på hoppträningen en stund, men trots alla fleecetäcken var det väääldigt kallt, så vi for hem bara efter en liten stund.

/Alice


Barbacka

Ikväll blev det en mysig barbacka tur över åkern med Alice och Jenna. Vi fick göra en specialare med reflextäckena som man egentligen fäster framför sadeln. Vi fick ha dom över våra ben, det funkade de också! 
Imorgon planerar jag att rida lite bommar i ridhuset.



/Amanda

Hans riktiga jag...

    

Nä skämt och sido, men såhär blev några bilder från i söndags... Han är ju för lustig^^

//Alexandra

11 januari

Inte mycket att säga om dagen, var väl löjligt lycklig över lektionen igår hela dagen. :)

Kommer nog att fota ponnyerna i helgen också! Och så börjar ju ridlekis igen på söndag.

//Alexandra

Ridpasset

Idag slutade vi lite tidigare, så jag hann rida 30 minuter i ridhuset innan lektionerna började. Det var väldigt kallt, så vi skrittade nästan hela tiden. Vi tränade på att ha bra stöd på yttertygeln, efter en stund kunde jag "släppa" inner helt (eller vad man säger..) utan att hon tappade formen :)

/Alice

Onsdag

Misty fick en mycket välförtjänt vilodag idag. :) När jag mockat och pysslat om henne, putsade jag hennes träns. Hon kommer nog att få vila imorgon också, kanske skrittar vi en ut en sväng över åkern eller runt byn.
 


/Amanda


Amanda & Misty, Alexandra & Milton


/Alice

Lille Mille

Red Milton idag, ni vet den lilla svarta ponnyn som jag red på min prao? Och jag hade egentligen inga förväntningar redan från start, han är ju inte så gammal och ganska oerfaren ännu. Men tänka sig, det gick jättebra! :D
Som amanda skrev så gjorde vi ju volter och så skulle man flytta ponnyn undan för innerskänkeln på dom mindre volterna och han gjorde det ganska bra faktiskt, trodde ju att kan skulle ta något steg i taget. Vilket han också gjorde, men några gånger så tvärade han jättebra! Däremot så gick det inget vidare med högergaloppen idag, det är hans svagare sida och så blev det lite stressad situation när alla gjorde olika saker och sånt. Men ja, det är ju inte helt lätt detdär. Vänstergaloppen gick dock som en dans, tillochme i en rundare form på slutet.
Supernöjd! Trots att man känner sig som en jätte, men tydligen är man inte för lång på honom, enligt mina trogna vänner.

Ganska kul att alla skrattade när vi gick förbi dem på vägen ner till ridhuset, han är ju så söt. Men vi ska visa dom, han kommer bli asfin en dag!

//Alexandra

Dressyr

Ridlektionen ikväll gick superbra! Vi gjorde "mussepigg övningen". Man rider på stora mittvolten och gör en mindre volt på mot kortsidorna. Misty var superduktig och var jättefin i formen till största delen av lektionen, speciellt i höger varv.
När vi började med övningen gjorde vi först hela i skritt, sedan blev det trav på stora volten och skritt på dom små volterna. När det blev galopp på stora volten och trav på de små volterna, blev det lite rörigt så då gick vi åt sidan och pustade. :)
 

Vi red något liknade som på bilden ovanför.


/Amanda

Första skoldagen

Kan ju säga att första skoldagen för terminen var sådär... Direkt pangpoff på morgonen med en jättesvår engelskadiagnos... Jaja, nu är det bara att kämpa till sommaren!

Snart ska jag och Amanda till stallet, jag ska titta på och fota när hon och Alexandra (mfl) har lektion. Jenna får vila. Jag kommer inte hinna rida henne på tisdagar, så det får bli veckans vilodag. Torsdagar kommer också bli svårt, men kommer förmodligen skritta ut med henne då :)

/Alice

Lilla vit..


    
 

Bilderna på Milton nu då :)
Följde med till Åbacken idag och senare bar det ut till SURF. Pigga och glada ponnyer där också!
//Alexandra


Från marken

Idag tränade jag och Jenna från marken i ridhuset. Jag började med att släppa henne lös, så fick hon busa av sig lite. Sedan provade vi på det som Alexandra gjorde med Zonny när dom tränade, alltså gå mellan två bommar på marken, backa mellan dom osv.. Hon var lite ofokuserad i början, men sedan gick det bättre. Vi tränade mycket på att backa, eftersom det var svårare. På slutet tränade vi lite på spansk skritt också, hon har blivit grymt duktig på det nu! :D

/Alice

Sista lovdagen

Idag for jag och Misty ut en sväng. Jag trodde att hon skulle vara ganska trött efter gårdagens hoppning, men där trodde jag fel! Hon var ganska pigg faktiskt. Men vi tog det lungt ändå. Det blev ju ett ganska långt pass igår och så är det ridlektion imorgon, så då passade det bra att rida lite lätt idag. :) Vi red en bit mot Ultervik. Jättekul var det att rida ut i skogen! 



/Amanda

Zonny



     

//Alexandra


Hoppning

Idag hopptränade vi för Pernilla. Det var jättekul! Det var ett tag sedan vi hoppade sist och Misty var ordentligt taggad, hon som älskar att hoppa! På uppvärmingen var hon ganska lung, men när hon förstod att hoppning stod på schemat taggade hon till ordentligt.♥ Vi gjorde en del olika övningar och på slutet hoppade vi en liten bana. Det gick superbra! När vi hoppade banan första gången, hade vi till en början inte så bra flyt med det hela, men mot slutet kom vi igång. Andra gången vi hoppade banan gick det bättre! Jag är jättenöjd med lektionen. :)

/Amanda

Hoppträningen

Vi började med att travhoppa ett hinder på långsidan, lägga en volt, sedan travhoppa ett till hinder. Travhoppa är ju inte vår starka sida, men jag tycker vi fixade det ganska bra idag! Det blev lite fler volter än en, men hellre det än att man kommer fel på det andra. Sedan hoppade vi lite annat, och på slutet en kort bana. Jenna lyssnade väldigt bra idag, gjorde fina språng osv :D
Pernilla tyckte hon såg fin ut, men jag skulle tänka mer på att hålla om med skänklarna och sitta tungt i sadeln. "Det är bara ut och tävla nu" sa hon! Så jag är väldigt nöjd över Jenna idag :D

Det fick bli två bilder från igår när vi travade över bommar :)
/Alice

Ca 700st bilder senare..

... Så börjar jag redigera, rensa osv.
Var ju egentligen tänkt att jag skulle fota Alice och Amanda idag på hoppträningen. Men jag åkte ut till SURF vid halv 10 ist, för att fota ponnyerna. Och det blev ju en hel del! :)

"Sneak peak" xD

//Alexandra

When the snow finally came



    
Alice tyckte att bilderna blev fina, själv är man ju tyvär kritisk och ser alla fel och brister i dem.
:)
//Alexandra

Amanda och Misty


     

/Alexandra

Alice och Jeandark


   
//Alexandra

Duktig!

Idag skrittade jag och Misty fram med Alice och Jenna över åkern. Sedan kollade jag om det gick att rida på ridbanan men det var skare på snön, så då red jag lite på parkeringen/ stallplanen istället. Det fungerade super då bara stod en bil där.
Vi fortsatte göra samma sak som vi gjorde igår, mjuka upp övningar. Misty förstod precis vad jag ville och menade. Hon var mycket sammarbetsvillig! :D Det gick hur bra som helst idag!!

Hon var inte den lättaste att fota idag, då dom just fått mat och den var mer spännade.

/Amanda

Bäst

Jenna var GRYM idag! :D Vi skrittade fram ute tillsammans med Amanda och Misty, sedan gick jag och Jenna till ridhuset en stund. Vi travade över en lång bomserie, vilket vi båda tyckte var väldigt kul! Hennes trav över bommarna var helt fantastisk, jättestora, härliga kliv :D Galoppen kändes också väldigt stadig och bra, så nu är vi redo inför imorgon!

Alexandra fotade både i hagen, när jag red ute och i ridhuset, tror hon lägger upp dom sedan :D

/Alice

Planer för dagen!

Idag har jag tänkt att fortsätta jobba med samma sak som igår. Jag ska kolla hur ridbanan ser ut, om det är alldeles för mycket snö där ska jag försöka hitta någon annanstans där man kan rida på en volt. Det är ju så fint väder ute så jag känner inte för att rida i ridhuset. :)
Jag tror också att jag ska ta med kameran så att jag får några nya bilder!

 

/Amanda


Ny header!

Tack Minette för den grymt fina headern :D!
/Alice, Amanda & Alexandra

Fredag!

Idag var Lamia (Mistys ägare) och hälsade på! :) Jag fick jättebra tips och råd om hur jag skulle rida Misty. Jag började att skritta fram, efter ett tag började jag att trava på en stor volt. Efter det red Lamia henne en stund. Då blev Misty blev jättefin i formen och blev mycket mjukare! När jag satt upp igen jobbade vi på en volt, för att hon lättare skulle ställa sig innåt i höger varv skulle jag sitta tungt på inner sittben, då gick det mycket bättre! Mot slutet blev Misty superfin i båda varven! Jag är jättenöjd med dagens ridning!! :D



/Amanda

Kallt

Åkte ut till stallet idag också, jag och Ida fick köra ut med Kela. Det var kul men hon var väl något trött bara! :) Tänkte ju fota massor idag men det blev inte några bra tillfällen till det. Får väl se om man åker ut imorgon också.

Kela för ungefär ett år sedan.
//Alexandra


Life

Att sko Jenna gick väl inte så bra idag... Fram gick det jättebra, men vänsterbak gick inte alls. Vi fick hålla i den i början, så vi hann få av skon och raspa till den, men efter det vägrade hon lyfta den igen. Troligen har det hänt något med den hoven, att hon fastnat kanske, eller så är det bara något hon fått för sig. Nu går hon barfota bak tills vidare, med det fungerar ju det också. Vi har pratat lite med Camilla som sa att hon hade gått barfota bak förra vintern också :)

Efteråt skrittade jag upp för åkern barbacka. Jenna var pigg och lite stressad i början, men lugnade sig ganska snabbt. :) Imorgon blir det lite markarbete i ridhuset, och på söndag är det hoppträning! :)

/Alice

Grattis på födelsedagen Misty!

Idag fyller Misty åtta år! :D



/Amanda

5 bilder från idag


Fotade Jenna i hagen i morse, och sedan var jag med som fotograf när Alida och Matilda hoppade! :)
/Alice

Mycket på en gång...

Dagen började väl inte så värst bra. En söm hade lossnat, vilket gjorde att skon var lös. En brodd hade också farit av, sedan hade hon ett sår på benet... Jenna var även väldigt stressad, så allt var ganska jobbigt där ett tag. Hoven fick jag inte heller ta upp. :/ Jag red inte idag, men var med henne i boxen väldigt mycket och pysslade på. Lite senare på eftermiddagen blev hon mycket lugnare, och jag fick lyfta den "jobbiga" hoven.

Vi bestämde tid med Per, så imorgon ska vi göra ett försök att sko henne. Framhovarna går alltid galant, men bak är det lite problem... Är lite nervös, men Per är ju duktig, så det kommer nog gå bra. :)

/Alice

Rubrik...

Var med i stallet både igår och idag. Har väl inte gjort så mycket utan mest varit sällskap, fick iaf rida Jenna en stund igår. :) Idag så körde jag, Amanda och Ida ut med lilla frej, med miniskidor efter (Man spänner fast repen som går till den som står på skidorna i vagnen) vilket gick jättebra! Frej tyckte att det var buskul.


Fotade ponnyer i hagen vecka också:]

//Alexandra


Vilodag

Idag har Misty vilodag. Det passade ganska bra, det var ju så dåligt väder. :)

 

/Amanda

Inte vår dag

Det gick inte så bra att rida idag... Vädret var hemskt, och varken jag eller Jenna var på humör. Hon kändes ganska stark, så vi jobbade mest i skritt. Alexandra fick prova rida en liten stund idag också, lite dålig tajming när Jenna var på det humöret ;) Menmen, det kommer ju fler gånger.

Det är dags att sko om Jenna snart, och sist gick det ju inte så bra med bakhovarna. Vi tränade lite på att "banka" med en hammare lite löst på skon, och hon började direkt skutta omkring och hålla på. Man märker att hon inte alls är rädd, hon gör det mest för att jävlas ;) Innan jag åkte hem kunde jag iallafall hålla i båda hovarna utan problem, fast utan att banka något. Är lite nervös för hur det kommer gå...

Bild från igår.
/Alice

Tisdag

Idag har jag och Misty plumsat i snön på ridbanan! Riktigt kul var det! Jag red inte länge alls, ca 10 minuter. :)

/Amanda

Some pics

Fotade ju Alice, Amanda, Matilda och Alida idag, red inte själv utan hängde med som privatfotograf och sällskap... Blir nog samma upplägg imorgon. :)

Amanda och Misty

Fotade med det nya objektivet i slutet, och det är inte helt lätt att fota med, men såsmåningom så ska det nog gå bättre...
//Alexandra

Bilder 3/1


/Alice

Plums

Idag red jag på ridbanan med Jenna! Det var ganska mycket snö, så vi började med att skritta fram ett spår. Jobbade henne i skritten och traven i början, sedan var det svårt att hålla sig på det där spåret, så då blev det lite mer busridning (A). Riktigt kul var det iallafall!

Alexandra fotade, så bilder kommer troligen senare :)
/Alice

Hemma!

Efter en lång tågresa med väldigt lite sömn är jag äntligen i hemma i Umeå! Halv 12 ska vi alla tre åka till stallet. Det har snöat en massa, så jag tror det blir att rida på ridbanan (om det inte är alldeles för djup snö där förstås). Kameran följer såklart med!

/Alice


Måste

Imorgon så åker vi till Åbacken och då har Alice äntligen kommit hem också! Vi får se hur vädret blir, men förhoppningsvis så kommer kameran med. :)


Nu har det ju kommit ännu mera snö, så porträttfoto med flickorna är ett måste! Kanske på något annat ställe än i hagen nu då... 
Någon annan som kanske skulle vilja bli fotad med en ponny/häst? Har aldrig frågat direkt, kul att se om någon är intresserad bara. :)
//Alexandra

Snöstorm

Kom ut till ponnyerna något tidigt idag, och så är det snöstorm ute så kameran fick inte följa med ut.

När jag skulle hämta Z idag så provade jag att locka på honom, när jag märkte hur glad han var och att han var uppmärksam på mig så provade vi att gå runt lite i hagen, utan grimskaft. Och tänka sig, han följde efter och stannade när jag stannade bra, Kul!

//Alexandra


Veckan...



Imorgon bär det av mot ponnyerna på SURF. Sedan lär det väl växla mellan Åbacken och SURF resten av veckan. om det inte hinner bli mörkt så tar jag med mig kameran, då får ni se lite bilder! :)

//Alexandra

Ridbanan

 
Idag skrittade jag och Misty först ut med Matilda och Jenna över åkern, sedan gick jag och Misty till ridbanan en stund. Nu när det kommit snö gick det att rida där, underlaget var jättebra! Misty var superduktig! Lugn och fin. Vi tog det ganska lugnt idag. :)

/Amanda


Grattis på 11-årsdagen, Jenna!


Känns lite synd att jag inte kan vara hos henne på födelsedagen, men Matilda har tagit hand om henne så bra så! Imorgon kväll åker vi hem igen, så på tisdag är jag back on track. :)
Hoppas alla får ett bra 2012!

/Alice

RSS 2.0