Misty

Tog även hand om Misty idag! Det vill säga mockade och borstade henne en stund. Den ponnyn är ju en ängel att ha att göra med, hur snäll och lättsam som hellst. Och efter att jag gav henne en morot (kanske flera då, men bara för att hon är så snäll...) så blev hon jätteglad och myste ordentligt medan jag borstade klart henne. Fina Misty! :D

/Alexandra


Again

Red Milton idag också, vilket gick helt okej. Trodde att han skulle vara pigg och framåt vilket han var till en början, men till slutet blev han inte lika samarbetsvillig längre. Jobbade mycket med att försöka få bra galoppfattningar i höger galopp (även i vänster såklart men inte lika mycket.) och till en början så gick det verkligen inte bra, tror jag var för otydlig. Men till slutet så tog han några bra fattningar. Dock blev vi lite ovänner när det kom in fler ponnyer i ridhuset och han verklien inte förstod anledningen till varför han skulle åt andra hållet, när de fick gå åt vänster... Haha, han är ju för söt men det finns gränser för ponnyn också. :)

Milton

/Alexandra

Trettionde mars

Idag slutade vi 11:10, fast jag hade utvecklingssamtal direkt efter. Det gick då bara bra :)!

Åkte ut till Jenna sedan. Vi höll till i ridhuset idag, och tränade ganska mycket på galoppen. Stundvis blev hon lite stark, men annars gick det ganska bra! I traven var hon superfin, höll en stadig form relativt länge faktiskt. Duktig var hon :)!

Imorgon ska vi hoppa lite :D!
/Alice


Idag och imorgon!

Imorgon ska Alexandra ta hand om Misty. :) Jag ska fara till stockolm över dagen för jag ska på begravning. Jag kommer hem ganska sent på kvällen.

Idag fick Misty en mycket välförtjänt vilodag! Borstade henne länge och bara myste.


/Amanda


Gårdagen!

Igår red jag, Alice och Matilda ut tillsammans. Vi red nästan ända till yttertavle. Det var trevligt!
Misty blev ganska pigg på hemvägen, men det gick bra ändå. Vi var ute i ca en timma.
Efteråt åt vi middag hos Matilda och gjorde lite allt möjligt!


/Amanda

Hoppning istället!

Igår bytte vi aktivitet till hoppning! Gud så bra det gick! :D Vi värmde upp i alla gångarter innan vi red över trav och galoppbommar. Sedan började vi hoppa fram på ett hinder i trav i mitten av ridhuset, så man svängde in från långsidan och hoppade. Det gick väldigt bra! Hindret höjdes lite för varje gång vi kom på det. När vi kom på det sista gången låg bommen på ca 85 cm. Sedan hoppade vi 3 hinder, som på en serpentinbåge. Efter det hoppade vi som på en åttvolt. Misty känndes riktigt fin! Hoppade kanon och hade en lugn och fin galopp! :D


/Amanda

Kanoners!

Vi hade hoppning idag istället för dressyr. Hoppade med Milton och hade i alla fall högre förväntningar än sist, och det gick mycket bättre! Vi hoppade precis samma bana som de andra i galopp (oftast till och med i rätt galopp, vilket vi tycker är svårt!). Däremot så hoppade vi inte alls lika högt som de andra, men absolut högre än sist och ett höjdrekord för Milton på kanske 55-60cm slog vi till med! Guldstjärna till honom från mig idag också! :D 

Fick lite flash-back ikväll från första gången jag red på honom, herregud vad han har utvecklats!

/Alexandra

Tidigt

Vi slutade kring 11 idag, vilket var väldigt skönt! Åt lunch och cyklade sedan iväg till stallet.
Det gick jättebra att rida, Jenna var på riktigt bra humör! Vi värmde upp ganska länge, sedan travade vi över bommar som låg i mitten och gjorde öppnor på långsidorna (i skritt) varvat med att göra halter vid B & E.
Vi galopperade även över bommar på volt, och på slutet skrittade vi ut i 20 minuter. :) Red i ca 1 timme sammanlagt.



Tre bilder från idag :)!
/Alice


Tisdag!

Som vanligt på tisdagar är det ridlektion ikväll! :D Det ska bli jätteroligt! Jag tror vi ska ha sluta, men jag är inte helt säker.

Världens finaste♥

/Amanda


Dagens

Jenna idag:

/Alice


Bus!

Idag har jag och Misty busat i ridhuset en stund! :) Hon tyckte att det var skitkul! (jag också för den delen!)



/Amanda


Liten vit

När jag skulle hämta ponnyerna i hagen idag så tog det inte lång tid innan jag upptäkte att den lilla vita ponnyn knappt var vit längre... Utan hade en härlig brun/grå nyans på ungefär hela kroppen. Därför blev det inget arbete från marken med Zonny, utan ett ponnybad av Mille istället. Skämde bort dem ordenkligt sedan med godis, såklart!

Han hatar ju inte direkt att rulla i hagen... Men det är ju mer tacksamt på vintern när det inte är lera.

/Alexandra

Pälsbyte

Misty lossar sin vinterpäls för fullt nu. Igår när jag hade borstat henne var det stora högar med päls runt henne.
Ialla fall nu när vinterpälsen försinner och sommarpälsen kommer fram får hon mer bruna nyanser i sin gråa färg. :)
Igår var det väldigt fint väder och varmt. Vi skrittade ut på lite olika vägar. Mysigt! Vi var ute i ca 50 min.


/Amanda


Inte idag

Var inte på ridlekis idag, inte min vecka. Men imorgon ska jag ut till Surf och pyssla med pojkarna och förhoppningsvis är jag där tidigt (innan ridskolan) så man kan jobba lite med Zonny igen. :)

/Alexandra

Söndag

Red ut i skogen med Jenna idag. Hon var lite övertaggad, men roligt var det! Vi var ute i ungefär 45 minuter, travade ganska mycket.

Några av hoppbilderna från i onsdags:

/Alice


Kul dag!

Vi for till stallet tidigt imorse. Jag red i ridhuset med Alice och Matilda. Idag har jag mest fokuserat på min egen sits. Då jag har märkt att jag gärna drar bak skänkeln försökte jag att verkligen tänka på det. Det gick då fint!

Vi for hem och åt lunch innan vi for vidare ner på stan på glassfestivalen. Där var mycket folk och en halvtimmes långa köer. Men glassen var god!
Vi gick ju på bio också, Hungerspelen såg vi. Jag tycker att filmen var grymt bra, jättelik boken! Helt klart sevärd!


/Amanda


Dagens planer!

Nu på morgonen ska vi fara till stallet och ta hand om hästarna, efter det far vi ner på stan och går på glassfestivalen. Eftermiddan avslutas med bio, vi ska se hungerspelen. :)



/Amanda och Alexandra

Svarten

Red Svarten idag! Var mycket länge sedan och det blev riktigt kul att rida honom igen. Dock var han ganska stel och ville inte riktigt komma ned i formen, men vi tog det lugnt istället. Han är ju en riktig gentleman med barnen och bakom vagnen det är där han hör hemma och trivs bäst, bästa Svarten!

En redigerad bild som jag gjorde till Amanda för ett tag sedan

/Alexandra

Madonna och Jenna

Började med att rida en av ridskolans ponnyer idag, Madonna! Vi satsade mest på att hitta lite mer framåtbjudning, vilket hon kanske inte hade så mycket av... Efter ett tag började hon jobba på jättebra och kändes riktigt fin faktiskt! Hon är väldigt välutbildad, lilla Madonnan :D!

Sedan red jag ut en sväng med Jenna. Vi galopperade ganska mycket, vilket Jenna tyckte var buuskul. Red väl i ca 40 minuter med henne :).

/Alice

Bilder från hoppningen!



/Amanda

Uteritt!

Jag och Misty for ut på en härlig ridtur idag! Vi red upp och ner för åkern ett par gånger. Sen skrittade vi av med ett varv runt byn. Äntligen har vägarna tinat fram helt! Det gick till och med att galoppera idag, första galoppen ute på ett par veckor pga underlaget. Hon var så lugn och fin! Det var bara att stå upp i stigbyglarna så fick hon galoppera på i sitt eget tempo. Härligt!


/Amanda

Nya skor

Misty fick nya skor idag! Jag var inte där då hon skoddes men det hade gått jättebra! :D
När jag kom efter middagen gick vi på en promenad över åkern. :)



/Amanda

Även vi

Även jag och Jenna hoppade idag. Jenna tyckte det var sjukt kul, så hon blev lite övertaggad ibland ;). Annars tycker jag hon var riktigt duktig, det är så skönt att hon aldrig tvekar på hinder. Självsäker är hon!

/Alice


Hoppat!

Idag hoppade vi! Både jag och Misty är nog 100% överens att det var superkul! :D
Vi hoppade ett plank, sockerbitshinder och en linje med ett kryss och ett räcke med en vattenmatta under.
Allt flöt verkligen på kanonbra idag!

Matilda fotade så det kommer eventuellt bilder sen!

/Amanda

Ridlektionen igår!

Igår på ridlektionen hade vi öppna. Till en början gick det inte så bra, Misty gick inte undan riktigt för högerskänkeln. Då jobbade vi på en volt, tills det släppte. Då gick det mycket bättre sen. Vi skulle göra öppna på ena långsidan, och och göra en båge med volt på den andra. På långsidan gjorde vi inte öppna varje gång, utan varierade med ställa henne åt olika håll. Hon var superduktig! Sedan skulle vi göra öppnor i trav, och galoppera på bågen med volten.
Hon gjorde jättefina öppnor i traven!
Jag är jättenöjd med passet igår, Misty var så himla duktig! :D


/Amanda

Mille

Red Milton på lektionen ikväll. Vilket gick super! Han gick fint i formen och gjorde bra öppnor trots att det blev jobbigt. Eftersom han är ganska ung och inte gjort öppnor så särskillt länge så varvade vi öppnorna med några ökningar och ställningar åt båda hållen, blir så jobbigt och enformig annars. Blev även förvånad över hur pass bra han gick i galoppen som låg på en båge och blev alltså något förvänt. Duktig ponny fick en personlig guldstjärna idag!


/Alexandra

Svårt

Fick vara med och träna för Malin idag :D!
Vi tränade på öppnor, och det gick väl helt okej. I skritten klarade hon det bra, men i traven tycker hon det blir så jobbigt att hålla takten. På slutet försökte hon göra sitt bästa iallafall, så jag tycker ändå hon var duktig. Det var en ganska krävande övning, så jag förstår att hon tyckte det blev jobbigt... :)

Pratade lite med Malin efteråt och jag fick många bra tips. Imorgon ska hon få hoppa lite, det är hon värd :D

/Alice


Snabbt

Blev en snabbare variant med mockning och borstning i stallet idag, men pojkarna skötte sig jättebra! :)


/Alexandra

Nyckeln...

Jag glömde nyckeln till skåpet hemma idag, så jag hade inte tillgång till sadel, träns osv. Istället lånade jag en longerlina och tränade från marken. Jag hade inget godis heller, så jag trodde hon skulle vara omotiverad, men icket! Kanske godiset inte behövs ändå, för hon var jättebusig och peppad!
Vi började med att gå några varv, sedan la jag ut vattenmattan och tränade på att gå över den. Först var hon väldigt tveksam, men på tredje försöket gick hon över den utan problem och även 4:e och 5:e gången. Sedan longerade jag en stund, vilket gick bra tills galoppen då hon bara ville bocka, busa och hoppa över koner... Kul tyckte hon då det var :D!


/Alice


Bus i hagen!



/Amanda


Ridhuset

Idag höll jag och Misty till i ridhuset. Hon var ganska pigg, så hon fick galoppera av sig lite. Då gick det bättre sen. :) Vi red mycket tempoväxlingar och så. Annars tränade vi inte på något speciellt.
Det var så kallt idag att jag, för första gången på flera veckor red med täckbyxor.
Igår hade Misty vilodag! :)


/Amanda

Promenad


Hjälpte också till på ridlekis idag. Gick även på en promenad med Jenna, upp för åkern en bit. Matilda var med och fotade, så det kommer bilder när hon skickat.
/Alice


Bra.

Hjälpte till på ridlekis idag och tog även Idas sista lektion då hon fick ont i huvudet. De gick jättebra, de sista fick putsa träns med genomgång hur delarna ska sitta ihop och vad de heter. Hoppas och tror att alla delar är på rätt plats nu efter en dubbelkoll! ;)

Gandur

/Alexandra

Jenna


/Alice

Lördag!

Idag red jag, Alice och Matilda tillsammans. Vi började med att rida ut, men det började att blåsa väldigt. Då gick vi in i ridhuset istället. Det gick väldigt bra, Misty var så duktig så. :) Speciellt i galoppen! 
 

/Amanda

Kört...

Åkte ut till Innertavle en stund idag. Kollade på när några ekipage tränade och så körde jag och Ida ut med Frej en sväng, duktig ponny!

Haha, mysig bild.. :)

/Alexandra

I blåsten

Red ut med Alice och Amanda på Milton idag. Var mysigt att komma ut och underlaget var jättebra! Milton är jättesnäll att rida ut på och är riktigt modig, kollar nästan ingenting. :)


/Alexandra

Rispa

Igår när jag kom till stallet hade Jenna en lång rispa på benet. Jag spolade med vatten, rengjorde och lindade (med padd).
Idag när jag kom till stallet och tog bort lindan hade det blivit en skorpa på det hela. Hon var fortfarande varm, men det läker ju fortfarande så...
Vi gick en kort promenad, Jenna var väldigt nyfiken och ville titta och lukta på allting ;)! Imorgon ska vi nog också ta en promenad, det får bli en lugn helg för henne!

/Alice

15 mars

Slutade tidigt idag, så vi for direkt ut till stallet. Jag och Misty for ut på en ganska kort uteritt runt i duggregnet. Det gick då bara bra! :)



/Amanda

Vårtecken!


Redan har vårblommorna börjat växa framför huset!

/Amanda

Underbara ponny!

Igår hoppade vi, det gick kanonbra! Som Alexandra skrev hoppade vi ett räcke med sockerbitar under, vattenmatta, trippelbarr och plank. Alla hindren var ganska "tittiga", men Misty kollade ingenting och hoppade allt! :D

Idag red vi dressyr i ridhuset, Misty var hur trevlig som helst! Riktigt bra gick det! Hon gick i en jättefin form i stort sätt hela ridpasset. Vi jobbade en del med galoppen, vi tränade bla. på enkla byten.
Jag är hur nöjd som helst med båda ridpassen!


/Amanda

A´gissa

Hoppningen igår gick jättebra! Vi fick hoppa olika sorters hinder bland andra trippelbarr, vattenmatta, sockerbitshinder och "murar". A´gissa var förvånandsvärt skeptisk mot vattenmattan men tillslut gick hon över den och i slutet så hoppade vi över den också. Trippelbarren var väl den som vi hade svårast för dels så har hon svårare i höger (hindret kom ur en svängi höger varv) och så rev vi sista bommen en gång så efter ett tag lade vi ner den till en oxer så hoppade vi den istället. Men det var riktigt roligt att hoppa igår, hon hade en härlig framåtbjudning stort sett hela passet.




Som ni ser så tog hon i ganska mycket över hindren och jag hade lite svårt att hänga med ibland.

/Alexandra

Hoppträning ikväll!

Ikväll är det hoppträning, vilket jag riktigt ser fram emot! Det var ett tag sedan vi hoppade nu, så det ska bli superkul! :D


/Amanda

Duktig

Red i ridhuset en stund idag. I början kändes hon lite stel, men det släppte ganska fort. Vi jobbade mycket på volt, ställde inåt och utåt i skritten. På slutet kändes det jättebra, så då avslutade vi :).

/Alice

Idag så

Idag så var vi vänner Zonny och jag. Utan problem att ta sig in från hagen och öronen spetsade i boxen så var vi båda nöjda tror jag... Eller ja, han var väl uthungrig och insåg att det ända sättet att komma in till maten var att vara snäll med mig. Men vi säger att han var jättelycklig att se mig på grund av att han älskar att följa mina ord! :D

Zonny

/Alexandra

Hemma

Nu är jag hemma från Hemavan igen! Trevligt har det varit :)

Direkt när jag kom hem for jag iväg till stallet. Borstade Jenna, sedan for vi skrittade ut en sväng barbacka. Vi red upp och ner för en backe några gånger också, inte för att den var speciellt lång eller brant, men det är alltid något :)!

/Alice

Mot varmare tider!

Idag for jag och Misty en sväng runt byn. Äntligen har vägarna börjat tina fram och inte är lika halkiga längre, så nu går det jättebra att gå på dom utan att vara rädd att halka! :) Skönt!
Väldigt varmt har det varit idag också. Jag behövde inte ens jackan när jag red ut, det räckte med västen!
Jag har även "vårstädat" skåpet. Putsat upp alla grejer så att dom blänker.


/Amanda

Sällskapet

Följde med Amanda till Innertavle idag, red dock inte själv utan blev sällskap. Mockade och borstade av Jenna också.:)

Amanda och Misty

/Alexandra


9/3

Jag for till stallet tidigt imorse. Jag tog också hand om Jenna idag då Alice är i fjällen. :) 
Jag fotade även hoppkursen som var idag, innan jag själv red. Då red jag som en hoppbana, fast jag hade bara bommar för att fokusera mest på vägen. Det funkade kanon! Misty var superduktig! :D Vi gjorde först som linjer, men satte sedan ihop allt till en bana. Måste bara säga att jag är otroligt imponerad, det blåste ju en hel del idag och då lät det mycket i ridhuset men Misty brydde sig ingenting! 

När jag var klar i stallet for jag hem och duschade innan jag och mamma for stan och fikade med faster och kusin. :)
Jag köpte även en ny jacka på stan.


/Amanda

Igen

Zonny hade än idag bestämt sig för att inte komma in... Han tyckte alltså att det vore mycket bättre att komma in senare. Jaja han är ju som han är! Men jag fick in Milton och borstade upp honom ordenkligt innan jag åkte hem.

Fick då möta den här minen idag när jag försökte få tag i honom...!

/Alexandra


Torsdag

Idag hade jag tänkt att rida lite bommar och sånt, men det var ganska många i ridhuset så det tar vi nog imorgon stället. :) Idag har vi ridit lite dressyr, det gick bara bra! Vi jobbade på en stor volt större delen av passet. I början var hon ganska stel i båda sidorna, men efter ett tag lossnade det och hon blev riktigt fin!


/Amanda


I stormen

Fick inte in Zonny idag... Den jäkeln hade fått sönder sin grimma så den låg på marken och sen så hade han bestämt sig för att tjura och ville inte gå in, så efter ca20 min så fick han skylla sig själv och stå ute längre idag istället. Skulle egentligen tränat honom från marken idag men så blev det ju inte.
Mille var då villigare att följa med in trots den bruna ponnyns sura miner. Borstade upp honom snabbt och gick runt lite med honom i ridhuset från marken innan Jennifer kom. Red i ca 40min i skritt och trav. Gick bra och det var riktigt skönt att vara själv med honom inne, trots att ponnyn var rädd för dörrarna och något stelare idag så var det roligt. Gjorde mycket volter och lösgörande arbete. Duktig ponny!

Milton

/Alexandra

Från marken

Idag tränade jag Jenna från marken en stund. Hon kändes lite okoncentrerad ibland, men annars gick det bra. Hon fick springa lös en stund i ridhuset och sedan gick vi ut på en promenad. :)

Imorgon ska jag till stallet en snabbis på morgonen, för efter lunch åker vi upp till Hemavan och stannar där tills på söndag! Det ska bli roligt :D!

/Alice

Hjärtat..

Red Zonny en stund idag också! Vilket gick bra, men upplevde honom mer sammarbetsvillig sist. Red självständigt i skritt på ena halvan av ridhuset hela tiden men tränade väl mest på att få en lagom form och ett bra tempo.
Efter det så fick jag frågan om jag kunde rida Mille en stund. Även där gick det bra, men han är ju en jättesnäll ponny! Han har haft sadeltvång och kunde tydligen vara lite svår vid uppsittningen, men det gick då bra tyck jag. Red även honom självständigt i skritt och trav och jobbade mest med att ha ett bra tempo och att få honom att gå i en lägre form och ställd åt båda hållen, vilket vi lyckades bra med stundvis! Dock kände vi oss lite i vägen då det var någon som hoppade. Haha Mille var tvungen att stanna för att se vad den hästen faktiskt gjorde när den börjdade hoppa något högre och bära hinderstöd... Livrädd vit ponny sa "låt mig slippa... snälla?".

Milton
Åkte ut till Åbacken direkt efteråt för att göra Ida sällskap fram till lektionen ikväll. Väl klockan 7 så for vi ut med vagnen en sväng. Efter det så blev A´gissa helrakad och så fick jag göra ett hjärta på hennes rumpa, vi får väl se om det är kvar eller om någon rakade bort det sen...

/Alexandra

Bättre

Idag gick det mycket bättre att rida, hon var väldigt lugn och fin. I början fick hon korsgalopp några gånger, men mot slutet gick det mycket bättre. I skritten och traven var hon jättefin. Jag skrittade av ute, fick bli längs vägen där asfalten kommit fram, eftersom det är så halt på alla andra ställen...

Ikväll ska jag till Matilda, sover där inatt :) Blir säker skoj som vanligt!

/Alice


De senaste dagarna

I söndags for vi tidigt till stallet för att hinna ta hand om hästarna innan vi for till sundsvall.
En ny borste, ett par byxor och en tröja fick jag med mig hem. Jag hade tänkt köpa nya ridbyxor också men de jag tyckte om hade fel storlek.

Igår var det ridlekis läger, riktigt roligt var det! Efteråt red jag Misty i ridhuset. Vi jobbade mest i skritten, när hon känndes bra där tog vi lite trav också. :)

Idag gick jag och Misty på en promenad över åkern.
Om ett par timmar ska jag tillbaka till stallet, vi har teori på ridlektionen ikväll. :)



/Amanda


Busted!


Här är nog en utav anlendningarna till varför Zonnys grimma ser ut som den gör efter ett tag... Kom på honom idag!

/Alexandra

Myshästarna

Gick då bara bra på lägret idag, barnen var så duktiga!
For ut till Surf efteråt och tog hand om ponnyerna. Blev ca 25min NH i ridhuset med Zonny också och han skötte sig då bara bra. Tränade väl mest på att han skulle stanna när jag gjorde det och gå undan för mig osv som vi gjort förut. Både Zonny och Mille var jättemysiga efteråt så jag borstade på dom längre än vanligt, blev mycket uppskattat.

Såhär charmig var Mille i finvädret idag.

/Alexandra

Stressad

Idag hjälpte jag till på ridlekislägret, kul var det! :)
Efteråt red jag Jenna, vilket gick sådär. Hon var väldigt stressad (mycket runtikring..) så vi höll oss mest i skritt. Efter ett tag blev hon lugnare, så då travade vi några varv och sedan skrittade av. Menmen, vi tar nya tag imorgon!

/Alice


Tomorrow

Imorgon så är det ett läger för barn på "ridlekisnivå" som vi alla tre ska hjälpa till att leda barnen på. Brukar vara jättekul med lekar, ridning och körning.

Efter det så ska jag ut till Surf och ta hand om Zonny och Milton, eventuellt så följer Ida med också. Tänkte vara i ridhuset med Z i repgrimma en stund också men vi får se hur läget är där helt enkelt. :)


/Alexandra

Samtidigt

Medan Alice och Amanda är i sundsvall så har jag varit på ridlekis idag. Hjälpte även Ida med dom sista grupperna. Barnen har blivit så duktiga! :)

Pumba

/Alexandra

Mot sundsvall!

Nu är jag, Alice och Matilda på väg till sundsvall- HÖÖKS och IKEA! :D



/Amanda

Härlig dag!

Idag har jag varit i stallet hela dagen! Imorse följde jag med Alexandra till surf, efter det for vi till Innertavle!
Vi for ut på en mysig skrittur i det fina vädret! Det har även fotats en del under dagen!



/Amanda

3/3

Vädret idag var riktigt härligt idag, synd bara att det är så halt på alla vägar... Jag och Jenna höll till i ridhuset och tränade lite på allt möjligt. Bland annat provade vi på förvänd galopp, som vi inte gjort så mycket tidigare. Det gick ganska bra, men joobbigt tyckte Jenna! Stundvis var hon jättefin, så jag är nöjd :)!

/Alice

Today:

Zonny skötte sig då jättebra idag! For in i ridhuset och gick runt med honom en stund innan vi skulle börja. När vi väl började arbeta så gick vi in på en volt och jobbade med ställningar inåt, utåt och lite överböjningar på böjt spår vilket kanske inte gick helt toppen men jag är då jättenöjd. Sedan så började vi flytta undan hans bakdel som tillslut blev en övning med framdelsvändningar, det tycker Z är jättejobbigt och svårt, dock tyckte jag att det flöt på bra och Inga tyckte då att det såg bra ut så då kan man väl inte vara annat än nöjd? Såklart blev det ju några pauser så han fick sträcka ut också. Avslutningsvis så gjorde vi samma övning som vid start och då gick det mycket bättre, han blev riktigt fin. Skrittade honom på långa tyglar en stund efteråt också så han fick sänka huvudet och slappna av ordenkligt innan jag satt av. Duktiga ponny. ♥



Blir tyvärr ingen träning med honom imorgon dock. Förhoppningsvis någon annan gång istället.

/Alexandra

Because you're amazing.

Ingen ridning för mig del idag som sagt, blir desto mer spännande imorgon!

Finaste Zonny
Amanda är då på väg hit nu och hon följer även med imorgon som sällskap och får agera mästerfotograf. Tar även med min egen kamera, eventuellt så följer jag med Amanda till Åbacken efteråt. Så då lägger vi nog upp en del bilder här sen. :)

/Alexandra

Ridhuset

Såret Jenna hade fått igår hade läkt ihop helt, det syntes knappt att det ens funnits där. Red i 25-30 minuter i ridhuset och tränade lite på att öka och minska traven, vilket gick ganska bra. Hon tycker det är rätt så jobbigt att minska, men jag tycker hon var duktig. På slutet var hon superfin :)!

/Alice


Äntligen lov!!

Igår for jag och Misty ut på en kort skrittur. Eftersom det hade töat hela dagen visste jag inte hur bra underlaget var. Så vi höll oss nära stallet där jag visste att det var bra.

Idag red jag med Alice och Matilda. Först red vi i ridhuset och sedan skrittade vi av ute.
I ridhuset jobbade vi med bla. tempoväxlingar. Misty var helt med på noterna och lyssnade klockrent. Stundvis gick hon också i en fin form.
Sedan skrittade vi av ute, dock blåste det en hel del, men det gick superbra ändå! :)

/Amanda                                                                                                                                                     


Hejdå vinterpäls


Jenna har börjat tappa vinterpälsen nu, man ser redan att hon börjar bli mer prickig!

Jag är fortfarande sjuk, så det blev inget stall för mig idag. Amanda tog hand om Jenna som hade trampat sig med brodden idag, klantis! Men det var inget allvarligt som tur var. :)
/Alice

Instead

Blir ingen ridning för mig imorgon, ska ut till surf på lördag morgon och rida zonny istället! Ska bli spännande att se hur det går, och så får vi se om jag får med mig någon som kan fota lite också. Annars tar jag med mig min egen kamera och fotar ponnyerna i hagen istället. :)



Finaste Zonny

/Alexandra

RSS 2.0