Idag och igår

Idag skrittade jag och Misty fram en liten bit mot anumark, sedan höll vi till på ridbanan! Den hade tinat fram så pass mycket att man kunde vara på en volt! Äntligen!
Sen skrittade vi av upp för åkern en bit! Red i ca 30 min. :)
Dagen avslutades med årets första bad i ån! Gissa om det var kallt! Det flöt till och med förbi isbitar i vattnet!

Igår blev det lite ändrade planer! Precis då jag skulle hämta Misty i hagen och göra i ordning henne började det att spöregna! Så då red vi dressyr i ridhuset! Misty var hur fin som helst!
Alice fotade och filmade, så bilder kommer någon dag!

/Amanda


Dagen i film

Musiken laggar lite, men skit i deet :D!
/Alice

Lamm

Red ut med Milton idag också. Han skötte sig riktigt bra, men idag var vi ett helt gäng ponnyer och ryttare! 

 Tog med kameran ut igen och som små lammungarna har kommit, underbara!

/Alexandra

Surt..

Vädret vände när vi kom till stallet idag, det började blåsa och regna... Lite surt, menmen. Red en stund i ridhuset istället, och Jenna var verkligen jättefin! Tyvärr vart det något konstigt med bilderna, så dom gick inte att föra över till datorn, men filmerna funkade.. Så några skärmklipp får det bli :)!
/Alice

Sommarvärme!

Idag visar termometern hela 22 grader i solen! :D
Jag hade tänkt att rida lite dressyr i ridhuset, men i det här fina vädret kan man inte göra annat än att rida ut!

/Amanda

Motsats

Idag kom verkligen motsatsen till igår med solsken och en relativt lättborstad ponny. Red ut tillsammans med en yngre ponny som skulle få lite miljöträning, Milton var väl kanske inte världsbäst på att vara "den trygga farbrorn som ska tåla allt" men båda två skötte sig superbra trots mycket prövningar. Idag så galopperade jag även första gången med Milton vilket bara gick fint, dock är det väl kanske inte den trevligaste gångarten han har... Kändes ungefär som att galoppera på en gummianka? Har ju mest ridit honom i skritt och en aning trav tidigare och som sagt inte utanför en paddock förän för någon dag sedan. :)

 

/Alexandra


Fredag!

Idag red jag med Alice och Matilda. Vi var först i ridhuset en stund, sedan skrittade vi av ute.
I ridhuset jobbade vi mest i trav, i början Misty känndes lite stel och ville inte riktigt komma ner i formen. Men efter en stunds jobb släppte det och hon blev superfin! Det känndes som ett väldigt bra avslut, så då gick vi ut och skrittade en bit mot anumark i finvädret!

När vi red ut märkte man att det faktiskt har smält undan en massa snö! Åkrarna börjar bli gröna, och vi såg årets första tussilago!

/Amanda

Regn och lera

Åkte ut till 4H ikväll och hjälpte till med ridgrupperna som var. Även jag trotsade vädergudarna och tog in den nu mera brungråa ponnyn Milton... Han var mycket blöt och lerig då han rullat sig så fint i hagen, men upp barbacka efter en ganska lönlös borstning och ut i regnet på en tur runt byn. Gjorde sällskap med en ny ponny med sin ägare, trevligt. Milton kan ju vara lite tittig osv och självklart så skulle vi testas även idag med bland annat rådjur, hästransporter och taxibilar. Men han var faktiskt riktigt duktig och jag trillade inte av, trots att han hoppade till!

Efter att jag släppt in honom i boxen så flinade han åt mig och lade sig ner och rullade tre gånger. Så just nu så är han mycket smutsig, har torv och lera över typ hela sig... Men glad är han då!

/Alexandra

Hoppat!

Igår hoppade jag och Jenna. Hon var riktigt pigg, och drog iväg lite en gång, men annars hoppade hon fint :). Vi hoppade mest en linje på ena långsidan, men även på "snett igenom". Hon har börjat landa i rätt galopp oftare nu (eller om jag kanske lärt mig lite bättre hur jag ska göra för att få henne att göra det), hursomhelst är det väldigt skönt då vi inte riktigt är kung på galoppombyten ännu :P. Är nöjd med passet!
Amanda som fotat bilderna!
/Alice

Trotsat vädret!

Idag trotsade jag och Misty vädret och for ut på en ridtur! Vi red på grusvägen över åkern.
Misty skötte sig riktigt bra, trots att det var regn och rusk!


/Amanda

Vilodag

Idag har Misty en vilodag! När hon kom in från hagen hade hon rullat sig och var hon full med intorkad lera! Tur att hon har täcke på sig! Men efter en omgång med borsten såg hon ut som en häst igen! :D
Jag har också hjälpt Alice med att fixa hindren då hon hoppade. Jag fotade också henne och Matilda. :)
Matilda frågade även om jag ville rida Putte en stund också! Riktigt trevlig häst!


/Amanda


Bästa på länge!

Ridlektionen ikväll gick galet bra! Så himla fin Misty var!! På ena långsidan gjorde vi sluta och på den andra långsidan red vi in på en liten båge i trav. Vi började med att rida i vänster varv, där gick det lätt att göra slutor. När vi red i höger varv var det lite svårare, men några bra fick vi till! Traven var lika fin i båda varven!
Sedan blev övningen lite svårare, då gjorde vi sluta i skritt halva långsidan, och sedan den andra halvan i trav. På den andra långsidan galopperade vi. Men de 2 första gångerna ökade jag och Misty bara traven. Shit så bra det gick! :D
Det här var nog den bästa dressyrlektionen på länge! :D


/Amanda

Plums

Idag red jag ut tillsammans med Matilda och Putte. Vi red upp till stora ridbanan (där det fortfarande är ganska mycket snö kvar) och plumsade med hästarna. Dom tyckte det var jätteroligt, men lite jobbigt var det för dom också såklart. Snön är ju ganska "tung" nu när det har regnat, så det blev bara en liten stund :).
/Alice

Fiiiin ponny

Idag red jag Jenna en stund i ridhuset, och oj så fin hon var! Jag började med att skritta och trava fram på långa tyglar och försökte styra enbart med sitsen och genom att lägga tyglarna mot halsen. Sedan jobbade vi mycket på volt, och då var hon jättejättefin!
Världens bästa ponny :]
/Alice

Direkt

For ut till 4H direkt efter skolan för att hinna rida Milton innan ridgrupperna började. Han var mycket finare idag än sist jag red honom och lyssnade bra, red väl ca en halv timme i enbart skritt. Hjälpte till med ridgruppen, att fodra osv också. Efter det så for jag och Alice ut och skrittade Sofias ponny Isa en sväng, bytte så den andra red halvvägs. Börjar trivas riktigt bra där ute nu! :)

/Alexandra

Födelsedagspresent!

När jag fyllde år, fick jag även en stor förstorning på en av mina favoritbilder på mig och Misty! :D
Den blev verkligen jättefin! Fick den av mina kära vänner! Tack!!


/Amanda


Måndag

Misty var hur fin som helst idag! Vi red ett lugnt och kort dressyrpass i skritt och trav. Misty var kanonfin i formen, lätt i handen och lyssnade superbra! :D



/Amanda


Favoritbilder från i vinter

Några favoritbilder på Jenna från i vinter!
/Alice

Ihopsläpp

Vi släppte ihop Putte med Jenna och Misty idag. Först släppte vi Jenna och Putte i samma hage och dom typ.. stod och åt? Ärligt, har typ aldrig sett så lugna hästar som släppts i samma hage första gången! När vi sedan släppte in Misty blev det lite tjaffs, båda ville ha Jenna som "sin" :P. Efter några rundor runt i hagen vann Misty, sedan ställde de sig snällt och åt igen! Skönt att det gick så bra iallafall!
/Alice

Slagsida?

Åkte som sagt ut till 4H igår och red Milton en stund på banan. Han var ganska stel och inte så koncentrerad, men lugn i alla fall. Kan bero på att det blåste en hel del. Efter det så hjälpte jag Sofia med att bland annat fodra och vattna till hästarna. Skrittade ut en sväng med Palle också, dum som jag är så for man den väg som det blåste allra mest på. Tur ponnyn var supersnäll och cool... Tror nästan vi fick lite slagsida. :P



Fotade lite också

/Alexandra

Snabba ryck

Efter skolan idag så far jag ut till 4H och ska antingen rida Mille en stund eller så går vi på en promenad, får se vad som lämpar sig bäst efter dagsformen på honom! :)

Milton

/Alexandra


Uteritt

Igår fick Jenna vila, jag kände mig lite febrig, men imorse när jag vaknade var jag helt frisk igen :). Skönt det iallafall. Idag red jag och Amanda red ut, hästarna var jättelugna och fina, så det blev en riktigt härlig uteritt med mycket prat och skratt :D
Sötponnyerna idag! Det är sjukt vad bra kompisar dom har blivit faktiskt, Jenna tjurar alltid ihop om någon annan häst kommer nära henne, men Misty spetsar hon bara öronen mot... Ibland kan hon nafsa till, men väldigt sällan! Sedan blir hon helt kaos om hon varit mer än en timme utan Misty, & så brukar dom stå och gnägga till varandra när dom är i olika "rum"... Ganska gulligt ;)!
/Alice

Rullator möte

Blev en promenad från marken med Mille idag. Han var förvånandsvärt "otittig" men det här med tanter med rullatorer mitt på åkervägen var ju inte helt okej...
ponny -Hjälp!!!
Jag- Det är en rullator och en tant... Skulle dem anfalla en liten vit ponny som dig så blir jag då förvånad.
*Ponnyn hoppar på stället några steg men lugnar sig och stannar igen sen*
Jag- Men Milton...
Ponny- Man kan ju faktiskt aldrig vara helt säker. Meeen okej då, läget verkar ju lugnt för tillfället... 
*ponnyn tittar efter en stund längtansfullt tillbaka på rullatorn och ser ut att önska sig ha en likadan att bli skjutsad på istället, suckar och fortsätter att gå vid min sida*

Han är ju då gullig!
/Alexandra

Onsdag

Vi red dressyr i ridhuset idag. Misty hade mycket energi i kroppen! Vi hade en liten diskussion om ställningen i galoppen, som jag vann. :)
Vi har jobbat mycket ställningar idag. Jag är nöjd med passet!

Jag invigde mina nya ridbyxor idag också! Dom är väldigt sköna och man får ett väldigt bra "grepp" i sadeln! :)

/Amanda


Kul!!

Idag skulle vi ha tömkörning på lektionen, men istället så blev det longering med sits och balansträning. Vi red på Apollo och A´gissa, bland annat blev det att galoppera och trava utan att hålla i tyglarna. Måste ju säga att de var riktigt duktiga och snälla, bland annat eftersom det blev svårt att hålla sig för skratt ibland... Men det var riktigt roligt!

Amanda och Apollo

/Alexandra

Snöstorm...

Hade tänkt att rida ut idag, men det både snöade och blåste så vi var en stund i ridhuset istället (tack och lov att det finns iallafall). Vi tränade ganska mycket på galoppen, och jobbade ganska mycket på volt. I slutet blev hon lite trött, men annars var hon väldigt fin.
/Alice

Igår och idag!

Igår fyllde jag som sagt år! Det blev en mycket bra födelsedag med släckten, kompisar och presenter! :D
Jag fick bland annat, en säkerhetsväst, ridbyxor, kläder, morgonrock. Tack alla!
I Veckan har jag prao på ica maxi. Det är faktiskt riktigt roligt! Speciellt att packa upp varor!
Ikväll på ridningen är det tömkörning. Då blir det perfekt för Misty att vila idag. ♥

/Amanda

Prao

I veckan ska jag praoa på universitetet, viruslabbet. Idag var första praodagen, riktigt intressant var det! Jag fick träffa många nya människor och lära mig jättemycket. :)
Jenna red jag först ut med en sväng, sedan 10 minuter i ridhuset. Ute var hon pigg, men lyssnade ändå bra på halvhalter och halter. I ridhuset var hon väldigt mjuk och fin, så jag är nöjd!
/Alice

Igen

Efter att jag varit ute och tagit in, mockat osv hos Zonny och Jennifers nya stooora häst idag så svängde vi in till 4H och jag red Milton igen. Skrittade runt lite, förts från marken och senare uppsuttet. Han var mycket lugnare än igår och minst lika duktig. Kul!
 
/Alexandra


Grattis!

Grattis Amanda på 15års dagen! :D

Hurra, hurra, hurra!
/Alexandra


Lerigt var ordet...

Var ute på 4H idag och red Mille. Det gick jättebra framåt slutet, då han kunde slappna av lite och fokusera på något annan än på sakerna utanför ridbanan (som i sig var skräckinjagande...). Han har vilat en tid så vi skrittade bara runt lite men provade lite sidvärtsrörelser och framdelsvändningar, vilket också gick bättre när vi slappnat av. Efter ridpasset hade lilla vita ponnyn lerstänk i ansiktet, det bevisar ju i allafall att underlaget inte är för hårt... Frågan är ju bara hur han lyckats få upp lera i ansiktet under ett pass i enbart skritt?

Måste ta med mig kameran ut igen, börjar få så kallad "bildbrist"... Endast 16 GB bilder på datorn men tycks inte ha några att visa här längre. 

/Alexandra

Full dag

Idag kommer jag vara i stallet hela dagen! Kommer åka ut till SURF och 4H innan ridlekis börjar och hälsa på ponnyerna igen. Antar att jag ska stanna med Ida och hjälpa henne med de sista grupperna också, härligt! :D


/Alexandra

Plastband.. ?

Idag red jag ut en sväng med Jenna, och hon var inte dåligt pigg idag! Längs vägen hängde det massa plastband (ingen aning varför..) och dom tyckte hon var lite läskiga. Vi vände efter en stund och red en annan väg istället och då lugnade hon ner sig lite och sökte sig nedåt istället. :)
/Alice

14 april!

Även idag gick det hur bra som helst att rida! Misty var väldigt samarbetsvillig! Idag tränade vi på att rakställa fort efter ganska snäva svängar i galopp. Vi jobbade också en hel del med tempoväxlingar.



/Amanda

Home

Nu är jag hemma från Thailand igen!

Var med Amanda och Matilda i stallet idag och fick som sagt prova rida Misty en stund. Jag tycker att hon var jättetrevlig och en härlig utmaning. Jobbade på en stor volt medan Amanda gav tips och hjälpte oss, duktig ponny! :D


/Alexandra


Sjuk & frisk

Igår hade jag feber, så Jenna fick vila då. Jag och mamma var i stallet en liten stund och fixade lite bara.

Idag mådde jag bättre, så då red jag en stund i ridhuset i skritt och trav. Till en början kändes hon lite tjurig, men efter att ha gjort några öppnor och skänkelvikningar blev hon fin. På slutet tränade vi även på övergångar, och att hon skulle hålla formen i dom. Duktig var hon :)!
/Alice

13 april

Idag var Misty på sitt allra bästa humör! Det gick kanonbra att rida. Hon var riktigt trevlig, jättefin i formen och så. :D Alexandra fick även rida Misty en stund idag! Det såg jättebra ut!


/Amanda

Dagen!

Även idag har jag haft moppekurs. Samma tider som igår, så jag kom till stallet runt halv 3.
Misty har vilodag idag. :) När jag borstade henne fick jag även hjälp av Matilda och Matilda. Misty verkade verkligen gilla att stå i centrum. Hon är så mysig. ♥
Nu ikväll ska jag till Matilda, ska även sova där. :)


/Amanda


Bilder från Ammarnäs




/Alice


Skrittarbete

Red ca 30 minuter i ridhuset idag. Vi tränade på att bara ha stöd på yttertygeln, så jag kunde "släppa" inner utan att hon tappade formen. Duktig var hon! På slutet gjorde vi några öppnor också.

/Alice


Stallet nästa!

Jag har varit på moppekurs från halv 10 till halv 2, så nu ska jag bara byta kläder och fara till stallet! :D
Vi ska ju rida för Malin idag. Är jättetaggad!

Nu är det bara 5 dagar kvar tills jag blir 15!

/Amanda


Gårdagens hoppning!

Igår på hoppningen var Misty piggare än vanligt. Det kan bero på att det regnade och blåste igår, och då lät det
mycket konstigt i ridhuset. Efter att vi värmt upp i alla gångarter började vi med att rida banan, med bommar. Sedan höjde Malin upp till hinder. Då Misty var så pigg valde jag att ta det i trav, och lägga in galopp då det känndes bra.


Det var inte en driekt lätt bana!

Som avslutning skulle vi hoppa över alltihop. Det känndes lite konstigt att styra rakt på sockerbiten som, men Misty tvekade ingentng! Det är så skönt att ha en så pålitlig ponny! :D
Det var ett perfekt avslut!

/Amanda

"Krysset"

Det var mycket energi i ponnyn idag, så till en början gick det väl inget vidare. Vi hoppade som ett kryss med hinder i mitten (4 hinder uppställda som ett kryss..), inte så jätteenkelt kan jag säga! Vi hoppade en liten bana sex gånger, dom tre första gångerna blev inte direkt snygga, men resten gick väldigt bra :)! Som avslutning hoppade vi hindrerna snett... vet inte alls hur jag ska förklara, men en konstig vinkel blev det... Jenna fixade det då finfint, är jättenöjd över henne!

/Alice

Ammarnäs

Är hemkommen från Ammarnäs nu, trevligt har det varit!
Jag har försökt mig på snowboard, och efter utskällningar av pro-åkare, svärramsor, blåmärken, krossad rumpa och krossade knän ser det nästan bra ut när jag åker... Det var inte enkelt!
 
Jenna vilade lördag och söndag, men igår red Matilda henne en stund så hon fått röra på sig innan ikväll då vi ska få vara med på hoppträning :)!
Ska åka dit om en liten stund, saknar lillponnyn min!

Tänkte lägga upp ett inlägg med bilder från helgen imorgon :)

/Alice

Framflyttad!

Det blev ingen ridlektion idag, den blev framflyttad tills på onsdag. :) Då red vi ut idag istället. Vi började att rida "jacksson", men underlaget där var knöligt så vi red över grusvägen på åkern 2 gånger istället. Vi travade på ditvägen och skrittade på hemvägen. Likadant 2 gånger. Misty verkade uppskatta den långa travsträckan! Hon längde ordentilgt på steget och hade spetsade öron!
Det blev en riktigt lyckad ritt! :D


/Amanda

Igår, idag och imorgon!

Både idag och igår har jag haft två hästar att ta hand om. Eftersom Alice är i fjällen tar jag hand om Jenna också. :)
Igår skrittade jag och Misty ut i skogen! Det var verkligen jättemysigt!
Idag höll jag och Misty till i ridhuset en stund, sedan skrittade vi av över åkern.
Imorgon ska vi träna för Malin! Det ska bli jättroligt! :D



/Amanda


Häst shusi?

Jag fick en snilleblixt idag när jag kom till stallet och såg att Misty bara ätit upp sin betfor och havre från igår, och inte sina mineraler. Då delade jag en morot i bitar, som jag sedan gröpte ut och fyllde med mineralerna.
Nu återstår det bara att vänta och se om hon äter upp dom!


/Amanda

Första lovdagen!

Jag och Alice for till stallet tidigt imorse. Halv 10 var vi nere i ridhuset. Först hade jag tänkt att jag och Misty skulle fara ut en sväng, men marken var så hård överallt att det fick blir ridhuset istället. Det gick i alla fall jättebra! Har jobbat med ställningen och formen. På slutet gick vi ut och skrittade av utomhus. :)
Om det är bra väder imorgon ska vi rida ut!

Längtar verkligen tills ridbanan tinar fram igen!

/Amanda


Samma


Lyckades fånga båda Milton och Zonny på samma bild i måndags! Men ni kan ju anta på deras minspel vem som var mest sur, och vem som var skräckslagen men ville ha godis...

/Alexandra (tidsinställt)

Friluftsdag

Idag hade vi friluftsdag i Bräntis, sjukt roligt var det! Vi gick upp för slalombacken typ 10 gånger och åkte skrana ner ;)!

Foto: Saga Åkerlund

När jag kom hem var jag väldigt trött, så Jenna fick sig en lugn barbackatur upp för åkern. Imorgon ska jag dit tidigt, sedan bär det av till Ammarnäs. Jag ska försöka lära mig åka snowboard, får väl se hur det ska gå ;). Kommer hem på tisdag igen, jag ska försöka fixa några tidsinställda tills dess :)!

/Alice

Motivation


Idag red jag ut med Jenna.
Vi tränade lite på halter och öppnor längs grusvägen, och det gick faktiskt riktigt bra! Hon kunde hålla en stadig form utan att hon tyckte det blev jobbigt. Sedan red vi en stund på parkeringen (inga bilar stod där), och då kändes hon verkligen jättefin! Travade även något varv där.

Jenna har mycket mer motivation när man rider utomhus, hon blir mer positiv, känns piggare osv. Det ska bli riktigt skönt när ridbanorna tinar fram så man kan vara där... hoppa på stora ridbanan :')... längtar som en tok till sommaren!

/Alice

Aprilväder!

Idag när vi kom till stallet var det strålande sol och varmt! Jag red ett lätt dressyrpass på stallplanen. Misty var kanonfin! Mjuk i båda sidorna och flyttade så bra undan för båda skänklarna. Vi jobbade nästan bara i skritt idag, men lite trav blev det också. Red i ca 30 min.
När vi var klara i stallet och nästan var hemma, hade solen på de 20 minutrarna vi cyklat blivit till moln och snöstorm. Nu ytterligare 20 min senare håller solen på att komma tillbaka. -Aprilväder!


/Amanda

Avramlingar


Jenna har jag aldrig ramlat av, och har aldrig varit nära på att göra det heller faktiskt. Hamnat i obalans har jag gjort några gånger när jag ridit barbacka, men det har aldrig varit riktigt nära... ;)

Jag har ramlat av två gånger, varav den ena var shetlandsponny och den andra stor b/liten c, så det har aldrig varit speciellt långt till marken. Båda gångerna landade jag mjukt, det var väldigt "lindriga avramlingar" om man säger så :)!

/Alice

Åker till ett varmare ställe...

Imorgon åker jag till Thailand och kommer hem nästa torsdag. Därför får Alice och Amanda sköta bloggen själva under tiden, men jag har gjort något tidsinställt inlägg.. :)
Ha det så bra i snön, kära vänner!

/Alexandra

Tokponny

Jag fick vara med på dressyrlektionen med Jenna ikväll! Till en början gick det väldigt bra, men efter ett tag blev hon väldigt tjurig, började backa, sparka bakut osv. Vi var ganska många ekipage och övningen var inte så enkel, så jag förstår om hon tyckte det var lite jobbigt, men lite överdrev hon allt. På slutet när vi travade av dom var hon jättefin i formen, men fick fortfarande något litet dampryck då & då ;). Tokponny!

Hon brukar ju inte bete sig såhär, men alla har vi väl mindre bra dagar. Jag ska kolla med Malin om jag kan ta en privatlektion för henne någon gång på lovet, tror det vore bra :)!

/Alice

Ikväll

Red Milton på lektionen ikväll. Det gick väl helt okej, men upplevde det bättre förra veckan. Ponnyn ville mer än gärna galoppera och tyckte att det vore mycket roligare än att jobba i öppnor. Men han var duktig och vi fick till några fina sidvärtsrörelser också, inte helt korrekt utan lite vingligt är det fortfarande. Men vi båda lär oss fortfarande!


/Alexandra

Finaste Zonny och Milton




Bilder från idag.

/Alexandra

Bilder från i helgen!



/Amanda

Världens bästa ponny


/Alice


I snöstormen

Hjälpte som vanligt till på ridlekis idag, och trots snöstormen så tog vi oss ner till ridhuset, och barnen var jätteduktiga!

/Alexandra


1 april

Idag red jag i ridhuset. Det var någon som hoppade i ridhuset samtidigt som jag var där. Då höll man sig undan mycket och så blev det inte så bra flyt i ridningen. Men när hon hoppat klart och vi fick mer utrymme gick det jättebra!
Misty var pigg idag, men lyssnade ändå jättebra på mig. Vi har inte tränat på något speciellt.


/Amanda


Igår + idag

Igår hoppade jag och Jenna i ridhuset. Det gick riktigt bra, och vi båda tyckte det var superkul! Vi hoppade en linje några gånger, sista gången låg det andra hindret på en meter, vilket Jenna flög över med lätthet! Hon är så duktig, finaste ponnyn.

Idag skrittade vi ut i snöstormen, bara 10 minuter :).

/Alice

RSS 2.0